2021-09-14

Nyhet! Canon lanserar EOS R3 och två objektiv!

Nu lanserar Canon äntligen nya EOS R3! Här kan du se både specifikationer och pris för den nya kameran. Canon EOS R3 tar marknaden med storm med bland annat en nyutvecklad stackad CMOS-sensor med 24,1 megapixlar, seriebildstagning med upp till 30 bilder per sekund och autofokus som du kan styra med ditt öga direkt i sökaren. Tillsammans med EOS R3 lanseras även två objektiv som ger dig hög prestanda till ett förmånligt pris – RF 16mm f/2,8 STM och RF 100-400mm f/5,6-8 IS USM. Preliminära leveransstarter är i oktober för objektiven och i november för EOS R3. Passa på att boka ditt exemplar av EOS R3 för att få leverans så tidigt som möjligt!


news_banner_canon_eos_r3.jpg

 • EOS R3 blir den första EOS-kameran som har en bakbelyst stackad CMOS-sensor utvecklad och tillverkad av Canon
 • Sensorn har väldigt hög utläsningshastighet och kameran är utrustad med DIGIC X-processor
 • 30 bilder per sekund med full AF och AE
 • Autofokusens Deep Learning-teknologi är vidareutvecklad
 • En ny typ av motivföljning av fordon har lagts till
 • Sökaren är utrustad med ögonstyrning av autofokus för stillbild
 • Upp till 8-stegs bildstabilisering med utvalda objektiv
 • Kameran kan använda sig av blixtsynkronisering även vid elektronisk slutare
 • Spela in 6K/60p RAW-video internt i EOS R3
 • Wired LAN och 5 GHz wifi
 • LP-E19 batteri – samma som i EOS 1D X Mark II och Mark III
 • Ny tillbehörssko med anslutningar även för kommunikation och spänningsmatning för tillbehör
 • Fullt roterbar skärm
 • Tre inmatningshjul – för optimal ergonomi

Ny sensor

Den nya bakbelysta stackade CMOS-sensorn med 24,1 megapixel levererar blixtsnabb prestanda och eliminerar nästan helt och hållet "rolling shutter". Med en slutartid på ett spann från 30 sekunder till så snabbt som 1/64000 sekund hjälper EOS R3 dig att fånga de snabbaste händelserna. Med elektronisk slutare kan du fotografera RAW upp till 30 bilder per sekund med full AE- och AF-tracking. Du kan även använda dig av både Canons egna blixtar och tredjeparts-blixtar när du fotar med elektronisk slutare.

Se Canons lanseringsevent live

Här kan du se Canons lanseringsevent live klockan 12:00 den 14 september. Få en presentation av alla nyheter från produktspecialisterna på Canon, med bland annat Canon-ambassadören Vladimir Rys från Prag – världens mest inflytelserika F1-fotograf. Det här är något du inte vill missa!

Autofokus

Den snabba prestandan på EOS R3 gäller även för autofokusen. Kameran kan fokusera så snabbt som på 0,03 sekunder, vilket gör den till den hittills snabbaste kameran i R-serien. Den extremt snabba autofokusen gör det lättare för dig att fånga händelser som exempelvis sport och reportage. EOS R3 kommer även med en förbättrad autofokus-algoritm som gör det möjligt att följa ögon, kropp, och ansikte hos såväl människor som djur. Något som är nytt för Canon är att EOS R3 kommer med en inställning som gör att du kan följa fordon med din autofokus för att kunna fånga snabba sporthändelser även på racingbanan.

Styr autofokusen på nya sätt

För att maximera kontrollen över alla autofokus-inställningar kommer EOS R3 med tre olika möjligheter för att styra fokusen – med den snabba smart-kontrollen, den mer exakta multi-kontrollen, eller genom att styra autofokusen med ditt öga direkt i sökaren. Autofokusen med ögat ger en mer naturlig koppling mellan dig som fotograf och EOS R3. Autofokusen följer var du kollar i sökaren och gör det ännu lättare och snabbare för dig att flytta fokuspunkterna dit där allt händer.

EOS R3 – outpace your peers

För professionella användare som arbetar ute i världen är det viktigt att kunna skicka material på ett snabbt och effektivt sätt. EOS R3 kommer utrustad med en hel del möjligheter för att dela ditt material, med bland annat inbyggd 5.0 Bluetooth och 5 GHz wifi, vilket effektiviserar ditt arbetsflöde och förenklar anslutningen till exempelvis en mobiltelefon eller ett trådlöst nätverk. Det finns även en inbyggd ethernet-port vilket är ideellt för användare som arbetar på sport-arenor och behöver en pålitlig och snabb anslutning.

Nya objektiv till RF

De nya objektiven som har lanserats tillsammans med EOS R3 har samma tema trots att brännvidden skiljer dem åt – det är prisvärd optik med lätt vikt, god stabilitet och hög optisk prestanda.

Canon RF 16mm f/2,8 STM är en kompakt och prisvärd vidvinkel utvecklad för att passa Canons spegellösa fullformatskameror med RF-fattning. Målgruppen för objektivet är kreativa content creators som vloggare, fotografer och filmskapare, som letar efter ett fullformatsobjektiv för att ta nästa steg i sin kreativa resa. 

Canon RF 100-400mm f/5,6-8 IS USM är det perfekta objektivet för dig som är en avancerad amatör och vill ha längre brännvidd till ett mer förmånligt pris. Objektivet har inbyggd bildstabilisering, snabb och exakt autofokus samtidigt som det är lätt och kompakt.


Tveka inte att höra av dig till oss om du vill ha hjälp att hitta rätt utrustning för dina behov. Du är varmt välkommen att kontakta våra experter för rådgivning, support och köphjälp på 0770-77 11 00 eller info@scandinavianphoto.se. Du kan även besöka oss i våra butiker i StockholmMalmö eller Borås. Missa inte heller att bli medlem i vårt community eller kolla in vår nyhets- och kunskapssida där du hittar lärorika inlägg och inspiration som hjälper dig att utvecklas ännu mer i ditt kreativa skapande.

Lycka till!

Teknik för kreativt skapande är vår passion.

Vi på SP älskar kreativitet och vårt fokus är att erbjuda högkvalitativa produkter till teknikintresserade människor. Med personlig service och expertrådgivning skapar vi lösningar som är skräddarsydda för dig och ditt ändamål – till bra priser.

Let's be friends!
Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Häng med i teknikbranschen! I vårt nyhetsbrev ger vi dig exklusiva erbjudanden, de senaste nyheterna från ledande varumärken i branschen och massvis med inspiration. Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev godkänner du att dina personuppgifter hanteras enligt vår integritetspolicy.