2022-06-29

Nyhet! Nikon Z 30 och ett superteleobjektiv

Nikon lanserar nu sin nya vloggkamera Nikon Z 30, som gör hoppet från att skapa content med din smarta enhet till en systemkamera kortare genom sitt användarvänliga system. Z 30 levererar hög bildkvalitet oavsett om det gäller stillbild, video eller livestreaming, och den kommer i ett kompakt format så att du enkelt kan ta med dig den på alla dina äventyr. Kamerans bildstabilisering, supersnabba autofokus och fullt vinklings- och roterbara touchscreen är bara några av de få saker som gör Nikon Z 30 till en perfekt vloggkamera. Nikon lanserar även Nikkor Z 400mm f/4,5 VR S, som är ett superteleobjektiv med fantastisk bildkvalitet anpassat för Nikons spegellösa systemkameror i Z-serien. Preliminär leveransstart av nyheterna den 14 juli. Läs mer och förhandsboka här!


Fördelar - Z 30

 • Högupplöst APS-C CMOS-sensor med 20,9 megapixlar
 • Perfekt för livestreaming och vlogging
 • Stor vinklingsbar touchskärm på 3”
 • Spela in UHD-video med 4K/30fps
 • Autofokusen känner igen personers ögon och djur vid både stillbild och video
 • 11 bilder per sekund vid seriebildstagning – med full AF/AE
 • Överför filer via wifi och bluetooth
 • Inbyggd stereomikrofon och möjlighet att koppla in extern mikrofon
 • Väldigt lätt och liten, men fortfarande mycket bra ergonomisk känsla

Designad för vloggaren

Nikon Z30 har optimerats och utvecklats för att matcha behoven från den moderna vloggaren. Kamerahuset är kompakt och väger drygt 350 gram, vilket innebär att du enkelt kan ta med dig kameran vart du än ska. Den har en 3,0" vinklingsbar touchscreen som stängs mot kamerahuset för att skydda mot fingeravtryck och repor. Den vinklingsbara designen gör att selfiefotografering är naturlig, och kameran har en serie valbara selfieinställningar såsom AF-position, exponering och självutlösarinställningar, som alla kan hanteras direkt från pekskärmen. Det finns också en röd signallampa (tally light) på framsidan av kameran, så att du alltid vet när du spelar in.

Fina porträttbilder på människor och djur

Nu kan du ta ännu bättre porträtt av människor, katter eller hundar. Ögonavkännande autofokus låser fokus på människors ögon så att du kan ta perfekta porträtt. Djuravkännande autofokus fungerar på samma sätt på hundar och katter. Fokuseringen hålls skarp även om motivet rör sig, och på Z 30 fungerar ögonautofokusen även under videoinspelning – perfekt för att hålla dig i fokus under din livestream.

Vassa videospecifikationer

Nikon Z 30 kan spela in video i 4K/30p-upplösning med en autofokus som känner igen ögon hos både människor och djur. Med en ISO som går från 100-51 200 kan du filma och fotografera med bra resultat även vid sämre ljusförhållanden. Du kan också använda Z 30 som en webbkamera med Nikons programvara "Webcam Utility".

Fördelar – Nikkor Z 400mm f/4,5 VR S 

 • Kompatibel med telekonverter – 1,4x och 2x
 • Fantastisk fin bokeh med sina 9 bländarlameller
 • Otroligt snabb och exakt autofokus
 • Inbyggd vibrationsreducering – upp till 5,5 steg med Nikons spegellösa systemkameror med stöd för synkroniserad VR
 • Anpassningsbar FN-knapp
 • Går att använda utan stativ
 • Vädertätat – går att använda i alla miljöer
 • Väger endast 1 245 gram

Nytt superteleobjektiv

Nikon Nikkor Z 400mm f/4,5 VR S är ett superteleobjektiv med fantastisk bildkvalitet anpassat för Nikons spegellösa systemkameror i Z-serien. Med en vikt på endast 1 245 gram, vädertätning och inbyggd vibrationsreducering kan du använda objektivet utan stativ och fortfarande uppnå fantastiska resultat. Det här är ett objektiv som passar perfekt för fotografering av snabba händelser, vilket gör det till ett självklart alternativ när du vill fota natur, djur eller sport.


Tveka inte att höra av dig till oss om du vill ha hjälp att hitta rätt utrustning för dina behov. Du är varmt välkommen att kontakta våra experter för rådgivning, support och köphjälp på 0770-77 11 00 eller info@scandinavianphoto.se. Du kan även besöka oss i våra butiker i StockholmMalmö eller Borås. Missa inte heller att bli medlem i vårt community eller kolla in vår nyhets- och kunskapssida där du hittar lärorika inlägg och inspiration som hjälper dig att utvecklas ännu mer i ditt kreativa skapande.

Lycka till!

Teknik för kreativt skapande är vår passion.

Vi på SP älskar kreativitet och vårt fokus är att erbjuda högkvalitativa produkter till teknikintresserade människor. Med personlig service och expertrådgivning skapar vi lösningar som är skräddarsydda för dig och ditt ändamål – till bra priser.

Let's be friends!
Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Häng med i teknikbranschen! I vårt nyhetsbrev ger vi dig exklusiva erbjudanden, de senaste nyheterna från ledande varumärken i branschen och massvis med inspiration. Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev godkänner du att dina personuppgifter hanteras enligt vår integritetspolicy.