Nikon AF-S Nikkor 600mm f/4E FL ED VR
Artikelnummer: 1020601

Nikon AF-S Nikkor 600mm f/4E FL ED VR

AF-S Nikkor 600mm f/4E FL ED VR

Webblager
Beställs från leverantör till dig
Butikslager:
  • Fast och ljusstarkt supertele för sport och djurfotgrafering.
  • Snabb autofokus, effektiv bildstabilisering och robust, vädertätat konstruktion.
  • Relativt lätt tack vare två stycken fluorit-glas.
174 990 SEK

Handla tryggt med delbetalning eller faktura Info

Fri frakt vid köp över 500 kronor
Köp nu och betala inom 30 dagar
Personlig service och expertrådgivning

Nikon AF-S NIKKOR 600 f/4E FL ED VR

Nikons teleobjektiv med f/4 har med hjälp av två stycken fluorit-glas gjorts betydligt lättare än föregångaren. Nikon AF-S 600mm f/4E FL ED VR väger in på 3090gram vilket är  ungefär 25% eller 1280gram lättare än föregångaren. Utöver användandet av lättare glaselement så har Nikon även använt magnesium-legering i chassit som inte bara hjälper till att få ner vikten, utan också ger en stadig och tålig konstruktion.

Objektivet är även mindre framtungt vilket bidrar till bättre stabilitet och lättare att använda på enben- eller treben-stativ.
En fördel med fluorit-glas utöver att få ner vikten är att nivån på den kromatiska aberrationen, färgförskjutningarna hålls nere, vilket i sin tur bidrar till renare och skarpare bilder. Objektiven är även utrustade med Nikon Nano Crystal Coat som hjälper till att reducera optiska fenomen som "ghosting" och "flares" som lätt uppstår i svåra motljussituationer.

Objektiven är givetvis utrustade med nikons Vibration Reduction (VR) system som reducerar kameraskaningar med upp till 4 steg. Detta hjälper dig dels att använda längre slutartider, men även autofokusen blir träffsäkrare och sökarbilden blir betydligt lugnare. Det finns ett "Sport-VR"-läge som gör stabiliseringen effektivare när motiven rör sig snabbt och oförutsägbart. Objektivet känner automatiskt av om det står på stativ eller inte och anpassar stabiliseringen därefter.

Nogrann och snabb autofokus med kraftiga och tysta SWM (Silent Wate-motor) och elektromagnetiskt styrd bländare som ger en konsekvent exponering. Detta gör att objektivet lämpar sig utmärkt för sport, vilda djur, fåglar och liknande situationer där det kan vara svårt att förutse hur motiven kommer att röra sig.

Objektivet är väder- och damm-tätat och med ett stativfäste objektivet kan rotera i vid behov, för att snabbt kunna växla mellan liggande och stående format.

Levereras med:

  • Främre objektivlock
  • Backre objektivlock FL-4
  • Motljusskydd HK-34
  • NC Skruvfilter (Neutralt färgfilter= med 40,5mm gänga
  • Objektivväska CT-608
  • Rem LN-2
  • Monopod-gänga
Teknik för kreativt skapande är vår passion.

Vi på SP älskar kreativitet och vårt fokus är att erbjuda högkvalitativa produkter till teknikintresserade människor. Med personlig service och expertrådgivning skapar vi lösningar som är skräddarsydda för dig och ditt ändamål – till bra priser.

Let's be friends!
Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Häng med i teknikbranschen! I vårt nyhetsbrev ger vi dig exklusiva erbjudanden, de senaste nyheterna från ledande varumärken i branschen och massvis med inspiration. Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev godkänner du att dina personuppgifter hanteras enligt vår integritetspolicy.