2022-05-31

Nyhet! Fujifilm X-H2S och två objektiv

Fujifilm lanserar flaggskeppsmodellen X-H2S som har den högsta prestandan för både video och foto i X-seriens historia. Kameran tillgodoser alla behov inom videoinspelning och fotografering för både entusiaster och professionella innehållsskapare. Tack vare den nyutvecklade, stackade bildsensorn X-Trans CMOS 5 HS, har X-H2S fyra gånger snabbare utläsningshastighet jämfört med tidigare generationer. Den nya, kraftfulla X-Processor 5 möjliggör dessutom seriebildtagning i upp till 40 bilder per sekund och videoinspelning internt i 4:2:2 10-bitars 6,2K/30P och 4K/120P med Apple ProRes-codec. Fujifilm lanserar även två nya zoomobjektiv i form av XF 150-600mm f/5,6-8 LM OIS WR och XF 18-120mm f/4 LM PZ WR.Fördelar - X-H2S

  • Femte generationens X-Trans Sensor
  • Avancerad autofokus med nya algoritmer
  • Bildstabilisering i fem axlar upp till 7 steg
  • Ny logprofil – F-log2 för upp till 14+ stegs dynamiskt omfång
  • Högupplöst sökare på 5,76 m dot ger hög prestanda och klar bild
  • Dubbla minneskortsplatser: CFexpress Type B och SDXC UHS-II
  • Filma i 6,2K och 4K – RAW eller ProRes

Stackad bildsensor (X-Trans CMOS 5 HS) 

FUJIFILM X-H2S innehåller en bakbelyst stackad 26,16 MP (X-Trans CMOS 5 HS) bildsensor med en extremt snabb avläsningshastighet för blackout-fri seriebildstagning på upp till 40 bilder/s med följande autofokus. Sensorn läser av fasdetekteringspixlar oberoende av bildvisningen vid seriebildstagning vilket tredubblar antalet beräkningar jämfört med föregående modell. Detta möjliggör mycket snabb och exakt fokusering även vid följande autofokus och seriebildtagning för att kunna fotografera snabba motiv så som sport, vilda djur och fågel.

Dramatiskt förbättrad prestanda gentemot föregångarna

Den nya processorn X-processor 5 har dubbelt så hög bearbetningshastighet som den nuvarande modellen och en ny motivigenkännings-funktion för kamerans autofokus utvecklad med deep learning AI-teknik som hittar och spårar dina motiv på ett mycket imponerade sätt. Den upptäcker och spårar automatiskt inte bara ansiktet och ögonen utan även djur, fåglar, bilar, cyklar, flygplan och tåg. Dessutom har ansikts- och ögonigenkänningen förbättrats avsevärt för personer med glasögon eller munskydd.

Stor, högupplöst sökare och imponerande stabilisering

Kamerans elektroniska sökare har en upplösning på 5,76 MP, hög förstoringsgrad (0,8x.), en uppdateringshastighet på 120 bilder/s samt förbättrad synbarhet och mindre distorsion vid ögonförflyttningar. X-H2S har en nyutvecklad fem-axlad bildstabilisering (IBIS) som kompenserar upp till sju stegs längre slutartid vilket ger bättre förutsättningar vid exempelvis handhållen videoinspelning och fotografering i svagt ljus. Kamerans slutare har också förbättrats för att klara upp till 500 000 exponeringar.

Fujifilm X-H2 med XF 18-200mm

Två nya XF-objektiv

Fujifilm passar även på att lansera två nya XF-objektiv – XF 150-600mm f/5,6-8 som är en kraftfull och vädertätad zoom med blixtsnabb AF, och XF 18-120mm f/4 som är ett mångsidigt zoomobjektiv för både video och stillbild.


Tveka inte att höra av dig till oss om du vill ha hjälp att hitta rätt utrustning för dina behov. Du är varmt välkommen att kontakta våra experter för rådgivning, support och köphjälp på 0770-77 11 00 eller info@scandinavianphoto.se. Du kan även besöka oss i våra butiker i StockholmMalmö eller Borås. Missa inte heller att bli medlem i vårt community eller kolla in vår nyhets- och kunskapssida där du hittar lärorika inlägg och inspiration som hjälper dig att utvecklas ännu mer i ditt kreativa skapande.

Lycka till!

Teknik för kreativt skapande är vår passion.

Vi på SP älskar kreativitet och vårt fokus är att erbjuda högkvalitativa produkter till teknikintresserade människor. Med personlig service och expertrådgivning skapar vi lösningar som är skräddarsydda för dig och ditt ändamål – till bra priser.

Let's be friends!
Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Häng med i teknikbranschen! I vårt nyhetsbrev ger vi dig exklusiva erbjudanden, de senaste nyheterna från ledande varumärken i branschen och massvis med inspiration. Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev godkänner du att dina personuppgifter hanteras enligt vår integritetspolicy.