OM SYSTEM M.Zuiko 12-40mm f/2,8 PRO II
OM SYSTEM M.Zuiko 12-40mm f/2,8 PRO II
Artikelnummer: 1054668

OM SYSTEM M.Zuiko 12-40mm f/2,8 PRO II

Högpresterande normalzoom med kompakt och lätt design

Webblager
Finns i webblager
Butikslager:
 • Kompakt och lätt konstruktion
 • Hög prestanda för närbildsfotografering med en maximal bildförstorning på 0,6x
 • En MSC-mekanism möjliggör hög hastighet och tyst AF
10 490 SEK

Handla tryggt med delbetalning eller faktura Info

Fri frakt vid köp över 500 kronor
Köp nu och betala inom 30 dagar
Personlig service och expertrådgivning

Det robusta M.Zuiko Digital ED 12-40mm f/2,8 PRO II objektivet är konstruerat för att tillgodose alla behov hos professionella fotografer, speciellt med dess kompakta och lätta design. En konstant bländaröppning på f/2,8 vid alla brännvidder tillsammans med avancerad teknik hjälper till att leverera en hög kvalitet för ett brett spektrum av fotografistilar, oavsett ljusförhållanden och avstånd.

Fördelar

 • Hög prestanda för närbildsfotografering med en maximal bildförstorning på 0,6x
 • En MSC-mekanism möjliggör hög hastighet och tyst AF
 • 14 linselement i 9 grupper för utmärkt upplösning genom hela zoom-intervallet
 • Vädertätad med IP53-klassning – För att klara de tuffaste väderförhållandena
 • Kompakt och lätt konstruktion

Hög optisk prestanda

Med 14 linselement i nio grupper, 2 ED-linselement, 1 EDA-linselement, 2 HR-linser, 1 HD-lins, 1 DSA-lins och 2 asfäriska linser uppnås en jämn bildåtergivning från centrum till hörnen och ger en hög optisk prestanda samt motverkar kromatisk aberration medan den kompakta storleken behålls. De nyaste tillverkningsteknikerna dämpar ytspridning på sfäriska objektiv, vilket markant minskar reflektioner jämfört med konventionella produkter och resulterar i tydligare bildåtergivning.

Snabb och exakt autofokus

Objektivet har även MSC (Movie & Still Compatible) AF-motor för mycket exakt, nära ljudlös och extremt snabb. Den tysta autofokusen gör att du slipper irriterande fokuseringsljud när du filmar. Optiken ser till att du alltid är beredd för ditt nästa motiv, vare sig det rör sig eller ej. Objektivet kan ta cirka 50 fps (AF/AE-spårning) sekventiell fotografering med OM SYSTEM OM-1 tack vare avancerad kamerakontrollteknik.

Vädertätad konstruktion

M.ZUIKO DIGITAL ED 12-40mm f/2,8 PRO Ⅱ är IP53-klassad vilket innebär att du kan fota i de mest extrema regnoväder Det innebär också att kameran är resistent mot dammpartiklar vilket gör att du kan fokusera på att ta riktigt snygga bilder även i de mest krävande miljöerna. Det kan också användas i miljöer med låga temperaturer ner till -10°C. Kombinationen av dessa objektiv med ett damm-, stänksäkert och fryssäkert kamerahus ger dig optimala förutsättningar för att utan oro kunna fortsätta fotografera i tuffa miljöer som har regn, snö och damm.

Hög prestanda för närbildsfotografering

Närmaste fokuseringsavstånd för detta objektiv är 20cm i hela zoomintervallet. I vidvinkelläget kan du glädjas av makrofotografering med en förbättrad perspektivkänsla och vid teleläget en maximal bildförstoring på 0,6 gånger som kan jämföras med halvmakroobjektiv, för naturtrogen närbildsfotografering. Objektivet har kapacitet för olika stilar av makrofotografering och har stöd för fokusstackning som är användbart vid närbildsfotografering.

Levereras med

 • Motljusskydd LH-66D
 • Bakre och främre objektivlock
 • M.Zuiko Digital ED 12-40mm f/2,8 PRO II
Scandinavian Photo använder sig av cookies för att sajten ska fungera bättre för dig som användare. Om du inte accepterar användandet av cookies kan du enkelt stänga av det i inställningarna för din webbläsare. Dock kan det medföra att vissa funktioner på sajten inte fungerar som de ska.