Webb-tv & streamingstudio

kb_1200x400_streaming_v2.jpg

Intresset för att spela in video är stort, och möjligheterna till att streama möten, event, utbildningar och föreläsningar är många. Här kan du fördjupa dina kunskaper och få tips på produkter för riktigt bra streaming!

Vill du ha hjälp att hitta rätt? Våra experter hjälper dig gärna att hitta de bästa lösningarna för just dina behov. Kontakta oss på info@scandinavianphoto.se eller 0770-77 11 00. För professionella lösningar till ditt företag kan du kontakta business@scandinavianphoto.se eller läsa mer på vår företagssida!

Lär dig mer om streaming på våra temasidor!

Smarta streamingkit

Vill du ha en färdig och genomtänkt lösning med högkvalitativa produkter för videoinspelning? Här kan du välja bland fyra olika paket som är anpassade för olika behov. Från ett grundkit med kamera, stativ och videokort till din dator, till de mer avancerade paketen med en bildmixer för att växla mellan kamerorna, en skärm för att övervaka och se materialet och gedigna videostativ som står stadigt och ger mjuka rörelser om du vill ändra ditt utsnitt. 

Bildmixer och andra streamingtillbehör

En livestreaming handlar inte bara om kameran. Utrustning som ljud och ljus kan enkelt förstärka upplevelsen och göra resultatet mer tilltalande till din publik. Med en bildmixer kan du bland annat växla mellan olika kamerakällor och addera effekter, vilket ger din streaming en mer professionell känsla. Det finns både större och mindre varianter som du enkelt kan koppla in till din dator.

Monitor för uppspelning och övervakning av din streaming

Vill du övervaka, spela upp eller spela in ditt material? En extern monitor är ett riktigt bra verktyg för att snabbt och snyggt kunna växla mellan olika kameror, eller om du bara vill ha en större skärm att se ditt material på.

Spela in ditt material med en recorder

Ljudmixer och mikrofoner för podd och ljudinspelning

Att spela in högkvalitativt ljud behöver varken vara svårt eller krångligt, men det är en väldigt viktigt del i att ge dina produktioner en professionell känsla.

Ljudmixer och ljudkort

Mikrofoner

Kompletta startpaket för ljudinspelning

Datorer för streaming och podd

Oavsett vad du producerar för typ av media så blir datorn spindeln i nätet för att fånga in ljud och bild. Här hittar du våra rekommenderade produkter – både stationära och bärbara.

Lär dig mer om streaming och videoinspelning

1
mars

Fyra tips till bättre videor med din mobil

Det skapas mer och mer material med hjälp av våra mobiltelefoner och för dig som vill skapa snabba klipp och videor för sociala medier eller bevara minnen på din semesterresa så finns det många möjligheter att göra detta med just din mobiltelefon. Varför inte testa vad du klarar av att göra med mobilen? Att filma med mobilen kan bli så mycket mer än att bara filma ett minne, du kan skapa riktig proffsiga resultat genom några enkla steg och med några fiffiga prylar utan att det tar upp speciellt mycket plats i bagaget. Här har vi samlat fyra tips för bättre videor med din mobil.

Läs mer

14
nov

Produkter för hemmakontoret

Arbetsplatsen är för många inte längre bunden till en fysisk plats och du har möjlighet att jobba nästintill var som helst. Tack vare kommunikation via plattformar som Teams, Zoom och Slack kan du genomföra alla dina möten, utbildningar eller konferenser från hemmet. En första del i att ta med dig kontoret hem är att utrusta arbetsplatsen med rätt produkter och att koppla in din utrustning. Vi ger dig tips på hur du kan skapa ett hemmakontor för undervisning, möten eller spel med hjälp av datorer, skärmar och tillbehör – vi har lösningen till en effektiv arbetplats även hemma.

Läs mer

7
sep

Godox – ljus till alla

Nu har vi fått in massor av produkter från Godox – allt ifrån blixtar, LED-belysningar, reflexskärmar, studioväskor och mycket mer. Godox har flertalet produkter som passar utmärkt att kombinera med varandra i samma system.

Läs mer

19
okt

Att våga prata framför kameran

Att höra sig själv för första gången på en ljudinspelning kan kännas lite läskigt. ”Låter jag så?!” kan en första reaktion bli och dina vänner svarar troligtvis ja – vilket antagligen är ett högst ärligt svar. Hur vi hör oss själva prata stämmer oftast inte överens med hur omgivningen hör oss. När du lyssnar på en inspelad version av dig själv saknas kroppens resonanslåda och det kan låta ljusare och tunnare än när du hör dig själv prata.

Läs mer

5
okt

Bättre ljud vid inspelningar

För att skapa och spela in ett bra ljud i dina inspelningar gäller det att hitta en smidig lösning som passar dig, oavsett du har tänkt att filma med mobilen eller med en system- eller videokamera. Vi har tidigare gjort några blogginlägg om hur du skapar bra ljud med våra produkter och nu ska vi ta dig vidare då det hela tiden kommer nya produkter som kan hjälpa dig till ett bättre ljud och höja kvaliteten på dina inspelningar. Det finns smidiga lösningar både för dig som spelar in film med mobilen, system- eller videokamera.

Läs mer
Teknik för kreativt skapande är vår passion.

Vi på SP älskar kreativitet och vårt fokus är att erbjuda högkvalitativa produkter till teknikintresserade människor. Med personlig service och expertrådgivning skapar vi lösningar som är skräddarsydda för dig och ditt ändamål – till bra priser.

Let's be friends!
Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Häng med i teknikbranschen! I vårt nyhetsbrev ger vi dig exklusiva erbjudanden, de senaste nyheterna från ledande varumärken i branschen och massvis med inspiration. Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev godkänner du att dina personuppgifter hanteras enligt vår integritetspolicy.