2022-02-15

Nyhet! OM SYSTEM lanserar ny flaggskeppskamera

OM SYSTEM (Olympus) lanserar nu OM-1 – en flaggskeppskamera som når helt nya nivåer jämfört med föregångarna och som kan tas med vart som helst, så att du kan dra nytta av dess höga prestanda och bildkvalitet i alla lägen. OM-1 kommer att ge dig en unik upplevelse med banbrytande teknik som överträffar alla dina förväntningar. Utöver kameran släpper OM SYSTEM också två nya högpresterande objektiv, M.Zuiko Digital ED 12-40mm f/2,8 PRO II och M.Zuiko Digital ED 40-150mm f/4 PRO, som erbjuder den senaste tekniken. Läs mer om nyheterna och förhandsboka! Förväntad leveransstart i början av mars.


Fördelar med OM-1

 • Stackad 20mp Micro 4/3 BSI Live MOS Sensor
 • TruePicX-processor – 3 gånger snabbare än hos föregångaren
 • High resolution shot med bara ett knapptryck – upp till 80 megapixel
 • Inbyggda live ND-filter som går upp till ND64
 • 1 053 fasdetetekterande Cross Quad Pixel AF – för 100% sensortäckning
 • Upp till 120 bilder per sekund i RAW
 • 50 bilder per sekund med motivföljande autofokus
 • Vädertätad med IP53-klassning – klarar de tuffaste väderförhållandena
 • Nytt horisontellt menysystem
 • OI-Share – koppla din smarta enhet till din kamera via en app
 • AF med AI-detektering för motorsport, flygplan, fåglar, djur och tåg
 • Förbättrade videofunktioner för ökad kreativitet (4K 60p, Full HD 240p)

En snabb och pålitlig sensor med knivskarpa resultat

OM SYSTEM OM-1 är utrustad med en stackad Micro 4/3 BSI Live MOS-sensor på 20 megapixel och levererar en blixtsnabb prestanda. Med den elektroniska slutaren kan du fotografera RAW upp till 50 bilder per sekund med full AE- och AF-tracking. TruePicX-processorn är också tre gånger snabbare än hos föregångaren Olympus OM-D E-M1X, vilket hjälper till att reducera brus vid högre ISO-tal, justera bildförvrängningar och optimera autofokus.

En autofokus att lita på

Med Cross Quad Pixel AF och en sofistikerad AF-algoritm får du snabb och pricksäker autofokus, med AF/AE-spårning för seriebildstagning upp till 50 bilder per sekund. Denna avancerade teknik gör det möjligt med fasdetektering för autofokus i fyra riktningar. De 1 053 fokuspunkterna som är korslagda över hela sensorplattan medför därmed 100% sensortäckning, vilket hjälper dig att fokusera på olika motivmönster över alla pixlar och hela fotograferingsområdet. Ansiktsigenkänningen är också förfinad jämfört med föregående modeller, och kan smidigt stängas av eller på med ett enda knapptryck. OM-1 har även utvecklat funktionen som OM System kallar för Spårningsmotiv, där man kan välja mellan tre olika sorters motivtyper såsom sportbilar, tåg, flygplan, fåglar och andra typer av djur. Det har också skett exponentiella förbättringar av prestandan vid sekvensfotografering, och nu kan du få upp till 50 fps blackout-fri med AF/AE-spårning på cirka 20,37 megapixel i RAW och upp till 120 fps med AF/AE-lås för sekvensfotografering i ultrahög hastighet.

Vädertätad konstruktion

OM SYSTEM OM-1 är den första systemkameran i världen som är IP53-klassad, vilket innebär att du kan fota i de mest extrema regnoväder. Det innebär också att kameran är resistent mot dammpartiklar, och den har även en inbyggd antidamm-mekanik på sensorn som skakar av dammet när kameran startas. Det är med andra ord en otroligt tuff kamera som är gjord för att klara sig i de mest tuffa miljöerna, vilket gör att du kan fokusera på att ta riktigt snygga bilder utan att behöva oroa dig över utrustningen.

Extraordinär inbyggd bildstabilisering

Kamerans integrerade 5-axliga bildstabilisering via sensor shift är nu 10% mindre än hos föregångaren, men samtidigt mer effektiv. Den kompenserar för längre slutartider tillsammans med OM SYSTEM-objektiv med inbyggd stabilisering. Detta är den överlägset bästa bildstabiliseringen på marknaden i skrivande stund, och du kan med enkelhet ta bilder utan någon som helst skakningsoskärpa och utan hjälp av extra stöd eller stativ. Du får därmed möjligheten att fotografera eller filma handhållet med längre slutartider och fortfarande uppnå skarpa och fina resultat. Den nya handhållna assistentfunktionen gör det också enkelt att fånga effekter med långsam slutarhastighet som tidigare krävde ett stativ.

Två nya, högpresterande objektiv

OM SYSTEM M.Zuiko 40-150mm f/4 PRO är perfekt för dig som är professionell fotograf och behöver en snabb telezoom som är mer portabel än någonsin. Objektivet är anpassat för kameror med Micro 4/3-sensorer och har hög optisk kvalitet kombinerat med en smidig och lätt konstruktion. Tack vare den IP53-klassade vädertätningen kan du ta med dig objektivet oavsett väder.

Det robusta objektivet OM SYSTEM M.Zuiko Digital ED 12-40mm f/2,8 PRO II är konstruerat för att tillgodose alla behov hos professionella fotografer, speciellt med dess kompakta och lätta design. En konstant bländaröppning på f/2,8 vid alla brännvidder tillsammans med avancerad teknik, hjälper till att leverera en hög kvalitet för ett brett spektrum av fotografistilar, oavsett ljusförhållanden och avstånd.


Tveka inte att höra av dig till oss om du vill ha hjälp att hitta rätt utrustning för dina behov. Du är varmt välkommen att kontakta våra experter för rådgivning, support och köphjälp på 0770-77 11 00 eller via vårt kontaktformulär. Du kan även besöka oss i våra butiker i StockholmMalmö eller Borås. Kolla in alla produktnyheter och lärorika kunskapsinlägg som hjälper dig att utvecklas ännu mer i ditt kreativa skapande. Missa inte heller att bli medlem i vårt community där du kan träffa likasinnade och inspireras av andra kreatörer!

Teknik för kreativt skapande är vår passion.

Vi på SP älskar kreativitet och vårt fokus är att erbjuda högkvalitativa produkter till teknikintresserade människor. Med personlig service och expertrådgivning skapar vi lösningar som är skräddarsydda för dig och ditt ändamål – till bra priser.

Let's be friends!
Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Häng med i teknikbranschen! Om du anger din mejladress och börjar prenumerera samtycker du till att få nyhetsbrev från Scandinavian Photo. Som prenumerant får du exklusiva erbjudanden, de senaste nyheterna från ledande varumärken i branschen och massvis med inspiration till din mejl.

Ditt samtycke är frivilligt och du kan när som helst avregistrera dig eller återkalla ditt samtycke. Läs mer om vår personuppgiftsbehandling och dina rättigheter i vår integritetspolicy.

Kundvagn

Kundvagn

Din kundvagn är tom!

Totalt: 0 produkter
0 SEK

Gillar

Gillar

Det finns inga produkter

Totalt: 0 produkter
0 SEK

Dela kundvagn

Spara länken till senare, skicka till en vän eller dela i communityt.

Namnge din kundvagn
Länk till kundvagn