Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

SP PEOPLE

Vem på kundtjänst är det som svarar på dina orderfrågor? Vem packar din order och ser till att den kommer fram i tid? Vilka är våra utesäljare? Vem är det som köper in produkterna i vårt sortiment?

Vi är nästintill 150 medarbetare som driver Scandinavian Photo framåt, och alla har en nyckelroll i företaget. Lär känna oss som arbetar på Scandinavian Photo och ta del av våra kompetenser inom kreativt skapande! Här kommer vi varannan vecka att presentera en av våra stjärnor och vilken roll personen har hos oss.

Medarbetarna arbetar i våra fyra butiker i Stockholm, Mölndal, Malmö och Oslo, eller på något av våra servicekontor i Borås, Stockholm eller Oslo. 

Inspireras av oss – Scandinavian Photo People.

Vill du bli en i gänget? Kolla in våra lediga jobb på vår rekryteringssida!

#SPPEOPLE

Adisa Bedford

Roll: Löneadministratör & redovisningsekonom
Tid på Scandinavian Photo: 1 år
Favoritprodukt: Sony SRS-XB12

Adisa är vår glada kollega som jobbar på ekonomiavdelningen i Borås. Utöver diverse ekonomiuppgifter ansvarar hon för att se till att allting inrapporteras på rätt sätt och sedan attesteras till vår lönepartner i tid. Adisa har jobbat hos oss i drygt ett år och minns speciellt en after work där hela Boråskontoret gick ut och åt och spelade shuffleboard och boule – både tävlingsandan och gemenskapen var på topp!

Sin fritid tillbringar Adisa gärna med att vara ute i skogen och naturen med sin familj. Hon har även ett nyvunnet intresse för att plantera och göra trädgården fin, och strävar efter att få ännu grönare fingrar. Adisas favoritprodukt är den damm- och vattentåliga högtalaren Sony SRS-XB12, som har bra ljud och är smidig att ha med sig på utflykter i naturen.

Emanuel Dahlberg

Roll: Butikssäljare i Stockholm
Tid på Scandinavian Photo: 3 år
Favoritprodukt: Fujifilm GFX 100

Emanuel har ett oerhört stort intresse för fotografering, vilket kommer till god nytta i jobbet som butikssäljare i Stockholmsbutiken. Han har jobbat hos oss i snart 3 år och brinner för att dela med sig av sin kunskap, ge bra service och hjälpa kunderna på bästa möjliga sätt. Själv säger han att han har hamnat på helt rätt plats!

När Emanuel inte jobbar fortsätter fotograferandet även på hans fritid – han mer eller mindre andas foto. Att fotografering är hans största intresse menar han syns tydligt på den utrustning han har. Emanuel plåtar nämligen med Leica Q, Leica S, Sigma FP, Sony A7R, Nikon D1 samt en analog mellanformatskamera. Han har dessutom en mängd olika objektiv, och i dagsläget använder han sig mest av gamla ryska objektiv från Helios tillsammans med moderna kameror med hjälp av adaptrar.

Favoritprodukten just nu är Fujifilm GFX 100, som Emanuel beskriver som en fantastisk mellanformatskamera med snabb autofokus och bildstabilisering. Något han särskilt gillar med kameran är att det finns en uppsjö av adaptrar till den, vilket gör att det går att variera mellan massor av roliga objektiv.

Christian Säisä

Roll: Country Sales Merchandiser
Tid på Scandinavian Photo: 10 år
Favoritprodukt: Panasonic Lumix G 42,5mm f/1,7 ASPH Power O.I.S

Christian jobbar som Country Sales Merchandiser med ansvar för den finska marknaden. Han driver och utvecklar den finska hemsidan och jobbar med bland annat prissättning och marknadsföring av våra produkter. Christian har jobbat på SP i ett helt decennium och har många fina och knasiga minnen tillsammans med kollegorna i Mölndalbutiken.

Christian har ett stort intresse för öl i alla dess slag, och har utnämnt sig själv till öl-konnässör. Så om du har frågor kring öler är han helt rätt person att fråga – han har stenkoll på allt från belgisk suröl till fatlagrad stout. Christians favoritprodukt är objektivet Lumix G 42,5mm f/1,7, som är ett smidigt och prisvärt objektiv som ger fina porträttbilder.

Max Berntsson Lagerdahl

Roll: Butikssäljare och lagerarbetare i Oslo
Tid på Scandinavian Photo: 1 år
Favoritprodukt: Avenger C-stand kit 33

Max är vår filmskapande kollega som jobbar extra som både butikssäljare och lagerarbetare i Oslo. Han kombinerar jobbet på SP med att frilansa som filmfotograf och ljussättare, och tack vare hans kunskaper och stora intresse är Max helt rätt person att fråga om du behöver hjälp med video-, ljus- eller ljudprodukter. Innan han började på SP bodde han i London där han studerade och jobbade med filmproduktion. Hans stora hobby är att bygga och skapa – allt från hemmafix med teknikprylar till att skriva manus. Max favoritprodukt är stativkitet Avenger C-stand. Han beskriver det som en schweizisk armékniv av filmutrustning, eftersom det erbjuder en enorm mängd funktioner inom ljus, ljud och allt däremellan.

Susanne Holm

Roll: B2B Account Manager i Stockholm
Tid på Scandinavian Photo: 2 år
Favoritprodukt: Capture One Pro 20

Susanne jobbar som B2B Account Manager i Stockholm. Hon tillbringar de flesta dagar ute hos kunder där hon bygger långsiktiga samarbeten och hjälper till att skapa bästa möjliga helhetslösning för varje kund och uppdrag. Ett av Susannes bästa minnen från SP är när hon byggde ett komplett kamerasystem och en bilfotostudio åt en kund, som på bara några månader förbättrade hela sin visuella presentation och även ökade sin försäljning. Att få vara med om sina kunders utveckling och se dem lyckas är enligt Susanne det roligaste med hennes jobb.

Innan Susanne började på SP tillbringade hon åtta år utomlands, då hon var aktiv som fotograf och forskare i bland annat Uganda, Moçambique, Sydafrika, Skottland och Australien. Susannes favoritprodukt är bildhanteringsprogrammet Capture One Pro 20. Hon beskriver det som den bästa vännen för alla som jobbar med stillbild, tack vare det smidiga arbetsflödet från tethering till RAW-konvertering, redigering och framkallning. Ett måste för den enskilda fotografen såväl som för stora produktioner.

Tuan Tran

Roll: Lagerarbetare i Borås
Tid på Scandinavian Photo: 1 år
Favoritprodukt: Blackmagic Design Pocket Cinema Camera

Tuan är en av våra medarbetare på centrallagret i Borås. Han tar hand om inkommande leveranser och ser till att alla våra produkter hamnar på rätt lagerplats. I samarbete med både produktavdelningen och kollegorna på lagret säkerställer han att vårt sortiment håller hög kvalitet och att alla leveranser hanteras snabbt och effektivt. Tuan har tidigare arbetat som kock, och när han inte är på gymmet eller ute och fiskar experimenterar han gärna med nya rätter i köket – helst med en fotbollsmatch på i bakgrunden. Tuans favoritprodukt är Blackmagic Design Pocket Cinema Camera, som levererar riktigt skarpa filmer.

Tuan_Tran

Aleksander Ramsland

Roll: Kundtjänstmedarbetare i Oslo
Tid på Scandinavian Photo: 6 månader
Favoritprodukt: LaCie Rugged

Aleksander är vår musikälskande kollega på kundtjänstavdelningen i Oslo. Han hjälper dig gärna om du har frågor kring våra produkter, din faktura eller din beställning. Aleksander har tidigare varit fotograf inom Försvarsmakten, och han har även jobbat flera år som heltidsfotograf på olika festivaler och evenemang. Med flera stora festivaler och internationella artister såsom Elton John och A-ha i bagaget, är han definitivt rätt person att fråga om du ska fotografera konserter. Han har erfarenhet av många olika foto- och videoutrustningar och har stenkoll på vad han ska rekommendera utifrån varje kunds specifika behov. Aleksanders favoritprodukt är den tåliga hårddisken LaCie Rugged. När du är ute och reser är det viktigt att du kan lita på att utrustningen håller, särskilt när det gäller lagring och säkerhetskopiering.

Aleksander_Ramsland

Johanna Bakos

Roll: Category Sales Merchandiser i Borås
Tid på Scandinavian Photo: 7 månader
Favoritprodukt: Sigma 35mm f/1,4 DG HSM Art

Johanna är vårt småländska stjärnskott på Boråskontoret! Hon jobbar på produktavdelningen där hon skriver texter, publicerar produkter och ser till att kunderna får rätt information. Innan hon började hos oss reste hon runt i Nya Zeeland, och efter att ha plockat tre ton kiwi varje dag kan Johanna numera titulera sig som professionell kiwi-plockare. Vid sidan av jobbet på SP fotograferar hon mycket – främst bröllop, familjer och andra motiv som utstrålar glädje. Johannas favoritprodukt är objektivet Sigma 35mm f/1,4 DG HSM Art, som hon beskriver som sin nyfunna kärlek.

SP_People-Johanna_Bakos

Venke Falstad

Roll: Assisterande butikschef i Oslo
Tid på Scandinavian Photo: 2,5 år
Favoritprodukt: Sony A7 III

Venke är vår ständigt glada assisterande butikschef i Oslo. Hon har 21 års erfarenhet från fotobranschen i Oslo och har tidigare arbetat mycket analogt med filmutveckling och tryck. Med sambo, två barn och en katt har Venke fullt upp hemma, och det är också familjen som hon vanligtvis dokumenterar med sin kamera. Favoritprodukten är Sony A7 III, helst tillsammans med en Sigma FE 24-70 f/2.8 – en perfekt kamera för både foto och video enligt Venke! 

Nicklas Nilsson

Roll: Butikschef i Malmö
Tid på Scandinavian Photo: 3,5 år
Favoritprodukt: Fujifilm X-T3

Nicklas är den fotbollstokiga butikschefen som snabbt kan rabbla upp alla världsmästare i fotboll från år 1930 till 2018 i sömnen. Nicklas har arbetat hos oss i tre och ett halvt år och han brinner för sina kunder, leverantörer, kollegor och den dagliga verksamheten i butiken i Malmö. Tidigare har han fotograferat och på senare år även filmat en del. Just nu läggs mycket tid på familj och resor, bland annat är det hans söners fotbollsmatcher som dokumenteras mest.  Nicklas absoluta favoritprodukt är Fujifilm X-T3 som han ser gärna ska kombineras med Fujifilm 56mm f/1,2. Det är kameran som kan och har allt hälsar Nicklas!

Sidan uppdateras löpande med nya ansikten från Scandinavian Photo, håll utkik!


Tveka inte att höra av dig till oss om du vill ha hjälp med att hitta rätt utrustning och mjukvara för dina behov. Du når oss via info@scandinavianphoto.se, 0770-771100 eller genom att besöka oss i någon av våra butiker i Stockholm, Mölndal och Malmö. Missa inte heller vår inspirationssida där du kan hitta mer inspiration och produkttips som hjälper dig att bli ännu bättre på att skapa häftiga bilder och videos.

Lycka till!

Vi hjälper dig att ta bättre bilder!

Bilden, och utrustningen som gör den möjlig, har varit vår passion sedan 1982. Scandinavian Photo står för ett helhetserbjudande för film- och fotointresserade – oavsett kunskapsnivå. Utöver utrustning erbjuder vi inspiration, kunskap, utbildning och råd. Alltid samma pris, oavsett om du handlar i butik, på webben eller via telefon.

Let's be friends!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Häng med i fotobranschen! Prenumerera på Scandinavian Photos nyhetsbrev och ta del av exklusiva erbjudanden, de senaste nyheterna från ledande varumärken i branschen och massvis med inspiration.

Scandinavian Photo använder sig av cookies för att sajten ska fungera bättre för dig som användare. Om du inte accepterar användandet av cookies kan du enkelt stänga av det i inställningarna för din webbläsare. Dock kan det medföra att vissa funktioner på sajten inte fungerar som de ska.