Hetaste fotonyheterna 2021

Sonys fantastiska flaggskeppsmodell

I januari 2021 lanserade Sony sin senaste flaggskeppsmodell i Alpha-serien – Sony A1. Kameran har bland annat en Exmor RS-sensor på 50,1 megapixlar, extremt snabb autofokus och seriebildstagning med 30 bilder per sekund, och den kan även spela in 8K/30p video internt. Kamerahuset är mycket litet och lätt, och är tätat för både damm och vätskor. Sony A1 är en hybridkamera som presterar otroligt bra för såväl stillbilder som video och den kommer att ta ditt kreativa skapande till nästa nivå. 

Fujifilm GFX100s – More than Full Frame 

Fujifilm lanserade GFX100s i januari 2021, som blev efterträdaren av deras mycket populära modell GFX100. Kameran har en bakbelyst 44x33mm CMOS-sensor på 102 megapixel, och upp till 6 stegs bildstabilisering i ett förhållandevis litet och lätt kamerahus. Med den avancerade pixel shift-tekniken kan du fotografera med upp till 400 megapixlar. Det här är kameran som gör det lättare för dig att ta steget från fullformat till mellanformat.

Den mest avancerade modellen i R-serien – EOS R3

Canon lanserade sin nya spegellösa flaggskeppsmodell EOS R3 i september 2021. Kameran har otroliga specifikationer som bland annat en nyutvecklad 24,1 megapixel stackad CMOS-sensor, seriebildstagning med upp till 30 bilder per sekund och autofokus som du kan styra med ditt öga direkt i sökaren. Canon EOS R3 är inte bara vass när det gäller foto, utan det här är en hybridkamera av rang. Du kan spela in video i RAW-format upp till 6K/60p och även slow motion-video med 120p i 4K-upplösning.

Uppföljaren av Sony FE 70-200mm f/2,8 GM OSS

Sony FE 70-200mm f/2,8 GM OSS II lanserades i oktober 2021 och är en lättare och snabbare version av populära FE 70-200mm f/2,8 GM OSS. Det är ett otroligt skarpt objektiv som är anpassat för Sonys spegellösa fullformatskameror. Tack vare den låga vikten och den kompakta konstruktionen får du en perfekt balans med ditt spegellösa system. Objektivet passar speciellt bra för att filma video och fota porträtt, bröllop, natur och sport, och bildstabiliseringen ger dig skarpa foton och videor även handhållet.

En perfekt standardzoom för APS-C från Sigma

I oktober 2021 lanserades Sigma 18-50mm f/2,8 DC DN Contemporary som är det senaste tillskottet i Sigmas lineup för APS-C system. Det här är en ljusstark och exceptionellt kompakt standardzoom som är anpassad för spegellösa systemkameror med Sony E-mount eller L-mount. Autofokusen styrs av en stegmotor som är exakt, snabb och nästan helt tyst. Objektivet är idealt för ett brett användningsområde inom både foto och video – bland annat landskap, porträtt, gatufoto, arkitektur och event.

Sony A7 IV – skarpare, snabbare och bättre

Sony A7 IV lanserades i oktober 2021 och är den efterlängtade uppföljaren till Sony A7 III. Kameran kommer med en helt nyutvecklad 33 megapixel Exmor R-sensor, en processor som är åtta gånger snabbare än den som sitter i A7 III, mycket snabbare och mer exakt autofokus och flera andra uppdateringar. Du kan dessutom spela in video upp till 4K/60p i super35-format och slow motion-video i full HD/120p. Sony A7 IV är en perfekt hybridkamera som presterar mycket bra för både stillbilder och video.

Nikons första spegellösa flaggskepp – Z9

Nikon Z9 lanserades i oktober 2021 och är den mest avancerade modellen som Nikon någonsin har släppt. Med den absolut senaste tekniken och kompaktheten av ett spegellöst system, har Nikon Z9 tagit marknaden med storm. Den blev bland annat utnämnd till bästa stillbildskameran år 2021 av DPReview. Kameran producerar fantastiska stillbilder med sin stackade 45,7 megapixel CMOS-sensor, och har en autofokus som bland annat kan identifiera och spåra människor, djur, fåglar och fordon.


Tveka inte att höra av dig till oss om du vill ha hjälp att hitta rätt utrustning för dina behov. Du är varmt välkommen att kontakta våra experter för rådgivning, support och köphjälp på 0770-77 11 00 eller via vårt kontaktformulär. Du kan även besöka oss i våra butiker i StockholmMalmö eller Borås. Kolla in alla produktnyheter och lärorika kunskapsinlägg som hjälper dig att utvecklas ännu mer i ditt kreativa skapande. Missa inte heller att bli medlem i vårt community där du kan träffa likasinnade och inspireras av andra kreatörer!

Teknik för kreativt skapande är vår passion.

Vi på SP älskar kreativitet och vårt fokus är att erbjuda högkvalitativa produkter till teknikintresserade människor. Med personlig service och expertrådgivning skapar vi lösningar som är skräddarsydda för dig och ditt ändamål – till bra priser.

Let's be friends!
Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Häng med i teknikbranschen! Om du anger din mejladress och börjar prenumerera samtycker du till att få nyhetsbrev från Scandinavian Photo. Som prenumerant får du exklusiva erbjudanden, de senaste nyheterna från ledande varumärken i branschen och massvis med inspiration till din mejl.

Ditt samtycke är frivilligt och du kan när som helst avregistrera dig eller återkalla ditt samtycke. Läs mer om vår personuppgiftsbehandling och dina rättigheter i vår integritetspolicy.

Kundvagn

Kundvagn

Din kundvagn är tom!

Totalt: 0 produkter
0 SEK

Gillar

Gillar

Det finns inga produkter

Totalt: 0 produkter
0 SEK

Dela kundvagn

Spara länken till senare, skicka till en vän eller dela i communityt.

Namnge din kundvagn
Länk till kundvagn