Duo Kit med kraftfullt ljus i kompakt förpackning

Profoto Batteriblixt B10 Plus Duo Kit

Artikelnummer: 1044523
 • Kompakt och kraftfull batteriblixt på 500Ws
 • Ladda blixten samtidigt som du fotograferar
 • LED-ljus med ställbar färgtemperatur (använd som videolampa)
 • Zoomhuvud och fullt kompatibel med ljusformare från Profoto
 • Profoto App (smart connectitivt)
 • Fungerar med alla OCF Ljusformare

Välj variant

43 499 SEK

Betala direkt, senare eller dela upp Info

Beställningsvara
Beställningsvara

Profoto B10 Plus Air TTL

Profoto B10 Plus är en liten och kompakt batteriblixt på 500Ws som motsvarar 10 stycken speedlites. Profoto B10 Plus är blixten för dig som både fota hemma, i studio eller på location. Blixten är så pass litet att du kan packa ner den i ryggsäcken eller axelväskan. Det inbyggda LED-ljuset med ställbar färgtemperatur fungerar både som inställningsljus och videoljus. Blixten ger dig en hög flexibilitet och tack vare det nya batteriet och laddningen kan du ladda den samtidigt som du fotograferar. 

Fördelar

 • Kompakt och stark (500ws)
 • Använder likadant batteri som Profoto B10
 • Praktiskt och smidig ryggsäck ingår
 • Batteridriven studioblixt med HSS och TTL
 • Ladda blixten samtidigt som du fotograferar
 • LED-ljus med ställbar färgtemperatur (använd som videolampa)
 • Profoto App (smart connectivity)
 • OCF Ljusformare
 • Zoomhuvud
 • Fullt kompatibel med tillbehör

Köp blixten löst eller Duo kit med två stycken Profoto B10 Plus

Du kan välja på att köpa blixten löst eller i ett Duo kit innehåller två stycken blixtar med batterier, laddare och en ryggsäck (Profoto Core S) framtagen av Profoto för att du ska kunna transportera dina blixtar tryggt och i nätt utförande. Väskan rymmer båda blixtarna, kamera, objektiv och en 15” bärbar dator. Det går även fästa paraplyer och belysningsstativ i väskans sidor. I denna väskan kan du bära med din en liten kompakt fotostudio utrustning, perfekt för dig som arbetar på location.

Liten sladdlös batteristudioblixt

Profoto B10 Plus har en blixtstyrka på 500Ws vilket motsvarar styrka av 10 stycken speedlites och en blixtstyrka på 10 bländarsteg och längsta uppladdningstid på 2,5 sekunder. Profoto B10 Plus är mindre än Profoto B1X men större än en Profoto A1X och Profoto B10. Enheten är 10 cm i diameter och 23,5 cm i diameter och väger endast 1,9 kg- Detta  gör att den passar i de flesta kameraryggsäckar och även axelväskor, vilket gör den enkel att transportera och tar lite plats.

Ladda samtidigt som du fotograferar

Batteriblixtar har många fördelar men en nackdel är när batteriet tar slut, Profoto B10 Plus har möjligheten att det går att ladda batteriet, precis som Profoto B10, medan du använder den. Detta gör att du inte behöver oroa dig att batteriet ska ta slut om du är i närheten av ett eluttag. Batteriet är uppmätt att klara upp till 200 Blixtar på full styrka.

Använd inställnings LED-ljuset till video

Inställningsljuset på Profoto B10 Plus kan användas både som inställningsljus och som videoljus. Ljusstyrkan ligger på 2500 lumen, kan dimmas mellan 10-100% och är flimmerfritt med ett CRI-värde på 90-96. Det går att ändra färgtemperaturen (3000-6500k) på LED-ljuset vilket gör att du kan matcha färgtemperaturen i rummet. Batteritiden för att använda LED-ljuset är upp till 75 minuter på full styrka.

TTL ger dig möjligheter att fotografera snabbt och smidigt

Profoto B10 är en batteridriven studioblixt som ger dig tillgång till automatisk ljusmätning för varje exponering, något som underlättar inställningen vid skiftande ljusförhållanden. Du kan ta en bild med TTL mätning för att få rätt ljusstyrka, sedan växla över till M för att bibehålla en konsekvens i ljuset. När något förändras slår du på TTL för en ny ljusmätning och växlar åter till M för en konsekvent ljusstyrka.

Fotografera med snabba slutartider med High speed sync

HSS, High Speed Sync, låter dig använda blixten på kamerans samtliga mekaniska slutartider. Detta underlättar ordentligt vid fotografering med kort skärpedjup i studion, men är också en nödvändighet för att kunna fotografera utomhus i starkt solljus. För att frysa rörelser med blixtljuset finns ett speciellt Freeze mode som ger dig brinntider riktigt snabba brinntider.

OCF ljusformare

Profoto har en stor uppsättning ljusformare som alla fungerar på B10 Plus, där Profoto Off Camera Flash Lightshaping tools är en speciell serie ljusformare utvecklade med vikt och smidighet i fokus. Dessa är anpassade för B1X, B2 och B10 batteriblixtar och ger dig ett väldigt mobilt alternativ. OCF-seriens låga vikt och anpassning till batteridrivna blixtar gör dem dock inte lika tåliga som Profotos vanliga ljusformare. Profoto är kompatibel med resterande av Profotos ljusformare.

Zoomhuvud

Profoto B10 Plus använder samma utformning av blixthuvudet som flera andra blixtar från Profoto, vilket gör det möjligt att smidigt justera ljusspridningen från blixten genom att placera ljusformaren längre fram eller bak på blixthuvudet. Detta låter sig snabbt förändra, fokusera, diffusera och justera ljusbilden som kommer ifrån blixten, utan att du nödvändigtvis behöver byta ljusformare.

Profoto App

Smart connectivity blixtstyrning

Profoto har de tagit fram en App (endast till iOS i början) till den nya blixten och till framtida produkter. I appen finns det flera funktioner bland annat blixtstyrning vilket gör att du kan justera styrkan, blixtgrupper och ger dig motsvarande funktioner som Airremote TTL ger dig. Detta är bra om du exempelvis monterat upp blixten i taket eller vill ljussätta utan sändaren.

Creative Capture

Har du inte någonsin velat ta en snabb blid och skicka till kollega, samarbetspartner eller kompis? Creative Capture gör att du kan använda blixten tillsammans med din mobilkamera. I Creative Capture läget är det inte själva blixtljuset som används utan LED-inställningsljuset. Detta ger dig möjligheten att fotografera och välja färgtemperaturen på ljuset.

Trådlösuppdatering via Bluetooth

Tack vare appen och den inbyggda Bluetoothen kan du uppdatera Profoto B10 trådlöst direkt i appen för att slippa ladda ner firmware till datorn och plugga in enheten med USB (det går fortfarande uppdatera via USB-kabel). Nu behöver du bara öppna appen, ansluta blixten och uppdatera.

Trigga med Profoto Connect, Air Remote TTL eller Profoto A1/A1X

TTL och HSS funktionen i B10 plus fungerar tillsammans med Profoto Air Remote TTL, Profoto A1/A1X och Connect. Radiosändaren är utvecklad ihop med respektive tillverkare och finns till flera olika kameramärken. Remote Air TTL eller Connect ingår inte i blixtpaketet utan måste köpas till separat, beroende på vilket kameramärke du använder. Räckvidden är upp till 300m och du kan kontrollera 3 olika grupper av blixtar direkt ifrån fjärrkontrollen.

Levereras med

Profoto B10 Plus Profoto B10 Plus Duo Kit
 • 1 x Profoto B10 plus med skyddslock
 • 2 x Profoto B10 plus med skyddslock
 • 1 x Strömkabel för laddaren
 • 2 x Strömkabel för laddaren
 • 1 x USB-C Kabel
 • 1 x USB-C Kabel
 
@scandinavianphoto

Tech for creative people. Tag @scandinavianphoto or #scandinavianphoto for a chance to get reposted in our feed! 📸

Följ
Teknik för kreativt skapande är vår passion.

Vi på SP älskar kreativitet och vårt fokus är att erbjuda högkvalitativa produkter till teknikintresserade människor. Med personlig service och expertrådgivning skapar vi lösningar som är skräddarsydda för dig och ditt ändamål – till bra priser.

Let's be friends!
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Häng med i teknikbranschen! Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av exklusiva erbjudanden, de senaste nyheterna från ledande varumärken i branschen och massvis med inspiration.

Scandinavian Photo använder sig av cookies för att sajten ska fungera bättre för dig som användare. Om du inte accepterar användandet av cookies kan du enkelt stänga av det i inställningarna för din webbläsare. Dock kan det medföra att vissa funktioner på sajten inte fungerar som de ska.