2021-09-02

Flera vassa nyheter från Fujifilm!

Nu presenterar Fujifilm fyra nyheter i GFX- och X-serien. Den största nyheten är Fujifilm GFX 50S II – uppföljaren till GFX 50S. De största skillnaderna mellan föregångaren och den nya modellen är att GFX 50S II kommer med samma kamerahus och processor som GFX100s, samt inbyggd bildstabilisering i kamerahuset. Utöver kameran presenterar Fujifilm tre objektiv – GF 35-70mm f/4,5-5,6, XF 23mm f/1,4 R LM WR och XF 33mm f/1,4 R LM WR. Leveransstart av GFX 50S II (både kamerahus och kit med GF 35-70mm) är preliminärt i början av oktober. Även XF 33mm kommer att börja levereras i början av oktober. Leveransstart av XF 23mm är i början av november. För GF 35-70mm utanför kitet finns det inget datum ännu.


Fördelar GFX 50S II

  • Mellanformatssensor med 51,4 megapixels upplösning
  • Upp till 6,5-stegs bildstabilisering tillsammans med de flesta GF-objektiven – endast två stycken som inte når upp till 6,5 steg
  • Samma processor som sitter i GFX100s vilket ger en snabbare och mer exakt autofokus jämfört med GFX 50S
  • Samma kamerahus som GFX100s med smidiga och användarvänliga reglage
  • Autofokusen har lättare för att detektera ögon och ansikte hos ditt motiv
  • Använder samma batteri som GFX100s och X-T4 (NP-W235)
  • Stort dynamiskt omfång och presterar mycket väl i sämre ljusförhållanden
  • Upp till 205 megapixel med Fujifilms pixel-shift teknik
  • Vädertätad konstruktion
  • Vinklingsbar touchskärm

Varför mellanformat?

Fujifilm GFX 50S II är utrustad med en stor 43,8x32,9mm-sensor på 51,4 megapixlar och ger bildförhållandet 4:3. Den högupplösta sensorn ger mycket detaljrika bilder med ett stort dynamiskt omfång, oavsett om du fotograferar i studio eller i naturligt ljus. Kameran ger dig möjlighet att få ut maximal bildkvalitet vid efterbehandling, eftersom det i de stora bildfilerna finns mycket information att hämta även vid över- och underexponeringar. 4:3-formatet ger dig stora möjligheter att i efterhand beskära bilden i olika format utan att tappa så mycket upplösning, vilket är viktigt beroende på hur och var bilden ska synas. Till exempel ger 1:1-förhållandet dig en upplösning på cirka 38 megapixlar.

Inbyggd bildstabilisering i kamerahuset

Med GFX 50S II kan du få upp till 6,5-stegs bildstabilisering tillsammans med de flesta GF-objektiv som finns på marknaden (lite lägre bildstabilisering med de längre brännvidderna). Denna funktion hjälper till att maximera bildkvaliteten genom att minimera skakningar och vibrationer som kan uppstå när du fotograferar handhållet. Bildstabiliseringen hjälper även till att förbättra autofokusen vilket ger dig ännu skarpare resultat.                                                                                                                                                                                                                                                                                           

Samma topdisplay som GFX100s

De klassiska reglagen för slutartid och ISO som du hittar i exempelvis X-T4 saknas i GFX 50S II, men däremot har kameran utrustats med samma toppdisplay som GFX100s. Den stora displayen visar tydligt vilka inställningar som är aktiva och den är enkel att lära sig.

Väder- och köldtålig 

GFX 50S II är vädertätad och tål temperaturer ner till -10º C, så att du kan vara kreativ med olika typer av färgat pulver, vattenfärg eller andra intressanta inslag i studion. Vädertätningen, fryståligheten, det kompakta utformandet, tydliga reglage och hög bildkvalitet gör GFX 50S II till en utmärkt kamera att använda utomhus – oavsett om det regnar, blåser eller snöar.

De tre nya objektiven

Fujifilm GF 35-70mm f/4,5-5,6 är ett mångsidigt zoom-objektiv som motsvarar 28-55mm i ett 35mm-format. Objektivet är litet och lätt, har en snabb och tyst autofokus med minimal "focus breathing" och passar till såväl landskapsfotografering som porträtt och streetfoto.

Fujifilm XF 33mm f/1,4 R LM WR är ett ljusstarkt objektiv anpassat för Fujifilms kameror i X-serien och motsvarar 50mm i ett 35-mm format. Autofokusen styrs av en linjär motor som är snabb, exakt och tyst och fungerar lika bra till video som stillbilder. Den här brännvidden passar perfekt till exempelvis porträtt och reportage.

Fujifilm XF 23mm f/1,4 R LM WR är en uppdaterad modell av det omtyckta objektivet Fujifilm XF 23mm f/1,4 R. Det här är ett mycket ljusstarkt objektiv som motsvarar 35mm i ett 35-mm format och det passar perfekt till landskap- och streetfotografering.

För att få mer information om respektive produkt kan du klicka dig vidare här:


Tveka inte att höra av dig till oss om du vill ha hjälp att hitta rätt utrustning för dina behov. Du är varmt välkommen att kontakta våra experter för rådgivning, support och köphjälp på 0770-77 11 00 eller via vårt kontaktformulär. Du kan även besöka oss i våra butiker i StockholmMalmö eller Borås. Kolla in alla produktnyheter och lärorika kunskapsinlägg som hjälper dig att utvecklas ännu mer i ditt kreativa skapande. Missa inte heller att bli medlem i vårt community där du kan träffa likasinnade och inspireras av andra kreatörer!

Teknik för kreativt skapande är vår passion.

Vi på SP älskar kreativitet och vårt fokus är att erbjuda högkvalitativa produkter till teknikintresserade människor. Med personlig service och expertrådgivning skapar vi lösningar som är skräddarsydda för dig och ditt ändamål – till bra priser.

Let's be friends!
Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Häng med i teknikbranschen! Om du anger din mejladress och börjar prenumerera samtycker du till att få nyhetsbrev från Scandinavian Photo. Som prenumerant får du exklusiva erbjudanden, de senaste nyheterna från ledande varumärken i branschen och massvis med inspiration till din mejl.

Ditt samtycke är frivilligt och du kan när som helst avregistrera dig eller återkalla ditt samtycke. Läs mer om vår personuppgiftsbehandling och dina rättigheter i vår integritetspolicy.

Kundvagn

Kundvagn

Din kundvagn är tom!

Totalt: 0 produkter
0 SEK

Gillar

Gillar

Det finns inga produkter

Totalt: 0 produkter
0 SEK

Dela kundvagn

Spara länken till senare, skicka till en vän eller dela i communityt.

Namnge din kundvagn
Länk till kundvagn