2020-07-09

Canon lanserar spegellösa systemkamerorna EOS R5 och R6 samt ny RF-optik

Här får du reda på allt om Canons nya produktlansering som bland annat inkluderar EOS R5, R6 och fyra nya RF-objektiv!


Två efterlängtade kamerahus – Canon EOS R5 och EOS R6

Canon har idag lanserat ytterligare två efterlängtade spegellösa kamerahus – EOS R5 och R6. Båda har en minst sagt imponerande bildkvalitet, prestanda och snabbhet. Kamerahusen delar samma avancerade DIGIC X-processor, CMOS Dual Pixel AF II-autofokussystem och bildstabilisering. Dock skiljer de sig när det kommer till sensorupplösning, minneskort och videoinspelning. Med sina 45 megapixlar, CFexpress-/UHS-II-kortplats och intern RAW 8K-filmning i 30fps är EOS R5 byggd för professionell användning. Den placerar sig över 5D Mark IV men strax under 1DX mark III. Detta är kameran för dig som inte nöjer dig med någonting annat än det senaste.

EOS R6 har en lägre upplöst sensor än R5 på 20,1 megapixlar men kan precis som R5 fotografera upp till 20 bilder per sekund – ljudlöst, och dessutom med en högre RAW-buffert på 240 bilder. Den har dubbla UHS-II-platser, en utökad ISO på 204 800 och kan spela in i 4K 60fps. R6 må vara småsyskonet till R5, men den är långt ifrån liten.

De båda kamerornas autofokussystem har högst avancerad ögonigenkänning för såväl människor som djur. R5 och R6 kan detektera huruvida det är en människa, hund, katt eller fågel och därefter sätta fokus på ögon, ansikte eller kropp. Detta gör det enklare än någonsin att träffa rätt och ta den perfekta bilden oavsett om du fotar porträtt eller din fyrbenta vän.

Vill du lära dig mer om Canon EOS R5 och R6? På vår YouTube-kanal finns en video där Anders Sävås, produktexpert på Canon, gör en djupdykning i de två modellernas specifikationer.

Fyra nya RF-objektiv och två nya telekonvertrar

Utöver två oerhört imponerande kamerahus har Canon också utökat sin serie av RF-objektiv. Produkterna som lanserats idag är ett porträttobjektiv på 85mm, tre superteleobjektiv (varav ett zoomobjektiv på 100-500mm) samt två telekonvertrar på 1,4x och 2,0x. Mest revolutionerande i denna objektivlansering är de två fasta superteleobjektiven, RF 600mm och RF 800mm. Vi har aldrig tidigare sett så långa brännvidder till fullformat i en så kompakt storlek och lätt vikt. Canon har verkligen lyckats med en innovativ design som gör objektiven expanderbara vilket minskar storleken drastiskt när de inte används. Dessutom har dessa två objektiv en prisbild som gör de ännu mer attraktiva och tillgängliga för fler personer.

Tillsammans utgör denna lansering ett fantastik tillskott till R- och RF-familjen. Vi har nu fått två nya high-end spegellösa systemkameror som definitivt kommer att skaka om kameramarknaden med sin imponerande teknologi. Vi har även fått fyra nya RF-objektiv och två nya telekonvertrar som breddar utbudet rejält av EOS R-produkter.

Just nu kan du beställa Canon EOS R5 och Canon kan i dagsläget inte garantera en uppskattad leveranstid. Vid beställning kommer din order att prioriteras efter turordning och vi uppdaterar dig löpande, allt eftersom vi får besked om leveranser från Canon.

 

Teknik för kreativt skapande är vår passion.

Vi på SP älskar kreativitet och vårt fokus är att erbjuda högkvalitativa produkter till teknikintresserade människor. Med personlig service och expertrådgivning skapar vi lösningar som är skräddarsydda för dig och ditt ändamål – till bra priser.

Let's be friends!
Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Häng med i teknikbranschen! Om du anger din mejladress och börjar prenumerera samtycker du till att få nyhetsbrev från Scandinavian Photo. Som prenumerant får du exklusiva erbjudanden, de senaste nyheterna från ledande varumärken i branschen och massvis med inspiration till din mejl.

Ditt samtycke är frivilligt och du kan när som helst avregistrera dig eller återkalla ditt samtycke. Läs mer om vår personuppgiftsbehandling och dina rättigheter i vår integritetspolicy.

Kundvagn

Kundvagn

Din kundvagn är tom!

Totalt: 0 produkter
0 SEK

Gillar

Gillar

Det finns inga produkter

Totalt: 0 produkter
0 SEK

Dela kundvagn

Spara länken till senare, skicka till en vän eller dela i communityt.

Namnge din kundvagn
Länk till kundvagn