2019-09-12

Vi bevakar IBC-mässan!

IBC-mässan hålls i Amsterdam där en mängd ljus-, ljud- och videonyheter visas upp för första gången. Här kan du se ett urval av alla nyheter från IBC! "IBC is the premier annual event for professionals engaged in the creation, management and delivery of entertainment and news content worldwide."


1250x260_banner-IBC.jpg

Nyheter från IBC-mässan

Både innan och under IBC-mässan släpps många spännande nyheter inom ljus-, ljud- och video. Vi har samlat ett urval av nyheterna här. Sidan uppdateras kontinuerligt – håll dig uppdaterad om nyheterna här!

Senast uppdaterad 2019-09-13 14:19.

Läs mer om nyheterna från

Blackmagic Design ATEM Mini – bildmixer för streaming   

Gör det enkelt att skapa professionella produktioner med flera kameror för direktuppspelning (streaming) till YouTube. Anslut bara ATEM Mini och växla live mellan fyra videokamerainmatningar. Anslut till en dator för att presentera PowerPoint-bilder eller lägga till en spelkonsol för direkt sändning från enheten. Lägg till effekter direkt under sändning och skapa snygga och professionella produktioner utan något krångel!

Blackmagic Design Video assist – monitorer till alla kameror med SDI eller HDMI

Blackmagic Video Assist 12G HDR underlättar uppsikten över inspelningen och är kompatibel till alla SDI- eller HDMI-kameror i alla HD-, Ultra HD-, 2K- och 4K DCI-format. Den nya förbättrade designen inkluderar ljusstarkare skärmar för HDR-arbete, tally-indikatorer, fyra inbyggda scope, förbättrade fokusassistans-funktioner, 3D-LUT och inbyggd Blackmagic RAW-inspelning från de kameror som stöder detta formatet. Blackmagic Video Assist kommer i två storlekar, 5 "och 7" modeller med 12G SDI och HDMI 2.0, som klarar inspelning från praktiskt taget alla enheter i alla format upp till 2160p60.

 

Sony PXW-FX9 – 6K-fullformatssensor med dual base ISO

Sony PXW FX9 – Hybrid autofokus med Eye AF

Sony släpper PXW-FX9 som har fått kombinerade egenskaper från Sony Venice, PWX-FS7 II och hybridautofokusen från Sonys Alpha-serie. Denna kombination ger dig möjlighet att filma i 4K och ger dig den kreativa friheten att filma med översampling av en högupplöst fullformatssensor. Filma med kort skärpedjup och fantastisk bokeh med en cinematiskt look.

 

Sony trådlösa myggmikrofoner – högkvalitativt ljud i kompakt format


Kompakt, smart och pålitligt system från Sony

Nya trådlösa kit med myggmikrofon för dig som är filmskapare, journalist eller vloggare m.fl.

Detta ger dig ett högkvalitativt ljud i 24-bit, kanalsynkronisering via NFC och stöd för upp till 16 mikrofoner är bara några av de funktioner som gör UWP-D till ett portabelt kit för dig som är på språng!

 

Canon EOS C500 Mark II med utbytbar objektivfattning


Canon släpper EOS C500 Mark II med CFexpress

Med Canon EOS C500 Mark II kan du skapa 5.9K filmer med stort dynamiskt omfång, välja bland ett stort utbud av objektiv, inspelningsformat och framerate – men framförallt byta objektivfattning. Kameran har möjlighet att spela in Cinema RAW light med 5.9K eller 4K 4:4:2 bit XF-AVC. Du får nu möjlighet att kunna lagra Cinema RAW light 5.9K direkt på CFexpresskortet. I samband med släppet av Canon EOS C500 Mark II släpps även flertalet passande tillbehör till kameran.

 

Saramonic Blink 500 – trådlös ljudinspelning för alla

Saramonic Blink 500 – Minimalistiskt trådlöst mikrofonkit 

Saramonic Blink 500 passar dig som vill spela in ljud trådlöst direkt till en kamera, smartphone eller recorder idealiskt för dig som är filmskapare, journalist, vloggare eller YouTuber. Saramonic Blink 500 kommer i flera olika varianter med antingen kontakt av USB-C, lightning och 3.5 mm. Blink 500 är ultrakompakt och har möjlighet att ta emot signaler från två mikrofonsändare samtidigt! 

 

Rotolight Titan X2 ljus både i och utanför studion

Rotolight Titan X2 – SmartSoft tekniken är här!

Rotolight Titan X2 är en LED-belysning som ger ett mjukt flimmerfritt ljus och använder toppmodern RGBWW-teknik för att leverera en hög uteffekt och färgnoggrannhet. Det som gör att Titan X2 levererar ett mjukare ljus än traditionella LED-belysningar är den nya SmartSoft-tekniken, där du kan justera ljusets diffusion, fokus och spridning elektroniskt!

Panasonic AW-UE4 och AW-HE42 – högpresterande PTZ-kameror

Panasonic AW-UE4

Kompakt 4K PTZ-kamera med högkvalitativ video som utmärker sig i liveproduktion. AW-UE4 är idealisk för både stora och små utrymmen, med en vidvinkel perfekt för trånga utrymmen eller vid e-sport produktion. Kameran stöd inspelning upp till 4K30p och har en videoutgångar via HDMI, LAN och USB. Kameran stöjder strömförsörjning via PoE (power over ethernet) eller USB.

Panasonic AW-HE42

Full HD-kamera med ett högpresterande objektiv och kan spela in i 60p med en integrerad roterande bas utrustad med 3G-SDI och flera andra utgångskontakter. De fyra typerna av utgångsgränssnitt och genlock-funktion som stödjer smidig storskalig användning med flera kameror. Kameran är perfekt för inspelningar och sändningar av föreläsningar eller till livestreaming på konserter och andra evenemang.

Xeen CF Cine-objektiv

Xeen CF tillverkas av Samyang och lanseras nu som en ny serie kompakta och lätta filmobjektiv utformade för fullformatssensorer och högupplöst inspelning upp till 8K. Först ut är 24mm T1.5, 50mm T1.5 och 85mm T1.5, vardera i tre fattningar: Canon EF, Sony FE och Arri PL. Sammanlagt nio objektiv släpps alltså. Andra nämnvärda egenskaper är kolfiberkonstruktion som minskar vikten, flourescerande märkningar för användande i mörker och 11 rundade bländarlameller som ger mjuk, fin bakgrundsoskärpa aka bokeh.

Teknik för kreativt skapande är vår passion.

Vi på SP älskar kreativitet och vårt fokus är att erbjuda högkvalitativa produkter till teknikintresserade människor. Med personlig service och expertrådgivning skapar vi lösningar som är skräddarsydda för dig och ditt ändamål – till bra priser.

Let's be friends!
Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Häng med i teknikbranschen! Om du anger din mejladress och börjar prenumerera samtycker du till att få nyhetsbrev från Scandinavian Photo. Som prenumerant får du exklusiva erbjudanden, de senaste nyheterna från ledande varumärken i branschen och massvis med inspiration till din mejl.

Ditt samtycke är frivilligt och du kan när som helst avregistrera dig eller återkalla ditt samtycke. Läs mer om vår personuppgiftsbehandling och dina rättigheter i vår integritetspolicy.

Kundvagn

Kundvagn

Din kundvagn är tom!

Totalt: 0 produkter
0 SEK

Gillar

Gillar

Det finns inga produkter

Totalt: 0 produkter
0 SEK

Dela kundvagn

Spara länken till senare, skicka till en vän eller dela i communityt.

Namnge din kundvagn
Länk till kundvagn