Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Scandinavian highlights: Dag Knudsen

"SymmetriCAT" är ett konstprojekt som är skapat av den omtalade fotografen Dag Knudsen. Med hjälp av symmetri, porträtterar Dag olika djur. Huvudmodellen är en sphynx-katt, som porträtteras mot olika bakgrunder med olika färger. Utställningen har ställts ut på Galleri Ramfjord i Oslo, men också i New York och Miami.

Vem är Dag Knudsen

Dag är en norsk professionell fotograf som de senaste sjutton åren har jobbat med fotografi, dessutom har han nyligen blivit Sigma-ambassadör. Dag har under sitt yrkesliv tillbringat mycket tid utomlands och samarbetat med ett stort antal olika kunder. Idag fotograferar Dag mest profilerande porträtt, reklam och mode. Teknisk belysning är Dags specialområde och hans fotografier har publicerats och ställts ut i ett antal länder.

dagknudsen_1.jpg

Vad ska du tänka på när du fotograferar djur? 

Dag ljussätter sina bilder med en 120 centimeter stor ocatagon, och kameran han brukar använda är en Nikon D810. I dessa bilderna har han använt objektiv från Sigma Art-serien, Dag tycker speciellt om objektivet Sigma 105 mm f/1,4 DG HSM på grund av dess skarpa autofokus. – När du fotograferar djur är det viktigt att ha en snabb autofokus, säger Dag. Du kan inte ge instruktioner som du kan göra till människor, därför är det viktigt att ha en snabb autofokus.

Lär dig mer om Dags favoritobjektiv! 

Sigma 105 mm f/1,4 DG HSM Art är ett objektiv som är designat för att leverera maximerad bakgrundsoskärpa, och ett bra skärpedjup. Objektivet är perfekt för porträttfotografering, och vid andra tillfällen där du tydligt vill isolera ditt motiv från bakgrunden. Genom att använda tre FLD-linser, två SLD-linser och ett asfäriskt glaselement, minimeras kromatisk aberration av axial, vinjettering och du får samtidigt hög upplösning. Detta gör att fokusområdet får mycket hög skärpa samtidigt som bakgrunden blir mjuk och bekväm. Med så mycket glas i linsen blir vikten stor, objektivet väger drygt 1,5 kilo. För att lättare kunna balansera linsen på ett stativ så är den utrustad med ett stativfäste, vilket är något ovanligt för linser med denna brännvidd.

047.jpg

Möt Dag och se mer av hans konstprojekt, SymmetriCAT! 


Tveka inte att höra av dig till oss om du vill ha hjälp med att hitta rätt utrustning och mjukvara för dina behov. Du når oss via info@scandinavianphoto.se, 0770-771100 eller genom att besöka oss i någon av våra butiker i Stockholm, Mölndal och Malmö. Missa inte heller vår inspirationssida där du kan hitta mer inspiration och produkttips som hjälper dig att bli ännu bättre på att skapa häftiga bilder och videos.

Lycka till!


Desiree Skalle

2019-10-23

Dela

@scandinavianphoto

Vi hjälper dig att ta bättre bilder! Utrustning, inspiration, kunskap och råd inom fotografering och video. #scandinavianphoto

Följ

Vi hjälper dig att ta bättre bilder!

Bilden, och utrustningen som gör den möjlig, har varit vår passion sedan 1982. Scandinavian Photo står för ett helhetserbjudande för film- och fotointresserade – oavsett kunskapsnivå. Utöver utrustning erbjuder vi inspiration, kunskap, utbildning och råd. Alltid samma pris, oavsett om du handlar i butik, på webben eller via telefon.

Let's be friends!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Häng med i fotobranschen! Prenumerera på Scandinavian Photos nyhetsbrev och ta del av exklusiva erbjudanden, de senaste nyheterna från ledande varumärken i branschen och massvis med inspiration.

Scandinavian Photo använder sig av cookies för att sajten ska fungera bättre för dig som användare. Om du inte accepterar användandet av cookies kan du enkelt stänga av det i inställningarna för din webbläsare. Dock kan det medföra att vissa funktioner på sajten inte fungerar som de ska.