Klimatstrejken genom Helena Lagerlöfs lins!

Den 23 september kallade FN:s generalsekreterare António Guterres världsledarna till ett extrainsatt klimatmöte på grund av de stora skolstrejkerna för klimatet. Runt detta möte planerade Fridays For Future världen över en hel vecka av aktioner som började med en global skolstrejk den 20 september och avslutades med en storstrejk den 27 september, där rörelsen uppmanade alla vuxna att delta för att pressa politikerna till att agera i den pågående klimatkrisen. Cirka 60.000 demonstranter samlades i Stockholm för att stå upp för ett bättre klimat. Helena Lagerlöf som är fotograf, fick det stora uppdraget att föreviga den stora klimatstrejken med hjälp av utrustning från oss. Ta del av strejken och den stora kraft som befann sig där och då!

Fridays For Future är den globala rörelse som startades av Greta Thunberg den 20 augusti 2018. Hon satte sig ensam utanför riksdagshuset i Stockholm, då hon var trött på samhällets sätt att inte se klimatkrisen för vad den är, en kris. Skolstrejken forsatte sedan fram till riksdagsvalet samma höst, och fler ungdomar valde att ansluta sig för att fortsätta strejka varje fredag till dess att Sverige följer Parisavatalet som många av våra politiker skrev på år 2015.

07_FFF.jpg

Idag strejkar tusentals elever, studenter, barn och vuxna i över hundra länder världen över, för att få politiker och makthavare att agera utefter följande krav från Fridays For Future:

  1. Att hålla den globala temperaturökningen under 1,5 grader jämfört med förindustriella nivåer. 
  2. Klimat- och miljörättvisa för alla.
  3. Följa Parisavtalet och bevisa det. 
  4. Lyssna på den bästa och förenade vetenskapen. Lyssna på klimatforskningen

08_FFF.jpg

Fotograf Helena Lagerlöf var på plats när den stora klimatstrejken arrangerades i Stockholm den 27 september med cirka 60.000 demonstranter som gick från Medborgarplatsen till Kungsträdgården.

Helena vill skildra den här dagen ur ett inifrånperspektiv, där det har varit viktigt för henne att förmedla en närvarokänsla. I täten av tåget, där de mest aktiva barnen och ungdomarna marscherar fram, befann sig Helena för att fånga kraften, viljan och engagemanget bland demonstranterna. Helena vill också förmedla känslan av gemenskap, när så många människor sluter upp för en gemensam sak och människor i alla åldrar möts. 

Många av de här barnen och ungdomarna har funnits på Mynttorget tillsammans med Greta sedan hösten 2018. De har arbetat mycket aktivt sedan dess med miljöfrågor nationellt såväl som internationellt i Fridays For Future. 

Utmaningen fotografiskt denna dag var ljuset. Det växlade mycket på de platser tåget passerade med mycket motljus och starka kontraster. Helena har utnyttjat det naturliga ljuset och valt att inte lätta upp med blixt. 

15_FFF.jpg

Vill du fortsätta att följa Helena? Du hittar henne på instagram här!


Tveka inte att höra av dig till oss om du vill ha hjälp att hitta rätt utrustning för dina behov. Du är varmt välkommen att kontakta våra experter för rådgivning, support och köphjälp på 0770-77 11 00 eller via vårt kontaktformulär. Du kan även besöka oss i våra butiker i StockholmMalmö eller Borås. Kolla in alla produktnyheter och lärorika kunskapsinlägg som hjälper dig att utvecklas ännu mer i ditt kreativa skapande. Missa inte heller att bli medlem i vårt community där du kan träffa likasinnade och inspireras av andra kreatörer!


Scandinavian Photo

2019-10-22

Dela

Teknik för kreativt skapande är vår passion.

Vi på SP älskar kreativitet och vårt fokus är att erbjuda högkvalitativa produkter till teknikintresserade människor. Med personlig service och expertrådgivning skapar vi lösningar som är skräddarsydda för dig och ditt ändamål – till bra priser.

Let's be friends!
Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Häng med i teknikbranschen! Om du anger din mejladress och börjar prenumerera samtycker du till att få nyhetsbrev från Scandinavian Photo. Som prenumerant får du exklusiva erbjudanden, de senaste nyheterna från ledande varumärken i branschen och massvis med inspiration till din mejl.

Ditt samtycke är frivilligt och du kan när som helst avregistrera dig eller återkalla ditt samtycke. Läs mer om vår personuppgiftsbehandling och dina rättigheter i vår integritetspolicy.

Kundvagn

Kundvagn

Din kundvagn är tom!

Totalt: 0 produkter
0 SEK

Gillar

Gillar

Det finns inga produkter

Totalt: 0 produkter
0 SEK

Dela kundvagn

Spara länken till senare, skicka till en vän eller dela i communityt.

Namnge din kundvagn
Länk till kundvagn