Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Klimatstrejken genom Helena Lagerlöfs lins!

Den 23 september kallade FN:s generalsekreterare António Guterres världsledarna till ett extrainsatt klimatmöte på grund av de stora skolstrejkerna för klimatet. Runt detta möte planerade Fridays For Future världen över en hel vecka av aktioner som började med en global skolstrejk den 20 september och avslutades med en storstrejk den 27 september, där rörelsen uppmanade alla vuxna att delta för att pressa politikerna till att agera i den pågående klimatkrisen. Cirka 60.000 demonstranter samlades i Stockholm för att stå upp för ett bättre klimat. Helena Lagerlöf som är fotograf, fick det stora uppdraget att föreviga den stora klimatstrejken med hjälp av utrustning från oss. Ta del av strejken och den stora kraft som befann sig där och då!

Fridays For Future är den globala rörelse som startades av Greta Thunberg den 20 augusti 2018. Hon satte sig ensam utanför riksdagshuset i Stockholm, då hon var trött på samhällets sätt att inte se klimatkrisen för vad den är, en kris. Skolstrejken forsatte sedan fram till riksdagsvalet samma höst, och fler ungdomar valde att ansluta sig för att fortsätta strejka varje fredag till dess att Sverige följer Parisavatalet som många av våra politiker skrev på år 2015.

07_FFF.jpg

Idag strejkar tusentals elever, studenter, barn och vuxna i över hundra länder världen över, för att få politiker och makthavare att agera utefter följande krav från Fridays For Future:

  1. Att hålla den globala temperaturökningen under 1,5 grader jämfört med förindustriella nivåer. 
  2. Klimat- och miljörättvisa för alla.
  3. Följa Parisavtalet och bevisa det. 
  4. Lyssna på den bästa och förenade vetenskapen. Lyssna på klimatforskningen

08_FFF.jpg

Fotograf Helena Lagerlöf var på plats när den stora klimatstrejken arrangerades i Stockholm den 27 september med cirka 60.000 demonstranter som gick från Medborgarplatsen till Kungsträdgården.

Helena vill skildra den här dagen ur ett inifrånperspektiv, där det har varit viktigt för henne att förmedla en närvarokänsla. I täten av tåget, där de mest aktiva barnen och ungdomarna marscherar fram, befann sig Helena för att fånga kraften, viljan och engagemanget bland demonstranterna. Helena vill också förmedla känslan av gemenskap, när så många människor sluter upp för en gemensam sak och människor i alla åldrar möts. 

Många av de här barnen och ungdomarna har funnits på Mynttorget tillsammans med Greta sedan hösten 2018. De har arbetat mycket aktivt sedan dess med miljöfrågor nationellt såväl som internationellt i Fridays For Future. 

Utmaningen fotografiskt denna dag var ljuset. Det växlade mycket på de platser tåget passerade med mycket motljus och starka kontraster. Helena har utnyttjat det naturliga ljuset och valt att inte lätta upp med blixt. 

15_FFF.jpg

Vill du fortsätta att följa Helena? Du hittar henne på instagram här!


Tveka inte att höra av dig till oss om du vill ha hjälp med att hitta rätt utrustning och mjukvara för dina behov. Du når oss via info@scandinavianphoto.se, 0770-771100 eller genom att besöka oss i någon av våra butiker i Stockholm, Mölndal och Malmö. Missa inte heller vår inspirationssida där du kan hitta mer inspiration och produkttips som hjälper dig att bli ännu bättre på att skapa häftiga bilder och videos.

Lycka till!


Scandinavian photo

2019-10-22

Dela

@scandinavianphoto

Vi hjälper dig att ta bättre bilder! Utrustning, inspiration, kunskap och råd inom fotografering och video. #scandinavianphoto

Följ

Vi hjälper dig att ta bättre bilder!

Bilden, och utrustningen som gör den möjlig, har varit vår passion sedan 1982. Scandinavian Photo står för ett helhetserbjudande för film- och fotointresserade – oavsett kunskapsnivå. Utöver utrustning erbjuder vi inspiration, kunskap, utbildning och råd. Alltid samma pris, oavsett om du handlar i butik, på webben eller via telefon.

Let's be friends!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Häng med i fotobranschen! Prenumerera på Scandinavian Photos nyhetsbrev och ta del av exklusiva erbjudanden, de senaste nyheterna från ledande varumärken i branschen och massvis med inspiration.

Scandinavian Photo använder sig av cookies för att sajten ska fungera bättre för dig som användare. Om du inte accepterar användandet av cookies kan du enkelt stänga av det i inställningarna för din webbläsare. Dock kan det medföra att vissa funktioner på sajten inte fungerar som de ska.