2020-09-16

Nikon släpper två nya objektiv

Idag har Nikon släppt två nya objektiv, ultravidvinkelzoomen Nikkor Z 14-24mm f/2,8 S och normalobjektivet Nikkor Z 50mm f/1,2 S. Dessa objektiv har många likheter men passar till olika ändamål. Båda har snabb, tyst och exakt autofokus, en programmerbar funktionsknapp och OLED-skärmar som visar viktig information direkt på objektivet. Utöver detta är båda objektiven skyddade mot damm och fukt med hjälp av tätade delar i objektivhusen.


Nikkor Z 14-24mm f/2,8 S är en otroligt kompakt ultravidvinkelzoom med en fast bländare som ger dig möjlighet att fota allt från fascinerande arkitektur till vackra nattlandskap. Autofokusen på objektivet är snabb och tyst och är parfokal, den växlar inte fokus när du använder zoomen. Det finns fyra stycken ED-linser och tre stycken asfäriska linser som minskar risken för sfärisk och kromatisk aberration i dina bilder.

Nikkor Z 50mm f/1,2 S är ett väldigt ljusstarkt normalobjektiv som passar allt från gatufotografering till porträttfotografering. Du kommer kunna ha en stor kontroll över skärpedjupet och den snabba och exakta autofokusen kommer ge dig skarpa och fina bilder. Den bakgrundsoskärpa som skapas av de nio rundade bländarlamellerna kommer vara mjuk och fin och ge dina foton ett kraftfullt intryck.

Teknik för kreativt skapande är vår passion.

Vi på SP älskar kreativitet och vårt fokus är att erbjuda högkvalitativa produkter till teknikintresserade människor. Med personlig service och expertrådgivning skapar vi lösningar som är skräddarsydda för dig och ditt ändamål – till bra priser.

Let's be friends!
Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Häng med i teknikbranschen! I vårt nyhetsbrev ger vi dig exklusiva erbjudanden, de senaste nyheterna från ledande varumärken i branschen och massvis med inspiration. Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev godkänner du att dina personuppgifter hanteras enligt vår integritetspolicy.