-10%

AF-S Nikkor 500mm f/4E FL ED VR

Nikon AF-S Nikkor 500mm f/4E FL ED VR

Artikelnummer: 1020600
  • Snabbt, skarpt och bildstabiliserat fast superteleobjektiv
  • Utmärkt för sportfotografering och djur.
  • Välbyggt, tåligt och vädertätat.
98 510 SEK109 000 SEK

Betala direkt, senare eller dela upp Info

Beställningsvara
Beställningsvara

Värdepaket

AF-S Nikkor 500mm f/4E FL ED VR
Enbensstativ MMA49C kolfiber 5-delat
Kameraryggsäck BackLight 36L Photo Daypack Charcoal
102 990 SEK113 480 SEK
AF-S Nikkor 500mm f/4E FL ED VR
Kameraryggsäck BackLight 36L Photo Daypack Woodland Green
Regnskydd Large DSLR (upp till 600mm)
102 149 SEK112 639 SEK

Nikon AF-S NIKKOR 500 f/4E FL ED VR

Nikons teleobjektiv med f/4 har med hjälp av två stycken fluorit-glas gjorts betydligt lättare än föregångaren. Nikon AF-S 500mm f/4E FL ED VR väger in på 3090gram vilket är  ungefär 20% eller 790gram lättare än föregångaren. Utöver användandet av lättare glaselement så har Nikon även använt magnesium-legering i chassit som inte bara hjälper till att få ner vikten, utan också ger en stadig och tålig konstruktion. Objektivet är även mindre framtungt vilket bidrar till bättre stabilitet och lättare att använda på enben- eller treben-stativ.
En fördel med fluorit-glas utöver att få ner vikten är att nivån på den kromatiska aberrationen, färgförskjutningarna hålls nere, vilket i sin tur bidrar till renare och skarpare bilder. Objektiven är även utrustade med Nikon Nano Crystal Coat som hjälper till att reducera optiska fenomen som "ghosting" och "flares" som lätt uppstår i svåra motljussituationer.

Objektiven är givetvis utrustade med nikons Vibration Reduction (VR) system som reducerar kameraskaningar med upp till 4 steg. Detta hjälper dig dels att använda längre slutartider, men även autofokusen blir träffsäkrare och sökarbilden blir betydligt lugnare. Det finns ett "Sport-VR"-läge som gör stabiliseringen effektivare när motiven rör sig snabbt och oförutsägbart. Objektivet känner automatiskt av om det står på stativ eller inte och anpassar stabiliseringen därefter.

Nogrann och snabb autofokus med kraftiga och tysta SWM (Silent Wate-motor) och elektromagnetiskt styrd bländare som ger en konsekvent exponering. Detta gör att objektivet lämpar sig utmärkt för sport, vilda djur, fåglar och liknande situationer där det kan vara svårt att förutse hur motiven kommer att röra sig.

Objektivet är väder- och damm-tätat och med ett stativfäste objektivet kan rotera i vid behov, för att snabbt kunna växla mellan liggande och stående format.

 

Levereras med:

  • Främre objektivlock
  • Backre objektivlock FL-4
  • Motljusskydd HK-34
  • NC Skruvfilter (Neutralt färgfilter= med 40,5mm gänga
  • Objektivväska CT-505
  • Rem LN-2
  • Monopod-gänga
Scandinavian Photo använder sig av cookies för att sajten ska fungera bättre för dig som användare. Om du inte accepterar användandet av cookies kan du enkelt stänga av det i inställningarna för din webbläsare. Dock kan det medföra att vissa funktioner på sajten inte fungerar som de ska.