Profoto B1X To-Go Kit 500 AirTTL
Profoto B1X To-Go Kit 500 AirTTL
Profoto B1X To-Go Kit 500 AirTTL
Artikelnummer: 1033904

Profoto B1X To-Go Kit 500 AirTTL

Batteriblixtpaket med en B1X 500 AirTTL To-Go Kit

Webblager
Beställs från leverantör till dig
Butikslager:
  • Batteridriven studioblixt med HSS och TTL
  • HSS över hela kraftomfånget
  • Kraftfullt LED-inställningsljus med högt CRI värde
28 328 SEK
Fri frakt vid köp över 500 kronor
Köp nu och betala inom 30 dagar
Personlig service och expertrådgivning

Med Profoto B1X får du tillgång till hög blixtstyrka och ett stort utbud av ljusformare. Du kan arbeta snabbt med TTL (automatiskt ljusmätning för blixt) och HSS-funktionen som låter dig blanda blixtljus med befintligt dagsljus utan att ta hänsyn till slutartiden. B1X fungerar utmärkt i studion och speciellt bra för"on-location" fotografering där mobilitet och snabbhet kan vara avgörande faktorer.

Fördelar

  • Batteridriven studioblixt med HSS och TTL
  • Kraftfull blixtstyrka upp till 500 Ws
  • Använd OCF Ljusformare för maximal portabilitet 
  • Zoomhuvud ger möjlighet att justera ljusspridningen på ljusformare
  • Fullt kompatibel med tillbehör från Profoto
  • HSS över hela kraftomfånget
  • Kraftigt inställningsljus

Välj mellan B1X To-Go kit eller Location kit

Det finns två kit att välja mellan B1X To-Go kit med en B1X eller Location kit som innehåller två B1X samt en ryggsäck som rymmer blixtarna och extra tillbehör. Utöver detta behöver du en blixtsändare Profoto Air TTL, Connect eller blixt ur A-serien för att trigga B1X. Sändare måste köpas till separat, beroende på  vilket kameramärke du har. Glöm heller inte att även lägga till belysningsstativ, allt detta hittar du under passande tillbehör

Batteridriven studioblixt med HSS och TTL

B1X är en batteridriven studioblixt som ger dig tillgång till automatisk ljusmättning för varje exponering, något som underlättar inställningen vid skiftande ljusförhållanden. Du kan ta en bild med TTL mätning för att få rätt ljusstyrka, sedan växla över till M för att bibehålla en konsekvens i ljuset. När något förändras slår du på TTL för en ny ljusmätning och växlar åter till M för en konsekvent ljusstyrka.

HSS, High Speed Sync, låter dig använda blixten på kamerans samtliga mekaniska slutartider. Detta underlättar ordentligt vid fotografering med kort skärpedjup i studion, men är också en nödvändighet för att kunna fotografera utomhus i starkt solljus. För att frysa rörelser med blixtljuset finns ett speciellt Freeze mode som ger dig brinntider ner till 1/19'000s vid 2Ws.

Air Remote TTL

TTL och HSS funktionen i B1X fungerar tillsammans med Profoto Air Remote TTL. Radiosändaren är utvecklad ihop med respektive tillverkare och finns till flera olika kameramärken. Remote Air TTL ingår inte i blixtpaketet utan måste köpas till separat, beroende på vilket kameramärke du använder. Räckvidden är upp till 300m och du kan kontrollera 3 olika grupper av blixtar direkt ifrån fjärrkontrollen.

OCF ljusformare

Profoto har en stor uppsättning ljusformare som alla fungera på B1X, där Profoto Off Camera Flash Lightshaping tools är en speciell serie ljusformare utvecklade med vikt och smidighet i fokus. Dessa är anpassade för B1X och B2 batteriblixtar och ger dig ett väldigt mobilt alternativ. OCF-seriens låga vikt och anpassning till batteridrivna blixtar gör dem dock inte lika tåliga som Profotos vanliga ljusformare

Zoomhuvud

B1X använder samma utformning av blixthuvudet som flera andra blixtar från Profoto, vilket gör det möjligt att smidigt justera ljusspridningen från blixten genom att placera ljusformaren längre fram eller bak på blixthuvudet. Detta låter sig snabbt förändra, fokusera, diffusera och justera ljusbilden som kommer ifrån blixten, utan att du nödvändigtvis behöver byta ljusformare

Fullt kompatibel med tillbehör

Profoto B1X behåller givetvis de egenskaper som gjort Profoto B1 så populär, snabb, mångsidig och användarvänlig men med uppdateringar på viktiga punkter. Du kan använda samma väska, OCF ljusformare, batteri, laddare och Remote Air TTL.

HSS över hela kraftomfånget

Med B1X kommer ny mjukvara som låter dig använda HSS-funktionen över hela kraftomfånget, från 2-10. Denna mjukvaran finns även som gratis uppdatering till Profoto B1.

Kraftigare inställningsljus

Med en LED lampa för inställningsljuset kan B1X leverera 80% kraftigare inställningsljus än föregående modell och motsvarar nu en 130w halogen lampa, vilket gör att du även kan använda Profoto B1X som fastljus vid filmproduktioner. Perfekt för dig som vill göra både fotojobb med inslag av video.

För bästa resultat vid filmning rekommenderas att använda inställningsljuset på max effekt, då det annars kan skapa bandningar i filmen. Batteritiden är ca 120 minuter på max effekt tillsammans med det nya B1X batteriet. CRI, Colour rendering index har ökat till >90 jämfört med 80 i föregående modell.

Kraftigare batteri

Profoto B1X kommer även med ett 50% kraftfullare batteri än B1 vilket ger dig längre arbetstid på en laddning. Antalet blixtar har ökat från ca 220 till ca 325 på maximal effekt och inställningssljuset från ca 90 min till 120min. Batteriet från B1x är fullt kompatibelt med B1 och tvärtom. Samma laddare kan används för att ladda både B1X och B1 batteriet.

Levereras med

Profoto B1X 500 Air TTL To-Go Kit

  • Profoto B1X
  • Li-Ion battery MKII
  • Batteriladdare 2.8A
  • Profoto väska XS
  • Manual

Profoto B1X 500 Air TTL Location Kit

  • 2 x Profoto B1X
  • 2 x Li-Ion battery MKII
  • 1 x Batteriladdare 2.8A
  • 1 x Batteriladdare för bil 1.8A
  • 1 x Profoto ryggsäck M
  • Manual

 

Teknik för kreativt skapande är vår passion.

Vi på SP älskar kreativitet och vårt fokus är att erbjuda högkvalitativa produkter till teknikintresserade människor. Med personlig service och expertrådgivning skapar vi lösningar som är skräddarsydda för dig och ditt ändamål – till bra priser.

Let's be friends!
Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Häng med i teknikbranschen! Om du anger din mejladress och börjar prenumerera samtycker du till att få nyhetsbrev från Scandinavian Photo. Som prenumerant får du exklusiva erbjudanden, de senaste nyheterna från ledande varumärken i branschen och massvis med inspiration till din mejl.

Ditt samtycke är frivilligt och du kan när som helst avregistrera dig eller återkalla ditt samtycke. Läs mer om vår personuppgiftsbehandling och dina rättigheter i vår integritetspolicy.

Kundvagn

Kundvagn

Din kundvagn är tom!

Totalt: 0 produkter
0 SEK

Gillar

Gillar

Det finns inga produkter

Totalt: 0 produkter
0 SEK

Dela kundvagn

Spara länken till senare, skicka till en vän eller dela i communityt.

Namnge din kundvagn
Länk till kundvagn