Kundcase: Digital omställning hos AEG

Nya tider kräver nya lösningar. Under Coronapandemins framfart tog elektronikföretaget AEG ett spontant initiativ i syfte att inspirera personer hemma i karantän till att laga mat och baka. På kort tid gick AEG från att aldrig ha gjort någon typ av livestreaming till att skyndsamt planera in flera avsnitt. Marcus Frendberg, VD på Monarki Stockholm, berättar om hur de med hjälp av Scandinavian Photos B2B-avdelning snabbt och effektivt höjde standarden på livestreamingen hos AEG.

Webb-kundcase-AEG.jpgBehind the scenes från inspelningen. Foto: Marcus Frendberg. 

AEG Home Cook-in startade som ett spontant initiativ. Kockar i världsklass livestreamade recept för att hjälpa människor i karantän att få ut det mesta av det de hade liggandes i skafferiet. Det första avsnittet streamades med en iPhone på ett stativ och en enkel mikrofon. Mottagandet var väldigt positivt och fler avsnitt planerades genast in. 

Vi var en studio som aldrig tidigare genomfört livestreamade evenemang utan snarare producerat avancerat content till sociala medier. Jag insåg därför snabbt att det saknades viktig teknik samt kunskap för att kunna förbättra produktionskvaliteten för livestreaming. Eftersom att jag gradear alla mina produktioner i DaVinci Resolve med hjälp av Blackmagic Designs kontrollpanel så hade jag en positiv referens till Blackmagic sedan innan och jag vet att de är en pålitlig leverantör av teknik till livestreaming. 

Då jag ville använda de kameror jag redan äger, en Arri Alexa, en Canon C200 samt en Canon 5DS, för att producera en trekamerafeed behövde jag en mångsidig plattform som kunde använda en mix av HDMI- och SDI-ingångar, samt ljudingång med XLR. När jag kontaktade min långvariga teknikleverantör Scandinavian Photo och förklarade min utmaning rekommenderade de ATEM Television Studio Pro HD. Den gav mig kontrollen jag behövde för att säkerställa att produktionen höll högsta kvalitet. 

Jag ser verkligen fram emot att se hur dessa nya möjligheter kan förbättra min verksamhet och kvaliteten på mitt arbete ytterligare! 

Marcus Frendberg
VD Monarki Stockholm

Läs mer om AEG här
Se fler livesändningar av AEG här

Vill du ha hjälp att komma igång med livestreaming eller höja kvaliteten på livesändningar på ditt företag? Kontakta vår B2B-avdelning!

 


2020-05-18

Dela

Teknik för kreativt skapande är vår passion.

Vi på SP älskar kreativitet och vårt fokus är att erbjuda högkvalitativa produkter till teknikintresserade människor. Med personlig service och expertrådgivning skapar vi lösningar som är skräddarsydda för dig och ditt ändamål – till bra priser.

Let's be friends!
Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Häng med i teknikbranschen! Om du anger din mejladress och börjar prenumerera samtycker du till att få nyhetsbrev från Scandinavian Photo. Som prenumerant får du exklusiva erbjudanden, de senaste nyheterna från ledande varumärken i branschen och massvis med inspiration till din mejl.

Ditt samtycke är frivilligt och du kan när som helst avregistrera dig eller återkalla ditt samtycke. Läs mer om vår personuppgiftsbehandling och dina rättigheter i vår integritetspolicy.

Kundvagn

Kundvagn

Din kundvagn är tom!

Totalt: 0 produkter
0 SEK

Gillar

Gillar

Det finns inga produkter

Totalt: 0 produkter
0 SEK

Dela kundvagn

Spara länken till senare, skicka till en vän eller dela i communityt.

Namnge din kundvagn
Länk till kundvagn