2019-10-23

Fujifilm X-Pro3 – Fotografera med full närvaro

Med ny konstruktion i titan, dubbla LCD-skärmar och förbättrad hybridsökare är Fujifilm X-Pro3 en toppmodern, högpresterande systemkamera i snygg och slitstark retroskrud. Kamerahuset är till större delen bekant för dig som äger Fujifilm X-Pro2 eller X-Pro1, men funktionellt har det skett en hel del förbättringar som gör X-Pro3 till en riktigt spännande nyhet.


Fördelar

  • Tålig konstruktion i titan
  • Hybridsökare – Optisk sökare med x0.5 förstoring och 100fps OLED-sökare med 3,69 miljoner punkter
  • Dubbelsidig fällbar skärm med 1,28-tums bakre display samt 3-tum touchskärm
  • 26,1 megapixel X-trans CMOS 4 sensor & X-processor 4
  • Autofokus ner till -6EV ger autofokus även i riktigt mörka miljöer
  • HDR-läge för stillbilder med större färgomfång utan överdriven färgmättnad
  • Fuji's omtyckta filmsimuleringar, med nyheten CLASSIC Neg
  • AF-begränsare som kan ställas in med fokusringen för mer pricksäker autofokus
  • Vädertätad och driftsäker ner till -10°C

Förhandsboka Fujifilm X-Pro3 – Spara 2000 kronor på objektiv!

För att fira lanseringen av Fujifilm X-Pro3, får du nu rabatt på utvald optik när du förhandsbokar! Till erbjudandet.

Erbjudandet gäller fr.o.m. 4 november t.o.m. 18 december.

IMG Fuji X-Pro3 lifestyle banner.jpg

Slitstark titankonstruktion

Kamerahuset tillverkas i titan, vilket är den metall som bäst kombinerar hållbarhet med densitet. Det innebär att X-Pro3 har en högre hållbarhet än kameror konstruerade med den vanligare magnesiumlegeringen, men ändå kan hålla en relativt lätt vikt. Dura-behandlingen, som finns på X-Pro3 Dura Silver och X-Pro3 Dura Svart, gör kameran dessutom reptåligare.

Dubbla skärmar – Nutida teknologi med dåtidens charm

Den mest iögonfallande och möjligen mest omdiskuterade förändringen är den bakre displayen, som Fujifilm kallar Memory LCD. Den är inspirerad av de fack på analoga kameror som i de flesta fall användes för att visa vilken film du laddat din kamera med – och liknande syfte har denna Memory LCD, som kan ställas i två olika lägen. I läget Classic Mode kan du visa filmsimulering, vitbalans och andra inställningar inspirerade av analoga kameror, medan Standard Mode fungerar mer som en toppdisplay, och visar slutartid, ISO-värde, antal bilder med mera. Dessutom kan skärmen visa denna information även när kameran är avstängd, och det härdade glaset som täcker panelen säkerställer en klar, repfri display.

Fäller du ner skärmen hittar du den tre tum stora touch-skärmen. Skärmen kan fällas ner i 180°, vilket möjliggör fotografering i exempelvis midjehöjd, på marknivå eller ovanför huvudet.

Hybridsökaren – Välj mellan optisk och elektronisk

Hybridsökaren är kvar från föregångarna men har även den utvecklats. Du kan precis som på föregående modeller byta mellan optisk och elektronisk sökare, beroende på situation och vad du föredrar.

Den optiska sökaren har nu ännu klarare glas och mindre förvrängning, samt ett elektroniskt mätsökarfönster som låter dig se dina inställningar, förhandsgranska din bild och förstora fokuspunkter. Den elektroniska OLED-sökaren har fått högre upplösning på 3,69 miljoner punkter, bättre kontrast, ljusstyrka och färgåtergvining, samt en bilduppdatering på 100 bilder per sekund. Är kameran inställd i Boost-läget sätts funktionen Smoothing priority igång för den elektroniska sökaren. Detta höjer bildfrekvensen till 200 bilder per sekund, där varannan bild är svart. På så sätt "nollställs" ögat mellan varje vanlig bild, och ska ge en mer följsam upplevelse.

Pricksäker autofokus även i mörker

Tack vare en optimerad algoritm kan nu autofokusen fokusera i mörkare miljöer, ända ner till -6EV i exponeringsvärde. Det låter dig fånga tillfällen som traditionellt sett krävt manuell fokusering, såsom gatufotografering på kvällen, festtillfällen och dunkla live-framträdanden. X-Pro3 låter dig även begränsa autofokusens fokusområde, antingen via färdiga inställningar eller med objektivets fokusring, vilket minskar risken för att autofokusen letar efter ett motiv.

Filmsimuleringar och finjustering av dina exponeringar

Fujifilm har redan gjort sig kända för sina snygga filmsimuleringar, som ger dig retroinspirerade stilar utformade efter Fujifilms egna analoga filmrullar. Med X-Pro3 kommer nu den nya simuleringen CLASSIC Neg, som är baserad på Fujifilms färgnegativ Superia.

Du har även tillgång till inställningar såsom SharpnessClarity Setting, Grain Effect och Tonal Curve. Dessa ger dig möjlighet att skräddarsy exempelvis skärpa, kontrast och kornighet – allt för att du ska kunna experimentera och hitta just din egna stil.

Teknik för kreativt skapande är vår passion.

Vi på SP älskar kreativitet och vårt fokus är att erbjuda högkvalitativa produkter till teknikintresserade människor. Med personlig service och expertrådgivning skapar vi lösningar som är skräddarsydda för dig och ditt ändamål – till bra priser.

Let's be friends!
Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Häng med i teknikbranschen! I vårt nyhetsbrev ger vi dig exklusiva erbjudanden, de senaste nyheterna från ledande varumärken i branschen och massvis med inspiration. Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev godkänner du att dina personuppgifter hanteras enligt vår integritetspolicy.