2024-05-21

AI-nyheter från Microsoft och Qualcomm

Microsoft visar upp Copilot + PC – ett helt nytt koncept där datorer kommer ha inbyggda AI-tjänster. Med det menar Microsoft att de nya datorerna kommer vara de snabbaste och mest intelligenta Windows-datorerna hittills. Samtidigt så lanserar Qualcomm sina nya processorer för laptops – Snapdragon X Elite. Med Qualcomm AI Engine som ger upp till totalt 75 TOPs så förflyttar AI-processerna direkt till den lokala enheten och revolutionerar arbetsflödet. Hos Scandinavian Photo är ASUS Vivobook S 15 OLED först ut med nya Qualcomm Snapdragon X Elite och Copilot + PC. Leveransstart den 18 juni. Förhandsboka redan idag!


Qualcomm Snapdragon X Elite – byggd för AI

Qualcomm, som är kända för sina chip i dagens smartphones, lanserar nu för första gången processorer för laptops. Tillverkad med ett syfte – att samla kraft, intelligens och effektivitet. Snapdragon X Elite är AI-redo och ger upp till 45 NPU TOPs samtidigt som den behåller en låg energikonsumtion som säkerställer lång batteritid. Det är första processorerna på marknaden som tillåter AI-processer att hanteras lokalt direkt på din dator utan att behöva skicka informationen mot en molntjänst. Det ger dig snabbare svarstider och ökar säkerheten.

Vivobook S Qualcomm Snapdragon X Elite

Microsoft Copilot + PC – Next Level AI PC

Microsoft gör ett krafttag för att integrera AI i Windows-datorer. Nya Copilot + PC är en satsning på datorer med inbyggd AI-hårdvara som får stöd för innovativa funktioner lokalt och som har en fysisk knapp på tangentbordet för att enkelt få tillgång till Copilot. Datorer certifierade med Copilot + PC säkerställer ett minimum av 40 TOPs* med en batteritid som räcker hela dagen, tillräckligt för att genomföra AI-processer direkt på enheten. Detta eliminerar tidigare problem med långa väntetider, kostnad och även säkerhet. Trots allt detta så menar de att modellerna som lanseras nu är bara början av AI-innovationen.

*TOPs står för "trillion operations per second"

Vad är Microsoft Copilot?

Microsoft Copilot är din dagliga AI-assistent som alltid är tillgänligt direkt via Windows-operativet. Ställ frågor, generera grafiskt material, få hjälp att redigera bilder och mycket mer. Det hjälper dig att vara mer produktiv och frigör mer tid för det du tycker är absolut roligast.


Tveka inte att höra av dig till oss om du vill ha hjälp att hitta rätt utrustning för dina behov. Du är varmt välkommen att kontakta våra experter för rådgivning, support och köphjälp på 0770-77 11 00 eller via vårt kontaktformulär. Du kan även besöka oss i våra butiker i StockholmMalmö eller Borås. Kolla in alla produktnyheter och lärorika kunskapsinlägg som hjälper dig att utvecklas ännu mer i ditt kreativa skapande. Missa inte heller att bli medlem i vårt community där du kan träffa likasinnade och inspireras av andra kreatörer!

Teknik för kreativt skapande är vår passion.

Vi på SP älskar kreativitet och vårt fokus är att erbjuda högkvalitativa produkter till teknikintresserade människor. Med personlig service och expertrådgivning skapar vi lösningar som är skräddarsydda för dig och ditt ändamål – till bra priser.

Let's be friends!
Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Häng med i teknikbranschen! Om du anger din mejladress och börjar prenumerera samtycker du till att få nyhetsbrev från Scandinavian Photo. Som prenumerant får du exklusiva erbjudanden, de senaste nyheterna från ledande varumärken i branschen och massvis med inspiration till din mejl.

Ditt samtycke är frivilligt och du kan när som helst avregistrera dig eller återkalla ditt samtycke. Läs mer om vår personuppgiftsbehandling och dina rättigheter i vår integritetspolicy.

Kundvagn

Kundvagn

Din kundvagn är tom!

Totalt: 0 produkter
0 SEK

Gillar

Gillar

Det finns inga produkter

Totalt: 0 produkter
0 SEK

Dela kundvagn

Spara länken till senare, skicka till en vän eller dela i communityt.

Namnge din kundvagn
Länk till kundvagn