2020-07-28

Sony lanserar sin nya spegellösa kamera A7S III!

Så var den äntligen här, den som vi väntat på – Sonys senaste version av sin populära hybridkamera A7S. Med version tre följer den högkänsliga fullformatssensorn på 12 megapixel, som med sin bakbelysta teknik är än mer ljuskänslig än sin föregångare och sträcker sig hela vägen till ISO 409 600. Sensorn har 15 stegs dynamiskt omfång och är därmed uppe på samma kvalitet vi ser i professionella cine-kameror. Med kameran introduceras även extern RAW-inspelning i 16 bitars 4K, samt intern 4K-inspelning i 10 bitars 4:2:2-upplösning i upp till 120 fps. Allt detta packas ned i ett kompakt kamerahus med ny design, tillsammans med en efterlängtad vridbar skärm som nu även kan navigeras med touch i ett nydesignat menysystem.


Superb videokvalitet

A7S III introducerar två nya codecs, XAVC-S-I (All-I) och XAVC-HS (H.265). XAVC-S-I ger dig en bitrate på upp till 500 Mbit/s i 4K, vilket ger dig mycket hög bildkvalitet, både i skärpa och färgrymd. A7S III har fem gånger så hög bitrate som sin föregångare och är i nuläget bland toppskiktet bland hybridkameror. Canons EOS R5 leder dock det racet ganska kraftigt med sina 8K i 2600 Mbit/s - men då är det RAW-video vi pratar om. Panasonic S1H och Fujifilm X-T4 levererar bägge 400 Mbit/s i 4K, som är en hög standard vad avser bitrate.

XAVC-HS, Sonys andra nya codec i A7S III, är mer komprimerat och platseffektivt och drar nytta av codecen H.265, som bibehåller kvalitet men minskar filstorleken. Dessa 4K-filer landar på 200 Mbit/s och är lite snällare mot din dators processor och passar bra när du vill leverera snabbt.

A7S III har en fullstor HDMI-port – en uppskattad uppdatering, då större kontakter innebär mindre slitage på kamerans portar. Via denna kan du spela in i 16-bitars ProRes RAW i 4K upp till 60 fps, för absolut största flexibilitet och kvalitet i din videoredigering. Kameran stödjer också höghastighetsfilmning i 240fps full HD för ögonblicken du vill sakta ner.

Ny flexibel pekskärm och skarpare sökare

Något som tidigare saknats i A7S-serien är en skärm som är fullt vinklings- och roterbar, men inte längre. A7S III kommer med en fullt flexibel skärm som gör att du kan filma och fotgrafera dig själv, samt både ovan- och nedifrån, samtidigt som du alltid ser displayen. Du kan nu även enklare navigera i de omdesignade menyerna med fullt fungerande touch. Den inbyggda elektroniska OLED-sökaren är av mycket hög upplösning – hela 9,44 megapixlar kommer ge dig en mycket skarp bild.

Autofokus

För dokumentärfilmare, content creators och de som filmar mycket av sitt eget material för YouTube eller sociala media, är autofokus i video ett stort hjälpmedel. A7S II hade enbart en kontrastbaserad autofokus som inte blir lika exakt som en som både är kontrastbaserad samt fasbaserad. I A7S III har Sony adderat en extremt snabb autofokus – hela 0,02 sekunder snabb! Med 759 fasdetekterande punkter tillsammans med 425 kontrastbaserade, kan du känna dig trygg med att ditt material kommer ut skarpt och precis som du vill ha det. Ögonautofokus finns också tillgängligt både för människor och djur, och autofokuspunkterna täcker 92% av bildsensorns yta.

Mer kraft och tålighet

Z-batteriet som introducerades med A7R III och blivit standard på Sonys senaste systemkameror får nu också A7S-serien ta del av – en välbehövlig uppdatering, då batterikraft är något som behövs vid videoinspelning. Här kan tillbehöret NPA-MQZ1K komma väl till pass, då du kan utnyttja kraften från fyra batterier samtidigt. När du inte använder kameran kan den ladda upp dina batterier så att de är redo nästa gång du ska bege dig ut och filma eller fota.

Kameran har fått en bättre damm- och fuktresistens för de mest krävande situationerna, så att du ska kunna ha med dig den överallt utan att behöva vara rädd för att den blir skadad.

Ny, snabbare korttyp – CFexpress typ A

A7S III får också dubbla kortplatser, och för första gången i en spegelfri Sonykamera så finns det plats för CFexpress typ A, en ny storlek inom CFexpress. Typ A är något mindre än typ B som vi sett i Nikonkameror och Sonys videokameror. I och med att A7S III använder typ A så kommer du att kunna använda både CFexpress-kort och SD-kort i den nya kameran. För att stödja alla videolägen i kameran behöver du använda dig av CFexpress-kortet. Typ A är begränsad till 1000 MB/s medan typ B kan komma upp i hastigheter på 2000 MB/s. Dock är dessa hastigheter inte aktuella i dagens kameror, så du kan känna dig trygg med typ A i A7S III.

Teknik för kreativt skapande är vår passion.

Vi på SP älskar kreativitet och vårt fokus är att erbjuda högkvalitativa produkter till teknikintresserade människor. Med personlig service och expertrådgivning skapar vi lösningar som är skräddarsydda för dig och ditt ändamål – till bra priser.

Let's be friends!
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Häng med i teknikbranschen! Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av exklusiva erbjudanden, de senaste nyheterna från ledande varumärken i branschen och massvis med inspiration.

Scandinavian Photo använder sig av cookies för att sajten ska fungera bättre för dig som användare. Om du inte accepterar användandet av cookies kan du enkelt stänga av det i inställningarna för din webbläsare. Dock kan det medföra att vissa funktioner på sajten inte fungerar som de ska.