2023-01-04

Nyhet! Panasonic Lumix S5II och S5IIx

Panasonic presenterar två banbrytande nyheter i sin spegellösa kameraserie Lumix S – de eleganta och klassiskt utformade kamerorna Lumix S5II och S5IIx. Med kompakt konstruktion och otrolig prestanda vid både fotografering och videoinspelning, är dessa L Mount-kameror designade för att uppfylla kraven från de mest ambitiösa kreatörerna. Båda modellerna kommer med en nyutvecklad 35 mm fullformats-CMOS-sensor med 24 megapixlar och bildbehandlingsmotor. Sensorn stöder Hybrid Phase Detection-autofokus, vilket är unikt för Lumix-kameror, och den nya motorn ger suverän bildkvalitet och videoprestanda med hög bithastighet i nivå med Lumix S1H. Förväntad leveransstart på S5II i slutet av januari medan S5IIx förväntas börja levereras i juni. Läs mer och förhandsboka här!


Panasonic presenterar hybridkamerorna S5 II och S5 IIx

Sätter nya standarder för Lumix autofokusprestanda

Med en ny bildbehandlingsmotor som utvecklats tillsammans med Leica, och en ny 24-megapixelsensor, är Lumix S5II och Lumix S5IIx de första Lumix-kamerorna som erbjuder hybrid fasdetektionsautofokus (PDAF). Kamerorna använder ett nytt Phase Hybrid AF-system som kombinerar PDAF med kontrastbaserad AF. Detta skapar tillsammans ett snabbt och pålitligt autofokussystem med hela 779 autofokuspunkter, det nya systemet kan upptäcka målmotiv under svåra förhållanden som svagt ljus och motljus samtidigt som det kommer att fortsätta följa dem även med andra rörliga föremål i ramen. Kontinuerlig AF under zoomning och AF-mikrojustering finns också tillgängligt.

Panasonic Lumix S5 II är designad för att uppfylla kraven från de mest ambitiösa kreatörerna
Panasonic Lumix S5 II sätter nya standarder för Lumix AF-prestanda
Panasonic Lumix S5 II erbjuder otrolig tillförlitlighet och flera anslutningsmöjligheter

En mängd videofunktioner och inspelningsalternativ

Den nya motorn ger Lumix S5II och S5IIx flera videoinspelningsmöjligheter så som intern 4:2:0 10-bitars 6K (3:2) och 5,9K (16:9) vid 30fps och 4:2:2 C4K och 4K vid upp till 60 bilder per sekund, medan ett nytt värmehanteringssystem med låg profil möjliggör obegränsade inspelningstider utan att storleken på kamerahusen ökar. Den stöder även HFR-inspelning (High Frame Rate) med upp till 120fps och Slow & Quick-inspelning med upp till 180fps. Lumix S5IIx är kapabel till 5,8K Apple ProRes-inspelning till SSD via HDMI eller USB, och ALL-Intra-inspelning. Dessutom kan den stödja Apple Pro Res RAW-videoutgång till Atomos. En rad bildprofiler inklusive 14+ stopp V-Log/V-Gamut finns även tillgängliga i båda kamerorna, såväl som en ny REAL TIME LUT-funktion som gör det möjligt att ladda upp färggraderings-LUTs till ett SD-kort och appliceras direkt i kameran istället för i efterproduktion. Som svar på förfrågningar från professionella användare har funktioner som Waveform Monitor, Vector Scope och Zebra Pattern lagts till, samt funktioner som System Frequency (24.00Hz) och Synchro Scan.

Lumix S-serien expanderar

Panasonic passar även på att presentera ett nytt objektiv i form av Lumix S 14-28mm f/4-5,6 som framförallt passar för makro- och porträttfotografering. Objektivet har högkvalitativa glaselement och är robust byggt så du inte behöver oroa dig i tuffare miljöer. Med en förstorningsgrad på upp till 0,5x och en närgräns på 15 centimeter tillåter objektivet dig att fånga extremt detaljerade närbilder. Preliminär leveransstart i mitten av februari.

 


Tveka inte att höra av dig till oss om du vill ha hjälp att hitta rätt utrustning för dina behov. Du är varmt välkommen att kontakta våra experter för rådgivning, support och köphjälp på 0770-77 11 00 eller info@scandinavianphoto.se. Du kan även besöka oss i våra butiker i StockholmMalmö eller Borås. Missa inte heller att bli medlem i vårt community eller kolla in vår nyhets- och kunskapssida där du hittar lärorika inlägg och inspiration som hjälper dig att utvecklas ännu mer i ditt kreativa skapande.

Teknik för kreativt skapande är vår passion.

Vi på SP älskar kreativitet och vårt fokus är att erbjuda högkvalitativa produkter till teknikintresserade människor. Med personlig service och expertrådgivning skapar vi lösningar som är skräddarsydda för dig och ditt ändamål – till bra priser.

Let's be friends!
Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Häng med i teknikbranschen! Om du anger din mejladress och börjar prenumerera samtycker du till att få nyhetsbrev från Scandinavian Photo. Som prenumerant får du exklusiva erbjudanden, de senaste nyheterna från ledande varumärken i branschen och massvis med inspiration till din mejl.

Ditt samtycke är frivilligt och du kan när som helst avregistrera dig eller återkalla ditt samtycke. Läs mer om vår personuppgiftsbehandling och dina rättigheter i vår integritetspolicy.

Kundvagn

Kundvagn

Din kundvagn är tom!

Totalt: 0 produkter
0 SEK

Gillar

Gillar

Det finns inga produkter

Totalt: 0 produkter
0 SEK