2020-08-06

Ett av världens skarpaste objektiv - nu till spegellöst!

Sigma fortsätter att fylla på sin uppställning av objektiv anpassade för spegellösa kameror. Näst ut på tur är ett populärt val bland porträttfotografer, nämligen 85mm f/1,4 DG DN Art. Det är Sigmas första teleobjektiv med fast brännvidd som är designat exklusivt för spegellösa fullformatssystem.


kb_banner_news_sigma_85-14-dg-dn.jpg

Sigmas 85mm f/1,4 har länge varit ett mycket populärt objektiv bland porträttfotografer, med sin stora bländaröppning på 1,4 och de otroligt skarpa resultaten som den levererar. Den är i dagsläget fortfarande det objektiv som fått absolut högst poäng på den franska testsajten DXOMARK. Den slår objektiv som Zeiss Otus, Sony G Master, samt proffsoptik från Canon och Nikon, alla dessa med prislappar högt över Sigmas.

Allt eftersom vi börjar flytta över mot de spegellösa systemen behöver också objektiven anpassas för de nya kamerorna. De spegellösa kamerorna kräver inte längre samma typ av konstruktion som objektiv för spegelreflexkameror (DSLR) behöver. Eftersom mycket i de spegellösa systemen sker digitalt (t.ex. som manuellt fokus) kan optiken göras mindre och det är precis vad Sigma är på väg att göra med sitt sortiment. Tidigare finns 45mm f/2,8 DG DN, 24-70mm f/2,8 DG DN35mm f/1.2 DG DN och 14-24mm f/2,8 DG DN bland de objektiv som är anpassade för de spegellösa kamerorna. Nu släpps även det första fasta teleobjektivet för dessa system, och det är 85mm f/1,4 DG DN Art.

Nya funktioner som introduceras med 85mm f/1,4 DG DN är bland annat en funktion att kunna låsa den roterbara bländarringen, en kontrollring som vi mer och mer börjar se på en del av dessa objektiv. Möjligheten att ”de-clicka” denna ring finns också för de som vill använda objektivet under videofilmning, för att få mjuka justeringar av bländaren och ljusstyrkan.

Alla Sigmas objektiv i Art-serien är byggda för att leverera mycket hög optisk prestanda. I 85mm f/1,4 DG DN finns 15 glaselement av högsta kvalitet som tillsammans samspelar för att ge dig ultimat bildkvalitet, mycket förskonad från optiska fenomen som flaring, coma och kromatiska aberrationer.

Förbeställ din Sigma 85mm f/1,4 DG DN Art nu, för att vara först i kön när den landar på vårt lager! Du bokar den enkelt genom nedanstående produktsida. Har du några frågor eller funderingar är du varmt välkommen att kontakta vår kundtjänst på info@scandinavianphoto.se eller 0770-77 11 00.

Förväntad leveransstart i slutet av sommaren.

Teknik för kreativt skapande är vår passion.

Vi på SP älskar kreativitet och vårt fokus är att erbjuda högkvalitativa produkter till teknikintresserade människor. Med personlig service och expertrådgivning skapar vi lösningar som är skräddarsydda för dig och ditt ändamål – till bra priser.

Let's be friends!
Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Häng med i teknikbranschen! Om du anger din mejladress och börjar prenumerera samtycker du till att få nyhetsbrev från Scandinavian Photo. Som prenumerant får du exklusiva erbjudanden, de senaste nyheterna från ledande varumärken i branschen och massvis med inspiration till din mejl.

Ditt samtycke är frivilligt och du kan när som helst avregistrera dig eller återkalla ditt samtycke. Läs mer om vår personuppgiftsbehandling och dina rättigheter i vår integritetspolicy.

Kundvagn

Kundvagn

Din kundvagn är tom!

Totalt: 0 produkter
0 SEK

Gillar

Gillar

Det finns inga produkter

Totalt: 0 produkter
0 SEK

Dela kundvagn

Spara länken till senare, skicka till en vän eller dela i communityt.

Namnge din kundvagn
Länk till kundvagn