Scandinavian highlights: Dag Knudsen

"SymmetriCAT" är ett konstprojekt som är skapat av den omtalade fotografen Dag Knudsen. Med hjälp av symmetri, porträtterar Dag olika djur. Huvudmodellen är en sphynx-katt, som porträtteras mot olika bakgrunder med olika färger. Utställningen har ställts ut på Galleri Ramfjord i Oslo, men också i New York och Miami.

Vem är Dag Knudsen? 

Dag är en norsk professionell fotograf som de senaste sjutton åren har jobbat med fotografi, dessutom har han nyligen blivit Sigma-ambassadör. Dag har under sitt yrkesliv tillbringat mycket tid utomlands och samarbetat med ett stort antal olika kunder. Idag fotograferar Dag mest profilerande porträtt, reklam och mode. Teknisk belysning är Dags specialområde och hans fotografier har publicerats och ställts ut i ett antal länder.

dagknudsen_1.jpg

Vad ska du tänka på när du fotograferar djur? 

Dag ljussätter sina bilder med en 120 centimeter stor ocatagon, och kameran han brukar använda är en Nikon D810. I dessa bilderna har han använt objektiv från Sigma Art-serien, Dag tycker speciellt om objektivet Sigma 105 mm f/1,4 DG HSM på grund av dess skarpa autofokus. – När du fotograferar djur är det viktigt att ha en snabb autofokus, säger Dag. Du kan inte ge instruktioner som du kan göra till människor, därför är det viktigt att ha en snabb autofokus.

Lär dig mer om Dags favoritobjektiv! 

Sigma 105 mm f/1,4 DG HSM Art är ett objektiv som är designat för att leverera maximerad bakgrundsoskärpa, och ett bra skärpedjup. Objektivet är perfekt för porträttfotografering, och vid andra tillfällen där du tydligt vill isolera ditt motiv från bakgrunden. Genom att använda tre FLD-linser, två SLD-linser och ett asfäriskt glaselement, minimeras kromatisk aberration av axial, vinjettering och du får samtidigt hög upplösning. Detta gör att fokusområdet får mycket hög skärpa samtidigt som bakgrunden blir mjuk och bekväm. Med så mycket glas i linsen blir vikten stor, objektivet väger drygt 1,5 kilo. För att lättare kunna balansera linsen på ett stativ så är den utrustad med ett stativfäste, vilket är något ovanligt för linser med denna brännvidd.

047.jpg

Möt Dag och se mer av hans konstprojekt, SymmetriCAT! 


Tveka inte att höra av dig till oss om du vill ha hjälp att hitta rätt utrustning för dina behov. Du är varmt välkommen att kontakta våra experter för rådgivning, support och köphjälp på 0770-77 11 00 eller via vårt kontaktformulär. Du kan även besöka oss i våra butiker i StockholmMalmö eller Borås. Kolla in alla produktnyheter och lärorika kunskapsinlägg som hjälper dig att utvecklas ännu mer i ditt kreativa skapande. Missa inte heller att bli medlem i vårt community där du kan träffa likasinnade och inspireras av andra kreatörer!


Desiree Skalle

2019-10-23

Dela

Teknik för kreativt skapande är vår passion.

Vi på SP älskar kreativitet och vårt fokus är att erbjuda högkvalitativa produkter till teknikintresserade människor. Med personlig service och expertrådgivning skapar vi lösningar som är skräddarsydda för dig och ditt ändamål – till bra priser.

Let's be friends!
Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Häng med i teknikbranschen! Om du anger din mejladress och börjar prenumerera samtycker du till att få nyhetsbrev från Scandinavian Photo. Som prenumerant får du exklusiva erbjudanden, de senaste nyheterna från ledande varumärken i branschen och massvis med inspiration till din mejl.

Ditt samtycke är frivilligt och du kan när som helst avregistrera dig eller återkalla ditt samtycke. Läs mer om vår personuppgiftsbehandling och dina rättigheter i vår integritetspolicy.

Kundvagn

Kundvagn

Din kundvagn är tom!

Totalt: 0 produkter
0 SEK

Gillar

Gillar

Det finns inga produkter

Totalt: 0 produkter
0 SEK

Dela kundvagn

Spara länken till senare, skicka till en vän eller dela i communityt.

Namnge din kundvagn
Länk till kundvagn