2020-07-21

Nya Nikon Z5 – kompakt, spegellös fullformatskamera

Idag presenterar Nikon en ny version spegellös fullformatskamera – Nikon Z5! Det är en enklare modell av Z6 men med tilltalande egenskaper såsom ett mindre kamerahus, ett batteri som kan anslutas till elnätet och dubbla minneskortläsare. Tillsammans med Z5 lanserar Nikon också ett litet och lätt zoomobjektiv – Nikkor Z 24-50mm f/4-6,3 och två telekonvertar med Z-fattning.


Nikon Z5 är en mångsidig och användarvänlig systemkamera. Den är liten och portabel vilket gör att du smidigt kan ta med den på alla dina äventyr och oavsett om du gillar vidvinkel, porträtt eller film får du en bildkvalitet av hög klass. Det är en perfekt kamera för dig som vill komma igång eller utveckla din fotografering med en spegellös fullformatskamera.

kb_1x2_nikon-z5.jpg

Vad skiljer då Z5 mot Z6?

Nikon Z5 har en fullformatssensor på 24,3 megapixlar men utan BSI, den har en enklare pekskärm som drar mindre batteri, lägre seriebildstagning och toppdisplayen är istället ersatt med en programratt. Det är med andra ord en mer avskalad modell av storasyskonen Z6 och Z7.

Men trots att Nikon Z5 lanseras som instegsmodell till spegellösa fullformatare, har den egenskaper som tilltalar en bred skara användare. Den har samma ergonomiska design på huset fast i en mindre storlek, vilket underlättar då du ska bära med dig din kamera. Z5 har också dubbla minnekortläsare vilket både Z6 och Z7 saknar.

Tillsammans med Z5 presenteras också ett nytt batteri (EN-EL 15c) som går att ansluta till elnätet eller en powerbank via USB. Under tiden batteriet är anslutet laddas det inte men du får istället möjlighet att använda kameran under längre tagningar som exempelvis timelapse.

Prisvärt zoomobjektiv och nya telekonvertar

Utöver Nikon Z5 lanseras också ett prisvärt och kompakt zoomobjektiv – Nikkor Z 24-50mm f/4-6,3. Nikon klassar det som världens minsta standardzoom i fullformat och ger dig möjlighet att ta skarpa, färgglada och detaljerade bilder oavsett om det är landskap eller porträtt du fotograferar.

Likaså släpper de två telekonvertar med Z-fattning som ökar räckvidden för kompatibla Nikkor Z-objektiv – TC-1,4x och TC-2,0x. Nikon meddelar att de första objektivet som kommer vara kompatibelt är Nikkor Z 70-200mm f/2,8 VR S.

Beställ kameran redan idag! Förväntad säljstart i slutet av sommaren.

 

Teknik för kreativt skapande är vår passion.

Vi på SP älskar kreativitet och vårt fokus är att erbjuda högkvalitativa produkter till teknikintresserade människor. Med personlig service och expertrådgivning skapar vi lösningar som är skräddarsydda för dig och ditt ändamål – till bra priser.

Let's be friends!
Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Häng med i teknikbranschen! Om du anger din mejladress och börjar prenumerera samtycker du till att få nyhetsbrev från Scandinavian Photo. Som prenumerant får du exklusiva erbjudanden, de senaste nyheterna från ledande varumärken i branschen och massvis med inspiration till din mejl.

Ditt samtycke är frivilligt och du kan när som helst avregistrera dig eller återkalla ditt samtycke. Läs mer om vår personuppgiftsbehandling och dina rättigheter i vår integritetspolicy.

Kundvagn

Kundvagn

Din kundvagn är tom!

Totalt: 0 produkter
0 SEK

Gillar

Gillar

Det finns inga produkter

Totalt: 0 produkter
0 SEK

Dela kundvagn

Spara länken till senare, skicka till en vän eller dela i communityt.

Namnge din kundvagn
Länk till kundvagn