2021-07-29

Nytt från Blackmagic Design

Blackmagic Design presenterar flera heta produkter. Bland nyheterna hittar vi två nya videokameror för liveproduktion fullmatade med professionella egenskaper i en kompakt formfaktor – Blackmagic Studio Camera 4K. De lanserar också en uppgraderad version av Web Presenter med 4K-upplösning samt en ny lineup av HyperDeck Studio. Läs mer om nyheterna och köp dem idag!


banner_news_bmd_ALL.jpg

Studio Camera 4K Pro

Blackmagic Studio Camera 4K Pro har flera funktioner som du ofta finner i stora studiokameror men är tillverkad i en kompakt och portabel design. Den är designad för professionella 12G-SDI och 10G Ethernet-anslutningar, vilket är perfekt om kameran är placerad långt ifrån en switch. Studio Camera 4K Pro har ett brett dynamiskt omfång och kan hantera svåra ljusförhållanden samtidigt som den producerar cinematisk film i hög kvalitet. Sensorn har ett ISO upp till 25 600 vilket ger dig möjlighet att skapa fantastiskt material även på svagt upplysta platser. Kameran är också försedd med avancerade funktioner som Talkback, Tally Light, inbyggd färgkorrigering och RAW-inspelning direkt via USB.

Studio Camera 4K Plus

Blackmagic Studio Camera 4K är en avskalad version av Studio Camera 4K Pro med HDMI i stället för de avancerade broadcast-anslutningarna vilket gör den till en mycket prisvärd studiokamera. Den är designad för att användas tillsammans med ATEM Mini och ansluts enkelt via en kraftfull HDMI-port.

Fördelar

 • Designad speciellt för liveproduktion
 • Kolfiberförstärkt chassi i polykarbonat
 • Upp till 25 600 ISO för otrolig prestanda i svagt ljus
 • 4K-sensor med 13 stopp av dynamiskt omfång
 • 7" LCD-skärm med medföljande bildhuv
 • Kompatibel med ett brett utbud av Micro 4/3-objektiv.
 • USB-C-port gör det möjligt att spela in direkt på extern lagringsenhet
 • Blackmagic RAW-inspelning.
 • Inbyggda stereomikrofoner med bred separation
 • Professionella mini XLR-ingångar med 48 volt fantommatning
 • Inkluderar stativfäste för snabb platsinstallation
 • Strömförsörjning med 12V eller Ethernet-anslutning
 • Inkluderar 12G-SDI, HDMI, 10G Ethernet-anslutningar
 • 10G Ethernet för SMPTE

Utöver Studio Camera 4K lanserar Blackmagic Design också tre stycken tillbehör – Blackmagic Studio Converter, Focus Demand och Zoom Demand. Tillbehören har leveransstart i oktober.

Web Presenter 4K

Blackmagic Web Presenter 4K är den ultimata streaminglösningen för film i upp till HD- och UltraHD-upplösning. Enheten inkluderar en professionell streamingmotor för streaming upp till 2160p60 direkt till YouTube, Facebook, Twitter med mera. Anslut till nätverk med Ethernet-kabel eller anslut via en 5G- eller 4G-telefon för att använda mobildata. Tack vare inbyggda USB-anslutningar fungerar Web Presenter 4K även som en webbkamera då du kan ansluta en dator och använda valfri videoprogramvara. Du får till och med en övervakningsutgång med video, ljudmätare, trenddiagram med mera.

 

1052398_blackmagic-web-presenter-4k-rear.jpg

HyperDeck Studio

Blackmagic Design presenterar också en helt ny lineup av HyperDeck Studio. Både nya uppdaterade HD-versioner och även en professionell och kraftfull 4K-modell. HyperDeck Studio är en rackmonteringsbar videoinspelare som spelar in material i sändningskvalitet direkt på SD-kort och SSD-lagringsenheter. Den har en modern design med fler codec och tyst kylning. Alla dessa kraftfulla funktioner gör HyperDeck Studio perfekt för sändning och live-produktion. Alla modeller stöder nu inspelning och uppspelning till H.264-, ProRes- och DNx-filer samt PCM- eller AAC-ljud. Plus att alla modeller stöder SD-kort och UHS-II-kort, medan Pro-modellerna lägger till extra SSD-stöd.


Tveka inte att höra av dig till oss om du vill ha hjälp att hitta rätt utrustning för dina behov. Du är varmt välkommen att kontakta våra experter för rådgivning, support och köphjälp på 0770-77 11 00 eller info@scandinavianphoto.se. Du kan även besöka oss i våra butiker i StockholmMalmö eller Borås. Missa inte heller att bli medlem i vårt community eller kolla in vår nyhets- och kunskapssida där du hittar lärorika inlägg och inspiration som hjälper dig att utvecklas ännu mer i ditt kreativa skapande.

Lycka till!

Teknik för kreativt skapande är vår passion.

Vi på SP älskar kreativitet och vårt fokus är att erbjuda högkvalitativa produkter till teknikintresserade människor. Med personlig service och expertrådgivning skapar vi lösningar som är skräddarsydda för dig och ditt ändamål – till bra priser.

Let's be friends!
Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Häng med i teknikbranschen! I vårt nyhetsbrev ger vi dig exklusiva erbjudanden, de senaste nyheterna från ledande varumärken i branschen och massvis med inspiration. Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev godkänner du att dina personuppgifter hanteras enligt vår integritetspolicy.