2020-02-26

Upplev nya X-T4 från Fujifilm

Idag släpper Fujifilm X-T4 med många efterlängtade uppgraderingar från X-T3. Bland annat har denna kamera nu en 5-axlig bildstabilisering, betydligt högre seriebildstagning och en ännu vassare autofokus. När vi på SP fick testa kameran var vi minst sagt imponerade över vad Fujifilm åstadkommit med deras nya X-T4!


Uppgraderingar vi längtat efter

Den största uppgraderingen från föregående modell (X-T3) är den 5-axliga bildstabiliseringen med upp till 6,5 steg vilket innebär att du kan hålla 6,5 gånger längre slutartid. Vid sämre ljusförhållanden kan du hålla en lägre ISO-nivå och enklare få fram skarpare resultat.

Kamerahuset har även fått ytterligare en anpassning för video. Det finns nu ett fysiskt reglage så du snabbt kan justera mellan ”foto” och ”video”. X-T4 är kapabel att spela in i 4K med 60fps och med den integrerade bildstabiliseringen slipper du numera skakiga inspelningar och kan räkna med ett stabilt och skarpt resultat varje gång. Vad som också är nytt i denna kamera är filmsimuleringen, ”Eterna bleach bypass”, där en ökad kontrast och reducerad färgnivå ger det dig en riktigt grym look direkt i kameran.

Ny slutare

Fujifilm har också utrustat X-T4 med en helt ny slutare som är snabbare, tystare och betydligt mer hållbar än sin föregångare. Den kan ta 15 bilder per sekund och beräknas hålla i 300 000 cykler, vilket är dubbelt så många som med X-T3. Det finns även en inställning för ”silent shot” som gör att du kan fota i tysta miljöer utan att störa din omgivning.

Bättre autofokus

X-T4 har också fått sig ett rejält intelligenslyft. Autofokusen i kameran kan nu ta hjälp av form, kontrast och färg för att avgöra avståndet på objektet. Detta gör att det går snabbare att hitta fokus och ökar precisionen vid hastiga rörelser. Du kan även ställa in den på att spåra objekt vid exempelvis videoinspelning så kameran automatisk följer objektets rörelse.

Köp nyheten!