2022-09-08

Nyhet! Fujifilm X-H2 och två nya objektiv

Nya Fujifilm X-H2 blir tillsammans med X-H2S den andra flaggskeppsmodellen i femte generationens X-Serie. Där X-H2S utmärker sig när det gäller att fånga de allra snabbaste rörliga motiven, levererar den högupplösta X-H2 exceptionell bildkvalitet som överskrider den tidigare kvalitetsgränsen för APS-C-formatet. Kameran har den högsta bildkvaliteten i X-seriens historia med en stillbildsupplösning på hela 40,2 megapixlar, och intern videoinspelning i 8K med Apple ProRes-codec. Fujifilm lanserar även två nya objektiv i form av ultravidvinkelzoomen GF 20-35mm f/4 R WR och det riktigt skarpa XF 56mm f/1,2 R WR. Preliminär leveransstart är i slutet av september för samtliga nyheter. Läs mer och förhandsboka här!


Fördelar - X-H2

  • Bakbelyst 40,2 megapixel APS-C X-Trans CMOS 5 HR sensor utan optiskt lågpassfilter
  • X-Processor 5 med dubbelt så hög bearbetningshastighet jämfört med tidigare generation
  • Fem-axlad bildstabilisering (IBIS) med upp till sju stegs kompensation
  • Motivigenkänning med deep learning AI-teknik som hittar och spårar dina motiv
  • 160 MP Pixel Shift Multi-Shot-funktion
  • Snabbare och känsligare autofokus, motivföljande AF med fem specialanpassade program plus ett personligt customläge
  • Seriebildstagning med 20 bilder per sekund med elektronisk slutare och 15 bilder per sekund med mekanisk slutare

Stillbildsupplösning på hela 40,2 MP och intern videoinspelning i 8K

Fujifilm X-H2 har en stillbildsupplösning på hela 40,2 megapixlar och intern videoinspelning i 8K med Apple ProRes-codec. Kameran delar flera funktioner med tidigare lanserade X-H2S, såsom det robusta kamerahuset i magnesium, fem-axlad bildstabilisering som kompenserar upp till sju steg, kortplats för CFexpress och motivigenkännings-funktion för kamerans autofokus, utvecklad med deep learning AI-teknologi. Båda kamerorna kan kompletteras med det nya vertikalgreppet FT-XH som möjliggör överföring av bilder i realtid tack vare stöd för FTP-överföring över Ethernet eller wifi och fjärrinspelningsfunktion via trådbundet LAN.

Högupplöst bildsensor med flera nya funktioner

Den bakbelysta 40,2 MP-sensorn X-Trans™ CMOS 5 HR och den snabba X-Processor 5 ger nya Fujifilm X-H2 den högsta bildkvaliteten någonsin för X-serien. Den nya bildsensorn har en förbättrad bildbehandlingsalgoritm som ger en låg brusnivå trots det höga pixelantalet och en ny pixelstruktur för att effektivt få in en större mängd ljus, vilket möjliggör ISO125 som standardkänslighet.

Snabbare, intelligentare och mer precis autofokus än hos föregångarna

Den nya högupplösta sensorn har ett större antal fasdetekterande pixlar jämfört med tidigare modeller vilket resulterar i en mer precis autofokus för motiv med fin textur vid exempelvis landskaps- och porträttfotografering. X-processor 5 har dubbelt så hög bearbetningshastighet jämfört med tidigare generation och en ny motivigenkännings-funktion för kamerans autofokus, utvecklad med deep learning AI-teknologi som hittar och spårar dina motiv på ett mycket imponerade sätt. Den upptäcker och spårar automatiskt inte bara ansiktet och ögonen utan även djur, fåglar, bilar, cyklar, flygplan och tåg.

Två nya objektiv

Fujifilm passar även på att lansera två nya objektiv – XF 56mm f/1,2 R WR som är ett riktigt skarpt och vädertätat porträttobjektiv, och GF 20-35mm f/4 R WR som är ett mångsidigt vidvinkelzoomobjektiv för både video och stillbild.


Tveka inte att höra av dig till oss om du vill ha hjälp att hitta rätt utrustning för dina behov. Du är varmt välkommen att kontakta våra experter för rådgivning, support och köphjälp på 0770-77 11 00 eller info@scandinavianphoto.se. Du kan även besöka oss i våra butiker i StockholmMalmö eller Borås. Missa inte heller att bli medlem i vårt community eller kolla in vår nyhets- och inspirationssida där du hittar inspiration och produkttips som hjälper dig att utvecklas ännu mer i ditt kreativa skapande.

Lycka till!

Teknik för kreativt skapande är vår passion.

Vi på SP älskar kreativitet och vårt fokus är att erbjuda högkvalitativa produkter till teknikintresserade människor. Med personlig service och expertrådgivning skapar vi lösningar som är skräddarsydda för dig och ditt ändamål – till bra priser.

Let's be friends!
Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Häng med i teknikbranschen! I vårt nyhetsbrev ger vi dig exklusiva erbjudanden, de senaste nyheterna från ledande varumärken i branschen och massvis med inspiration. Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev godkänner du att dina personuppgifter hanteras enligt vår integritetspolicy.