2020-11-04

Canon lanserar två nya objektiv med RF-fattning

Idag lanserar Canon två efterlängtade objektiv i RF-serien, objektiv som finns i EF-fattning men som nu kommer uppdaterade och anpassade för Canons spegellösa fullformatskameror med RF-fattning. Canon RF 50mm f/1,8 STM och Canon RF 70-200mm f/4L IS USM är objektiv som trots sina skilda användningsområden kommer med en del likheter. Båda objektiven är konstruerade för att vara kompakta och lätta samtidigt som de kommer med en otroligt bra optisk prestanda.


Banner 50mm.jpg

Canon RF 50mm f/1,8 STM – ett prisvärt och smidigt normalobjektiv

Canon RF 50mm f/1,8 STM är ett ljusstarkt normalobjektiv med den populära brännvidden 50mm, detta är ett objektiv som passar perfekt vid exempelvis porträtt- eller produktfotografering. Här får du ett lätt och kompakt objektiv med hög optisk prestanda till ett riktigt bra pris.

I jämförelse med den tidigare modellen Canon EF 50mm f/1,8 STM är detta ett objektiv som är uppdaterat i flera områden. Den generella bildkvaliteten är högre, du får ett kortare fokusavstånd på 30cm och en snabbare autofokus. Canon RF 50mm f/1,8 STM kommunicerar också bättre med R-kamerorna än vad EF-objektivet gjort tack vare den nya fattningen som ger fler kontakter i bajonetten.

Canon RF 50mm f/1,8 STM är uppbyggt med sex glaselement i fem grupper där ett av glaselementen är en asfärisk lins som minskar sfärisk aberration och i sin tur ökar bildkvaliteten. De 7 rundade bländarlamellerna kommer ge dina porträtt en fin bakgrundsoskärpa när du fotograferar eller filmar med en stor bländare.

Något som är viktigt att tänka på är att detta objektivet inte levereras med ett motljusskydd vilket kan vara en viktig investering för att både uppnå en högre bildkvalitet genom att du undviker ströljus samtidigt som du skyddar ditt objektiv. Glöm inte att köpa till ett motljusskydd eller passa på att köp vårt färdiga premiumpaket med objektiv, motljusskydd och filter. 

Banner 70-200.jpg

Canon RF 70-200mm f/4L IS USM – Canons mest kompakta och lätta 70-200mm f/4,0 

Canon RF 70-200mm f/4L IS USM är ett telezoom-objektiv där Canon lagt fokus på högre funktionalitet, mindre storlek och en lägre vikt tillsammans med extremt hög optisk prestanda. Utöver den kompakta konstruktionen kommer detta objektiv med vassa funktioner som exempelvis en snabb och tyst autofokus, 5-stegs bildstabilisering och vädertätning.

Med Canon RF 70-200mm f/4L IS USM får du ett mångsidigt objektiv som du kan använda för att fotografera eller filma allt från sporthändelser och djur i naturen till att ta effektfulla porträttfoton. Med sin kompakta storlek är detta en telezoom som passar perfekt för att du ska ta med dig det på dina resor och äventyr. Canon RF 70-200mm f/4L IS USM är tillverkat för att klara av tuffa förhållanden med hjälp av vädertätning, en värmeskyddande färg som håller objektivet svalt och en stark konstruktion som står emot slag, stötar och vibrationer.

Med sina dubbla USM-motorer får detta objektiv en bättre autofokus-prestanda där du får en autofokus som är extremt snabb, exakt och nästintill ljudlös. Objektivet har 5-stegs bildstabilisering och när det används tillsammans med Canon EOS R5 och R6 kan du uppnå 7,5-stegs bildstabilisering. Det korta fokusavståndet på 60cm gör det möjligt för dig att komma riktigt nära ditt motiv. De nio bländarlamellerna ger dig en fin och effektfull bakgrundsoskärpa vid fotografering eller filmning med stor bländare.

Säljstart av Canon RF 50mm f/1,8 STM är beräknad att börja i december och säljstart av Canon RF 70-200mm f/4L IS USM är beräknad att börja redan i november. Passa på att beställa objektiven tidigt för att försäkra dig om en snabb leverans!

Teknik för kreativt skapande är vår passion.

Vi på SP älskar kreativitet och vårt fokus är att erbjuda högkvalitativa produkter till teknikintresserade människor. Med personlig service och expertrådgivning skapar vi lösningar som är skräddarsydda för dig och ditt ändamål – till bra priser.

Let's be friends!
Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Häng med i teknikbranschen! Om du anger din mejladress och börjar prenumerera samtycker du till att få nyhetsbrev från Scandinavian Photo. Som prenumerant får du exklusiva erbjudanden, de senaste nyheterna från ledande varumärken i branschen och massvis med inspiration till din mejl.

Ditt samtycke är frivilligt och du kan när som helst avregistrera dig eller återkalla ditt samtycke. Läs mer om vår personuppgiftsbehandling och dina rättigheter i vår integritetspolicy.

Kundvagn

Kundvagn

Din kundvagn är tom!

Totalt: 0 produkter
0 SEK

Gillar

Gillar

Det finns inga produkter

Totalt: 0 produkter
0 SEK

Dela kundvagn

Spara länken till senare, skicka till en vän eller dela i communityt.

Namnge din kundvagn
Länk till kundvagn