2019-10-16

Nyhet! Olympus OM-D E-M5 Mark III

Olympus lanserar sin nya, lätta systemkamera i entusiastsegmentet – OM-D E-M5 Mark III. Kameran är utrustad med en strömsnål, stabiliserad Mikro 4/3-sensor på 20 megapixlar, TruePic VIII-processor med ett dedikerat autofokus-chip samt vädertätning och förbättrad ergonomi gentemot förgångarna. Läs mer om de nya funktionerna som tillkommer och mycket mer här nedan!


Fördelar

  • 20 megapixel Live MOS Micro 4/3-sensor med upp till 5,5 steg stabilisering (6,5 stegs stabilisering via Sync IS med stabiliserat objektiv)
  • Kraftfull TruePic VIII processor med dubbla Quad Core-system och dedikerat chip för AF
  • 121 Cross-type fasdetekterande och kontrastbaserade AF-punkter
  • Video i 4K DCI och C4K samt 120fps Slow Motion i Full HD
  • Live Composite – Långa exponeringar med Live View och bättre resultat för exempelvis ljusmålning
  • Vädertätad och köldtålig ner till -40°C
  • Kompakt design och lätt vikt på 414 gram (med batteri)

Litet kraftpaket för fotografen på språng

OM-D E-M5 är en lättviktare rent fysiskt med sina nätta 12,5 cm i bredd, 5cm djup och 414 gram med batteri i huset. Kameran har trots detta ett större grepp för bättre ergonomi, men för dig som vill ha ytterligare komfort finns även det nya greppet ECG-5. På insidan sitter samma processor som i Olympus flaggskepp OM-D E-M1 Mark II, det vill säga TruePic VIII. Processorn hjälper till att reducera brus vid högre ISO-tal, justera bildförvrängningar och optimera autofokus.

Just autofokusen har förbättrats en hel del från föregående modeller. De 121 korslagda AF-punkterna täcker en stor del av sensorn, stödjer ögon-AF och tack vare det dedikerade autofokus-chipet får du även snabb och pricksäker spårande autofokus i upp till 10 bilder per sekund i RAW. Dessutom finns läget Pro Capture Mode som ger dig möjlighet att fånga upp till 30 bilder per sekund samt Pre Burst, som tar 14 bilder per sekund redan vid halvt nedpressad avtryckare.

Live Composite, Focus Bracketing och Focus Stacking

Du som gillar att fotografera i mörker, med långa slutartider och ljusmålning, kommer uppskatta funktionen Live Composite. Det är en typ av sekvenstagning som tar flera exponeringar med längre slutartider och sammansätter dem baserat på ljusa partier – på så vis får du snygga mörkerbilder med mycket mindre risk för överexponering.

Focus Bracketing och Focus Stacking är begrepp som innebär att flera bilder med varierande fokus sammansätts, och på så vis skapar en skarp bild med stort skärpedjup, utan att du behöver blända ner. OM-D E-M5 Mark III kan ta upp till 999 med tio fokusnivåer, som sedan kan sammansättas i efterhand. Alternativt finns möjligheten att sätta samman åtta bilder med varierande fokus direkt i kameran.