SP PEOPLE

Vem på kundservice är det som svarar på dina frågor? Vem packar din beställning och ser till att den kommer fram i tid? Vilka är våra utesäljare? Vem är det som köper in produkterna i vårt sortiment? 

Vi är nästintill 110 medarbetare som driver Scandinavian Photo framåt, och alla har en nyckelroll i företaget. Här får du chansen att lära känna oss som jobbar på SP! Vi alla brinner för att ge dig personlig service, rådgivning och inspiration för ditt kreativa skapande.

Medarbetarna arbetar i våra butiker i Stockholm och Oslo, i Serviceshop Borås eller Serviceshop Malmö, eller på något av våra kontor i Borås, Stockholm eller Oslo. 

Inspireras av oss – Scandinavian Photo People.

Vill du bli en i gänget? Kolla in våra lediga jobb på vår rekryteringssida!

#SPPEOPLE

Peter Thorell

Roll: E-commerce Manager
Började på SP: Mars 2018
Favoritprodukt: Canon EOS R6

Peter jobbar som E-commerce Manager på kontoret i Borås, där han driver och utvecklar vår webb och e-handel. Han säkerställer även att vi har rätt verktyg och funktionalitet på vår sajt för att den ska fungera så bra och användarvänligt som möjligt för våra kunder. Peter började hos oss som Category Manager Photo & Lenses, och i december 2020 tog han sig an rollen som E-commerce Manager. En av Peters höjdpunkter från tiden på SP är när vi vann priset som Årets e-handlare 2021 inom kategorin Foto & Video – något som verkligen visar att vi är på rätt väg i utvecklingen av vårt onlineerbjudande.

Att vistas i fjällen under både sommaren och vintern är något som Peter har svårt att få nog av. Han har ett stort intresse för olika utomhusaktiviteter där slalom ligger i topp, men även mountainbike och vandring är något han föredrar att tillbringa sin tid i fjällen med. Peter gillar att fotografera och han fångar gärna sin familj, vänner och fartfyllda intressen på bild med favoritprodukten Canon EOS R6.

Isabella Farokhmanesh

Roll: Retail Manager
Började på SP: Oktober 2019
Favoritprodukt: Belysningskit BK15 + RGB Mobile Light L3

Isabella började på SP som butikschef i vår tidigare butik i Mölndal, och nio månader senare fick hon rollen som Retail Manager med övergripande ansvar för våra butiker och vår telefonförsäljning. Hennes jobb handlar mycket om utveckling, strategisk planering och att coacha våra säljare i rätt riktning. Isabella har ett driv utöver det vanliga, och är ett sprudlande energiknippe som sprider glädje vart hon än går. De projekt som ligger henne varmast om hjärtat från tiden på SP är uppstarten av Serviceshop Borås och Serviceshop Malmö, där Isabella var med från början till slut.

Fritiden tillbringar hon helst tillsammans med sin man och sina två barn. Isabella beskriver sig själv som en spontan person som älskar att testa nya saker. Att träna och tävla i thaiboxning har länge varit ett av hennes stora intressen, och hon brinner även för matlagning och testar gärna rätter från världens alla hörn. Isabellas favoritprodukt är stativet Benro BK15 och LED-lampan SP TECH RGB Mobile Light L3 – ett kit som är smidigt att ha med sig överallt och som ger bra belysning vid möten och presentationer.

Maria Eriksson

Roll: Ekonomiassistent
Började på SP: Augusti 1986
Favoritprodukt: iPhone 12 Pro Max 256GB

Maria jobbar på ekonomiavdelningen på huvudkontoret i Borås där hon främst har hand om leverantörsreskontra och bokslut, men stöttar även resten av teamet med alla tänkbara frågor som dyker upp. Maria började sin resa på SP i augusti 1986. Hon började som lagermedarbetare och landade senare rollen som ekonomiassistent – en roll som passar henne som handen i handsken. Hon är en riktig "doer" och vi på SP uppskattar hennes enorma engagemang och uthållighet. Maria har många fina minnen från sin tid hos oss, men något som hon glatt minns tillbaka på är vår egen mässa som vi årligen arrangerade på Elmia i Jönköping. Den var uppskattad av många besökare, utställare och leverantörer från hela Sverige.

Under sommarhalvåret tillbringar Maria helst sin tid i sommarstugan på västkusten med familj, katter och barnbarn. På vintern blir det gärna en resa till fjällen för skidåkning eller till varmare breddgrader för sol och bad. Marias favoritprodukt är iPhone 12 Pro Max, som hon använder för både fotografering och musik.

Joel Björn

Roll: Kundservicemedarbetare
Började på SP: Oktober 2019
Favoritprodukt: DJI Mavic Mini

Joel är en av våra kundservicemedarbetare på kontoret i Borås. Via både telefon, mejl och chatt hjälper han våra kunder med frågor kring bland annat fakturor, leveranser och beställningar. Tillsammans med resten av kundserviceteamet har han en nära kontakt med våra butiker och fungerar som spindeln i nätet mellan flera olika avdelningar. Med sitt engagemang och sin omtänksamhet bidrar Joel med mycket positiv energi i teamet.

När Joel inte jobbar ägnar han en stor del av sin tid till flugfiske i sjöar runt om västkusten. Flugfiske är hans största passion och han har tidigare jobbat som flugfiskeguide på Island, där han guidade gäster från olika delar av världen och hittade de bästa platserna för att fiska lax och havsöring. Han kombinerar gärna fisket med sitt intresse för fotografering, och både systemkameran och drönaren får hänga med oavsett om han är på en familjemiddag eller ute på en fisketur. Joels favoritprodukt är drönaren DJI Mavic Mini – en fantastisk drönare med bra kamera som ger honom möjlighet att ta bilder med magiska vyer som inte går att fånga med en vanlig systemkamera.

Sonny Helman

Roll: Technical Service Manager
Började på SP: April 2004
Favoritprodukt: Canon EOS 5D Mark IV

Sonny jobbar som chef på avdelningen för teknisk service, där han tillsammans med sitt team ser till att returer, reklamationer och byten hanteras på rätt sätt. Han är även ansvarig för vår Serviceshop i Borås och hjälper våra kunder med bland annat rådgivning, uthyrning och reparationer.

Sonny är något utöver det vanliga, en "SP Wonder Man" som har tagit sig an många olika uppdrag genom åren – allt från säljare, kundservicechef och butikschef till projektledare, logistikchef och säkerhetsansvarig. Han var bland annat projektledare för öppningen av vår flaggskeppsbutik på Vasagatan i Stockholm år 2018, vilket är ett uppdrag han glatt minns tillbaka på.

Han är en väldigt uppskattad kollega som sprider mycket glädje, och han har en entusiasm och ett driv som smittar av sig. Från sin tid på SP har Sonny många fina minnen, men allra högst värderar han de kollegor, kunder, leverantörer och vänner han har träffat genom åren.

På fritiden är Sonny tränare för fotbollslaget Hallby P05, vilket är något han verkligen brinner för. Fotografering är också ett stort intresse och han fångar gärna sin familj på bild och tar fina porträtt med fullformatskameran Canon EOS 5D Mark IV.

Emelie Olsson

Roll: Marknadschef
Började på SP: Oktober 2016
Favoritprodukt: Belysningskit BK 15 + RGB Mobile Light L3

Emelie jobbar som marknadschef på huvudkontoret i Borås, och är övergripande ansvarig för SP's marknadsföring och externa kommunikation. Tillsammans med marknadsteamet är hon delaktig i att bland annat skapa och genomföra kampanjer, content och event, men också att stärka och utveckla SP's varumärke och erbjudande till våra kunder.

Ett av Emelies bästa minnen från sin tid på SP är när vi öppnade dörrarna till vår flaggskeppsbutik på Vasagatan i Stockholm i januari 2018. Det var ett stort projekt där hon tillsammans med övriga marknadsteamet var med från början till slut och fick se butiken växa fram. Att bjuda in våra kunder till butiken – den första i sitt slag inom vår bransch – tycker Emelie var helt fantastiskt, och likt de flesta som varit där kan hon intyga att det är en unik mötesplats och butik för kreatörer.

Både matlagning och bakning är några av Emelies stora intressen, och hon är känd för att vara den som bjuder på hembakat till fikat på kontoret – något som är mycket uppskattat bland kollegorna! Hennes favoritprodukt är det smarta belysningskitet BK 15 + RGB Mobile Light L3, som ger ett riktigt bra ljus till digitala möten från hemmakontoret.

Hilda Persmark

Roll: Head of Financial Control
Började på SP: Juni 2018
Favoritprodukt: Apple AirPods

Hilda jobbar på ekonomiavdelningen på huvudkontoret i Borås, där hon tillsammans med sitt team ansvarar för att säkerställa den löpande redovisningen, löner, avstämningar, bokslut och årsredovisningar. Hennes roll innefattas även av att utmana och förbättra redan existerande rutiner men även att stötta övriga avdelningar i olika ekonomifrågor. Hilda är glad att hon ständigt har kunnat utvecklas i sin roll sedan hon började på SP – och det är vi också glada för!

Ett av Hildas stora intressen är hästar och framförallt hästhoppning, vilket är något hon har hållit på med så länge hon kan minnas. När hon får chansen tillbringar hon gärna sin tid på resande fot för att upptäcka nya platser. Ett av favoritresmålen är USA, där hon också brukar passa på att besöka familjen som hon tidigare jobbade som Au Pair hos. Hildas favoritprodukt är hennes Apple AirPods, som hon använder flitigt både privat och på jobbet.

Daniel Johansson

Roll: Category Sales Merchandiser
Började på SP: Juli 2016
Favoritprodukt: Canon EOS R5

Daniel är en av våra produktexperter på kontoret i Borås. Hans fokusområde är tillbehör och han jobbar bland annat med att sätta sortiment, publicera produkter och driva och utveckla vår hemsida. Fotografering och framförallt porträttfoto är något Daniel brinner för, och han strävar efter att alltid hitta det perfekta ljuset till sina bilder. Han är även en av dem som har fått uppdraget att fotografera våra personalbilder här på SP.

Sport och naturliv är några av Daniels stora intressen, och man hittar honom inte sällan i skogen på en löprunda, i beachvolley-hallen eller ute med en SUP-bräda. Han kombinerar gärna fotograferingen med sitt friluftsliv, och både drönaren och systemkameran får ofta följa med – till och med när han paddlar SUP ute på vattnet.

Vid sidan av jobbet driver han www.dkafoto.com och uppdaterar sitt Instagramkonto @dkafoto med sina bilder. Daniels favoritprodukt är det senaste tillskottet i hans samling av utrustning – Canons spegellösa flaggskeppskamera EOS R5. Han använder den gärna tillsammans med ett av sina tre 85 mm-objektiv och den hänger numera med honom dagligen!

Magnus Högfeldt

Roll: Country Sales Merchandiser
Började på SP: Oktober 2016
Favoritprodukt: Canon EOS C200

Magnus jobbar som Country Sales Merchandiser på vår danska marknad. Främst ansvarar han för hemsidan och översätter kampanjer och nyheter, men han uppdaterar även sociala medier, skriver nyhetsbrev och stöttar på kundservice. Det Magnus gillar bäst med sitt jobb är känslan av att ge det lilla extra och göra kunderna riktigt nöjda.

Ett av Magnus stora intressen är instrument, och han har utbildat sig till fiolbyggare på en skola i Cambridge. Han tillbringar gärna tid i sin verkstad och bygger nyckelharpor och svenska säckpipor. Vid sidan av jobbet driver Magnus ett foto- och filmföretag där han bland annat flyger drönare, fotograferar fastigheter och filmar material för distansundervisning. Magnus testar frekvent nya produkter ur vårt sortiment, men favoritprodukten just nu är den högpresterande videokameran Canon EOS C200.

Kristian Jøraandstad

Roll: Butikssäljare
Började på SP: December 2017
Favoritprodukt: Fujifilm GFX 100

Kristian är en av våra säljare i butiken i Oslo. Utöver att han servar kunderna med rådgivning och hjälper dem att hitta rätt produkter, är han ansvarig för produkterna som går under kategorierna kameror och objektiv. Han håller koll på aktuella kampanjer och nyheter, samt ser till att rätt produkter finns på plats och att det ser snyggt ut på hyllorna. Det Kristian tycker är roligast med jobbet är att dagligen få se glädjen hos kunderna när de får bra hjälp och service från honom och hans kollegor.

Fotografering är Kristians stora passion, och han älskar att få vara kreativ i sitt skapande. Han fotar främst porträtt och fine art, vilket han delar med sig av på sitt Instagramkonto @kristianjoeraandstad. Kristians favoritprodukt är mellanformatskameran Fujifilm GFX 100, som han beskriver som sin absoluta drömkamera.

Kajsa Ögård

Roll: HR- och kommunikationschef
Började på SP: Augusti 2017
Favoritprodukt: Olympus Tough TG-6

Kajsa är vår HR- och kommunikationschef som jobbar på kontoret i Stockholm. Hon började på SP som projektledare, och via ett större förändringsprojekt som hon ledde landade hon knappt ett år senare i rollen som HR- och kommunikationschef. Kajsa säger själv att det var en roll som hon aldrig tidigare hade tänkt sig, men som nu känns som exakt den roll hon är ämnad för.

Att möjliggöra förändring är något Kajsa brinner för, och hon drivs av att få vara med och skapa något nytt från grunden. Det kan handla om allt från att formulera policys, implementera nya verktyg eller införa ett internt nyhetsbrev, till att ta fram nya processer kring rekrytering och onboarding. Hon fungerar även som bollplank och stöd för våra chefer i olika personalrelaterade ärenden.

Kajsas favoritprodukt är äventyrskameran Olympus Tough TG-6, som hennes barn på 5 och 7 år ivrigt fotar med. Perfekt eftersom kameran är både vattentät och stötsäker!

Tore Grönlund

Roll: Butikssäljare i Malmö
Började på SP: Januari 2014
Favoritprodukt: Gitzo Stativ Mountaineer GT1532 Serie 1

Tore är Malmöbutikens allt-i-allo, med många strängar på sin lyra. Utöver sin roll som säljare där han hjälper kunderna med produktrådgivning, ansvarar han även för support och uthyrning av kamera-, ljus- och ljudutrustning till företagskunder. Tore är helt enkelt den allvetande kollegan som har koll på det mesta om det mesta. Han gillar även att styra upp och organisera personalfester, där han alltid ser till att inkludera tävlingar av olika former – något som är extremt uppskattat hos kollegorna.

Fotografering är ett av Tores stora intressen, men särskilt video är något som alltid stått honom nära. Han har filmat mycket i sina dagar och har stenkoll på videosortimentet på SP. När han inte fotar eller filmar tillbringar han gärna sin fritid till att spela biljard eller snickra möbler. Favoritprodukten är stativet Gitzo Mountaineer, som tack vare att det är så litet, lätt och stabilt har fått titeln "världens bästa stillbildsstativ" av Tore.

Julia Pettersson

Roll: Inhouse Sales
Började på SP: April 2018
Favoritprodukt: Sony CyberShot DSC-RX100 IV

Julia jobbar på Inhouse Sales i Stockholm, där hon främst hjälper kunder med beställningar och produktrelaterade frågor via telefon, mejl och chatt. Hon är en mycket uppskattad kollega som agerar spindeln i nätet mellan flera olika avdelningar på SP. Under sin tid hos oss har Julia haft många roliga samtal med kunder och kollegor, och kommit på smarta lösningar på olika typer av problem.

Sedan barnsben har Julia haft ett fotointresse, och som liten brukade hon låna sina föräldrars kameror och fota allt möjligt. Hon har alltid varit den som har med sig en kamera överallt, för som hon själv säger – man vet ju aldrig när tillfället att föreviga något dyker upp! Utöver fotograferingen får Julia utlopp för sin kreativitet på andra sätt. Bland annat gillar hon att experimentera med olika hårfärger, och hon går gärna utanför boxen och testar ovanliga färger som sticker ut lite. Vid det här laget har hon nog haft alla hårfärger man kan tänka sig.

Julia fotograferar helst med Sony och Canon, och hennes favoritprodukt är Sony CyberShot DSC-RX100 IV. Det är en härlig liten kamera som är perfekt att ta fina bilder och spela in videor med. Tack vare den smidiga storleken får den nästan alltid får hänga med i Julias väska, redo att fånga varje ögonblick!

Mads Damgaard

Roll: Country Sales Merchandiser
Började på SP: Oktober 2016
Favoritprodukt: Fujifilm XF 23mm f/1,4

Mads jobbar som Country Sales Merchandiser med ansvar för den danska marknaden. Han driver och utvecklar SP:s danska hemsida och jobbar med bland annat prissättning och marknadsföring av våra produkter. Innan Mads började på SP frilansade han som fotograf med riktigt häftiga uppdrag – han blev bland annat inhyrd för att fota Katy Perry på ett evenemang i Hollywood!

Sin fritid tillbringar Mads ofta ute på vattnet tillsammans med sin familj, antingen i en egen båt hemma eller i en hyrd båt utomlands. Han tycker att känslan när man kommer ut från hamnen och stänger av båtmotorn är helt oslagbar, och tystnaden får endast brytas av ljudet från kamerans slutare. Mads har en stor svaghet för 35mm-looken, och i synnerhet Fujifilms färgprofiler – därför är hans favoritprodukt objektivet Fujifilm XF 23mm f/1,4, som han gärna kombinerar med sin Fujifilm X-T4.

Kent Waldenström

Roll: Produktexpert
Började på SP: November 2007
Favoritprodukt: Eizo ColorEdge CG
 
Kent är en av våra produktexperter som jobbar i vår nyöppnade Serviceshop i Borås. Han servar kunderna med bland annat produktrådgivning, teknisk service, reparationer och uthyrning. Kent började sin karriär i fotobranschen år 1975 och har jobbat på SP de senaste 13 åren – främst som säljare i vår tidigare butik i Mölndal. Han är specialiserad på print och färgstyrning, så om du har funderingar kring det är Kent helt rätt person att fråga!
 
Utanför jobbet gillar Kent att tillbringa tid i sin husvagn och umgås med sina vänner. Han har även ett stort intresse för både golf och flugfiske, och när tiden finns tar han gärna fram sin Nikon Z6 och fotograferar sina nära och kära. Kents favoritprodukter är de skarpa bildskärmarna Eizo Coloredge CG, som levererar livfulla färger och är perfekta för foto- och videoredigering.

Thérèse Moors

Roll: Category Supply Planner
Började på SP: September 2018
Favoritprodukt: Jupio Seattex 45

Thérèse jobbar som Category Supply Planner på vår produktavdelning i Borås. Hon ansvarar för produktkategorin Accessories och sköter varuflödet mellan leverantörer och vårt centrallager, och mellan vårt centrallager och våra butiker. Det är Thérèse som ser till att rätt produkt finns på rätt plats vid rätt tillfälle.

Den app som går varmast i Thérèses mobil är utan tvekan Hemnet. Hon beskriver sig själv som en riktig Hemnet-nörd, eftersom hon älskar att surfa runt och kolla på olika bostäder – och hon har oftast stenkoll på utbudet. Hon har en dröm om att en dag bli mäklare, vilket kan vara en förklaring till hennes stora intresse. Thérèses favoritprodukt är den smidiga sittpallen Jupio Seattex 45, som får följa med oavsett om hon ska ha picknick på stranden eller gå ut och vandra i skogen.

Alexander Lindberg

Roll: Art Director
Började på SP: Augusti 2019
Favoritprodukt: Fujifilm X-T4

Alexander är vår kreativa Art Director som jobbar på marknadsavdelningen i Borås. Han ansvarar bland annat för att skapa grafik, trycksaker och profilmaterial till våra sociala medier, kampanjer och butiker. Alexander började på produktavdelningen för ett år sedan, och när rollen som Art Director blev ledig ett halvår senare tvekade han inte på att söka. Han säger själv att han inte ångrar det för en sekund!

Kreativiteten och skapandet fortsätter även utanför jobbet, då Alexander har ett stort intresse av att fotografera, filma och illustrera. Även gitarren åker fram lite då och då. På Instagram uppdaterar han sina konton @oculumphoto med bilder, och @alex.lindberg med illustrationer. Tillsammans med sin sambo har han även ett nyfunnet intresse för vandring, vilket han gärna kombinerar med sitt fotointresse. Alexanders favoritprodukt är nylanseringen Fujifilm X-T4 – han har precis beställt sin egen och längtar tills han får tillbringa sommaren med att fotografera!

Göran Moberg

Roll: Team Manager Inhouse Sales
Började på SP: Juni 2018
Favoritprodukt: Fujifilm Fujinon XF 56mm f/1,2 R

Göran började hos oss som kundservicemedarbetare och har på två år klättrat till rollen som Team Manager för den avdelning som ansvarar för sälj och support via telefon, mejl och chatt. Göran tycker att det är häftigt att han efter 60 år fyllda fått förmånen att göra karriär och utvecklas i företaget – och det tycker vi också!
 
Innan Göran började hos oss hann han bland annat med 20 år som reklamfotograf. Han var en av de första kommersiella studiofotograferna som år 1996 gick över till att fota digitalt, trots att ingen riktigt visste hur det fungerade. Just den innovationskraften ser vi dagligen exempel på hos Göran. Utöver fotograferandet har Göran sedan 70-talet haft ett stort intresse för att sjunga i kör och har varit med och framfört många stora körverk. Än idag frilansar han för skojs skull hos körer som behöver förstärkning. Görans favoritprodukt är Fujifilm Fujinon XF 56mm f/1,2 R – ett objektiv som ger riktigt skarpa porträttbilder och som han gärna kombinerar med sin Fujifilm X-T2.

Adisa Bedford

Roll: Löneadministratör & redovisningsekonom
Började på SP: April 2019
Favoritprodukt: Sony SRS-XB12

Adisa är vår glada kollega som jobbar på ekonomiavdelningen i Borås. Utöver diverse ekonomiuppgifter ansvarar hon för att se till att allting inrapporteras på rätt sätt och sedan attesteras till vår lönepartner i tid. Adisa har jobbat hos oss i drygt ett år och minns speciellt en after work där hela Boråskontoret gick ut och åt och spelade shuffleboard och boule – både tävlingsandan och gemenskapen var på topp!

Sin fritid tillbringar Adisa gärna med att vara ute i skogen och naturen med sin familj. Hon har även ett nyvunnet intresse för att plantera och göra trädgården fin, och strävar efter att få ännu grönare fingrar. Adisas favoritprodukt är den damm- och vattentåliga högtalaren Sony SRS-XB12, som har bra ljud och är smidig att ha med sig på utflykter i naturen.

Emanuel Dahlberg

Roll: Butikssäljare i Stockholm
Började på SP: Juni 2017
Favoritprodukt: Fujifilm GFX 100

Emanuel har ett oerhört stort intresse för fotografering, vilket kommer till god nytta i jobbet som butikssäljare i Stockholmsbutiken. Han har jobbat hos oss i snart tre år och brinner för att dela med sig av sin kunskap, ge bra service och hjälpa kunderna på bästa möjliga sätt. Själv säger han att han har hamnat på helt rätt plats!

När Emanuel inte jobbar fortsätter fotograferandet även på hans fritid – han mer eller mindre andas foto. Att fotografering är hans största intresse menar han syns tydligt på den utrustning han har. Emanuel plåtar nämligen med Leica Q, Leica S, Sigma FP, Sony A7R, Nikon D1 samt en analog mellanformatskamera. Han har dessutom en mängd olika objektiv, och i dagsläget använder han sig mest av gamla ryska objektiv från Helios tillsammans med moderna kameror med hjälp av adaptrar.

Favoritprodukten just nu är Fujifilm GFX 100, som Emanuel beskriver som en fantastisk mellanformatskamera med snabb autofokus och bildstabilisering. Något han särskilt gillar med kameran är att det finns en uppsjö av adaptrar till den, vilket gör att det går att variera mellan massor av roliga objektiv.

Christian Säisä

Roll: Country Sales Merchandiser
Började på SP: Februari 2010
Favoritprodukt: Panasonic Lumix G 42,5mm f/1,7 ASPH Power O.I.S

Christian jobbar som Country Sales Merchandiser med ansvar för den finska marknaden. Han driver och utvecklar den finska hemsidan och jobbar med bland annat prissättning och marknadsföring av våra produkter. Christian har jobbat på SP i ett helt decennium och har många fina och knasiga minnen tillsammans med kollegorna i Mölndalbutiken.

Christian har ett stort intresse för öl i alla dess slag, och har utnämnt sig själv till öl-konnässör. Så om du har frågor kring öler är han helt rätt person att fråga – han har stenkoll på allt från belgisk suröl till fatlagrad stout. Christians favoritprodukt är objektivet Lumix G 42,5mm f/1,7, som är ett smidigt och prisvärt objektiv som ger fina porträttbilder.

Max Berntsson Lagerdahl

Roll: Butikssäljare och lagerarbetare i Oslo
Började på SP: Maj 2019
Favoritprodukt: Avenger C-stand kit 33

Max är vår filmskapande kollega som jobbar extra som både butikssäljare och lagerarbetare i Oslo. Han kombinerar jobbet på SP med att frilansa som filmfotograf och ljussättare, och tack vare hans kunskaper och stora intresse är Max helt rätt person att fråga om du behöver hjälp med video-, ljus- eller ljudprodukter. Innan han började på SP bodde han i London där han studerade och jobbade med filmproduktion. Hans stora hobby är att bygga och skapa – allt från hemmafix med teknikprylar till att skriva manus. Max favoritprodukt är stativkitet Avenger C-stand. Han beskriver det som en schweizisk armékniv av filmutrustning, eftersom det erbjuder en enorm mängd funktioner inom ljus, ljud och allt däremellan.

Susanne Holm

Roll: B2B Account Manager i Stockholm
Började på SP: Juli 2018
Favoritprodukt: Capture One Pro 20

Susanne jobbar som B2B Account Manager i Stockholm. Hon tillbringar de flesta dagar ute hos kunder där hon bygger långsiktiga samarbeten och hjälper till att skapa bästa möjliga helhetslösning för varje kund och uppdrag. Ett av Susannes bästa minnen från SP är när hon byggde ett komplett kamerasystem och en bilfotostudio åt en kund, som på bara några månader förbättrade hela sin visuella presentation och även ökade sin försäljning. Att få vara med om sina kunders utveckling och se dem lyckas är enligt Susanne det roligaste med hennes jobb.

Innan Susanne började på SP tillbringade hon åtta år utomlands, då hon var aktiv som fotograf och forskare i bland annat Uganda, Moçambique, Sydafrika, Skottland och Australien. Susannes favoritprodukt är bildhanteringsprogrammet Capture One Pro 20. Hon beskriver det som den bästa vännen för alla som jobbar med stillbild, tack vare det smidiga arbetsflödet från tethering till RAW-konvertering, redigering och framkallning. Ett måste för den enskilda fotografen såväl som för stora produktioner.

Tuan Tran

Roll: Lagerarbetare i Borås
Började på SP: Mars 2019
Favoritprodukt: Blackmagic Design Pocket Cinema Camera

Tuan är en av våra medarbetare på centrallagret i Borås. Han tar hand om inkommande leveranser och ser till att alla våra produkter hamnar på rätt lagerplats. I samarbete med både produktavdelningen och kollegorna på lagret säkerställer han att vårt sortiment håller hög kvalitet och att alla leveranser hanteras snabbt och effektivt. Tuan har tidigare arbetat som kock, och när han inte är på gymmet eller ute och fiskar experimenterar han gärna med nya rätter i köket – helst med en fotbollsmatch på i bakgrunden. Tuans favoritprodukt är Blackmagic Design Pocket Cinema Camera, som levererar riktigt skarpa filmer.

Tuan_Tran

Aleksander Ramsland

Roll: Kundservicemedarbetare i Oslo
Började på SP: September 2019
Favoritprodukt: LaCie Rugged

Aleksander är vår musikälskande kollega på kundserviceavdelningen i Oslo. Han hjälper dig gärna om du har frågor kring våra produkter, din faktura eller din beställning. Aleksander har tidigare varit fotograf inom Försvarsmakten, och han har även jobbat flera år som heltidsfotograf på olika festivaler och evenemang. Med flera stora festivaler och internationella artister såsom Elton John och A-ha i bagaget, är han definitivt rätt person att fråga om du ska fotografera konserter. Han har erfarenhet av många olika foto- och videoutrustningar och har stenkoll på vad han ska rekommendera utifrån varje kunds specifika behov. Aleksanders favoritprodukt är den tåliga hårddisken LaCie Rugged. När du är ute och reser är det viktigt att du kan lita på att utrustningen håller, särskilt när det gäller lagring och säkerhetskopiering.

Aleksander_Ramsland

Johanna Bakos

Roll: Category Sales Merchandiser i Borås
Började på SP: Augusti 2019
Favoritprodukt: Sigma 35mm f/1,4 DG HSM Art

Johanna är vårt småländska stjärnskott på Boråskontoret! Hon jobbar på produktavdelningen där hon skriver texter, publicerar produkter och ser till att kunderna får rätt information. Innan hon började hos oss reste hon runt i Nya Zeeland, och efter att ha plockat tre ton kiwi varje dag kan Johanna numera titulera sig som professionell kiwi-plockare. Vid sidan av jobbet på SP fotograferar hon mycket – främst bröllop, familjer och andra motiv som utstrålar glädje. Johannas favoritprodukt är objektivet Sigma 35mm f/1,4 DG HSM Art, som hon beskriver som sin nyfunna kärlek.

SP_People-Johanna_Bakos

Venke Falstad

Roll: Assisterande butikschef i Oslo
Började på SP: Augusti 2017
Favoritprodukt: Sony A7 III

Venke är vår ständigt glada assisterande butikschef i Oslo. Hon har 21 års erfarenhet från fotobranschen i Oslo och har tidigare arbetat mycket analogt med filmutveckling och tryck. Med sambo, två barn och en katt har Venke fullt upp hemma, och det är också familjen som hon vanligtvis dokumenterar med sin kamera. Favoritprodukten är Sony A7 III, helst tillsammans med en Sigma FE 24-70 f/2.8 – en perfekt kamera för både foto och video enligt Venke! 

Nicklas Nilsson

Roll: Butikschef i Malmö
Började på SP: April 2016
Favoritprodukt: Fujifilm X-T3

Nicklas är den fotbollstokiga butikschefen som snabbt kan rabbla upp alla världsmästare i fotboll från år 1930 till 2018 i sömnen. Nicklas har arbetat hos oss i tre och ett halvt år och han brinner för sina kunder, leverantörer, kollegor och den dagliga verksamheten i butiken i Malmö. Tidigare har han fotograferat och på senare år även filmat en del. Just nu läggs mycket tid på familj och resor, bland annat är det hans söners fotbollsmatcher som dokumenteras mest.  Nicklas absoluta favoritprodukt är Fujifilm X-T3 som han ser gärna ska kombineras med Fujifilm 56mm f/1,2. Det är kameran som kan och har allt hälsar Nicklas!

Sidan uppdateras löpande med nya ansikten från Scandinavian Photo, håll utkik!


Tveka inte att höra av dig till oss om du vill ha hjälp att hitta rätt utrustning för dina behov. Du är varmt välkommen att kontakta våra experter för rådgivning, support och köphjälp på 0770-77 11 00 eller info@scandinavianphoto.se. Du kan även besöka oss i vår butik i Stockholm eller i vår Serviceshop i Malmö eller Borås. Missa inte heller vår nyhets- och inspirationssida där du hittar inspiration och produkttips som hjälper dig att utvecklas ännu mer i ditt kreativa skapande.

Lycka till!

Teknik för kreativt skapande är vår passion.

Vi på SP älskar kreativitet och vårt fokus är att erbjuda högkvalitativa produkter till teknikintresserade människor. Med personlig service och expertrådgivning skapar vi lösningar som är skräddarsydda för dig och ditt ändamål – till bra priser.

Let's be friends!
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Häng med i teknikbranschen! Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av exklusiva erbjudanden, de senaste nyheterna från ledande varumärken i branschen och massvis med inspiration.

Scandinavian Photo använder sig av cookies för att sajten ska fungera bättre för dig som användare. Om du inte accepterar användandet av cookies kan du enkelt stänga av det i inställningarna för din webbläsare. Dock kan det medföra att vissa funktioner på sajten inte fungerar som de ska.