2022-02-22

Nyhet! Panasonic lanserar GH6

Panasonic lanserar nu Lumix DC-GH6 – en högpresterande hybridkamera för den professionella fotografen eller videografen som kräver de allra senaste video- och stillbildsfunktionerna i en och samma kamera. Den uppdaterade Venus-processorn har dubbelt så stor processorkraft som föregångaren vilket bidrar till bättre tonomfång, mer exakt återgivning av färgtoner och ljusnivåer samt en mer effektiv brushantering. Lumix DC-GH6 är med andra ord en kamera som hjälper dig att nå nya nivåer i ditt skapande, oavsett om det gäller foto eller video. Läs mer om nyheten och förhandsboka här! Förväntad leveransstart 15/3.


temp1.jpg

Fördelar med GH6

  • Höghastighetsvideo i 10-bit 4K/120p
  • Obegränsad inspelning av video internt med 4K/60p 4:2:2 10-bit
  • Spela in video i 5,7K/60p med 10-bitars färgdjup
  • 25,2 megapixel Live MOS-sensor
  • Avancerad "Dual I.S 2" bildstabilisator – upp till 7,5-steg
  • Snabb och exakt autofokus med ansiktsigenkänning för både människor och djur
  • Kamerahuset är skyddat mot stänk, smuts och damm
  • Venus-processor ­– dubbelt så stor processorkraft som hos föregångaren

Högpresterande sensor med 25,2 megapixlar

Lumix GH6 är utrustad med en 25,2 megapixel Live MOS-sensor, som erbjuder en fantastiskt hög upplösning för ultrarealistiska detaljer. Sensorns höga avläsningshastighet levererar C4K/4K 120p-videoinspelning och med den elektroniska slutaren får du serietagning med 75 bilder per sekund, samtidigt som den minimerar störande rullningseffekter.

Dubbelt så stor processorkraft jämfört med föregångarna

Venus-processorn levererar ungefär dubbelt så stor processorkraft som hos föregångarna, vilket möjliggör höghastighetsbearbetning av den nya sensorns högre pixelantal och video med både högre upplösning och högre bit-rate. Bildkvaliteten är också avsevärt förbättrad med högre upplösning samtidigt som ny 2D- och 3D-brusreducering (för video) ger optimal brusreducering. Resultatet blir helt naturliga bilder med 3D-känsla och minimalt brus även vid hög känslighet. Tekniken med Dual 3D Color Control ger en förbättrad återgivning av färger i form av bättre ljusstyrka, mättnad och nyans, vilket resulterar i mer äkta och klarare färguttryck.

Inbyggd bildstabilisator

Om du är på resande fot och vill ta bilder i precis rätt tid kommer den inbyggda bildstabiliseringen i kamerahuset att vara en riktigt bra vän till dig. Lumix GH6 inbyggda Dual I.S. 2-bildstabilisator innebär att du kan använda en 7,5-stegs längre slutartid samtidigt som du eliminerar skakningar och vibrationer, speciellt när du använder ett objektiv som också har inbyggd bildstabilisering. Detta fungerar fantastiskt vid både fotografering och videoinspelning, inklusive 4K-video.

Höghastighets-AF med hög precision

Tack vare den nya Live MOS-sensorns högre avläsningshastighet och nya Venus Engines överlägsna processorkraft, har GH6 högre beräkningshastighet än föregångarna. En förbättrad djupinlärningsteknik gör att autofokusen snabbt och exakt kan känna igen och spåra både människor (ansikte, ögon, huvud, kropp) och djur (hundar, katter, fåglar), vilket gör det lättare att hålla ditt motiv i fokus.

Obegränsad inspelning av video internt

Lumix GH6 är den första i serien som erbjuder 4:2:2 10-bitars C4K/4K 60p/50p intern inspelning samtidigt som den levererar obegränsad inspelningstid när den används vid den rekommenderade driftstemperaturen. Kameran är även idealisk för små produktionsteam och i krävande förhållanden där rörlighet och hög kvalitet är ett måste. Utöver detta möjliggör den även intern och extern inspelning samtidigt via HDMI-utgången.

Apple ProRes codec-video

Med ett CFexpress Type B-minneskort kan du spela in videor internt i den professionella industristandarden ProRes 422 HQ och ProRes 422 codec, vilket ger hög bildkvalitet vid låg komprimering. Detta minskar avsevärt belastningen på din dator under efterproduktion och tillåter NLE (icke-linjär redigering), som effektiviserar ditt arbetsflöde från början till slut.


Tveka inte att höra av dig till oss om du vill ha hjälp att hitta rätt utrustning för dina behov. Du är varmt välkommen att kontakta våra experter för rådgivning, support och köphjälp på 0770-77 11 00 eller info@scandinavianphoto.se. Du kan även besöka oss i våra butiker i StockholmMalmö eller Borås. Missa inte heller att bli medlem i vårt community eller kolla in vår nyhets- och kunskapssida där du hittar lärorika inlägg och inspiration som hjälper dig att utvecklas ännu mer i ditt kreativa skapande.

Lycka till!

Teknik för kreativt skapande är vår passion.

Vi på SP älskar kreativitet och vårt fokus är att erbjuda högkvalitativa produkter till teknikintresserade människor. Med personlig service och expertrådgivning skapar vi lösningar som är skräddarsydda för dig och ditt ändamål – till bra priser.

Let's be friends!
Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Häng med i teknikbranschen! I vårt nyhetsbrev ger vi dig exklusiva erbjudanden, de senaste nyheterna från ledande varumärken i branschen och massvis med inspiration. Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev godkänner du att dina personuppgifter hanteras enligt vår integritetspolicy.