Fullfjädrad bildmixer i otroliga 8K

Blackmagic Design ATEM Constellation 8K

Artikelnummer: 1043951
  • 40 SDI-ingångar och 24 SDI-utgångar
  • Fyra stycken inbyggda multiviews
  • Inbyggda övergångar i 8K
  • Inbyggd Fairlight-ljudmixer med 156 kanaler
  • ATEM Software Control Panel ger dig full kontroll via dator
  • Stödjer talkback via XLR, ethernet eller SDI
121 900 SEK

Betala direkt, senare eller dela upp Info

Beställningsvara
Beställningsvara

Värdepaket

ATEM Constellation 8K
Mars T1000 full duplex trådlöst intercom-system
Network cable CAT6 15m Vit
137 169 SEK
ATEM Constellation 8K
Network cable CAT6 5m Vit
HyperDeck Extreme 8K HDR-recorder
184 499 SEK

Blackmagic Design ATEM Constellation 8K – bildmixer för liveproduktion

Ta klivet in i högupplöst 8K tillsammans med Blackmagic Design och ATEM Constellation 8K! Med antingen 10 stycken 8K-ingångar eller 40 stycken 4K-ingångar med ljud och bild via SDI är detta en otroligt kraftfull livemixer. På varje ingång finns inbyggd, dedikerad scaler, vilket gör att du enklare kan koppla in alla typer av bildenheter utan att behöva krångla med upplösningar och extern scaling-utrustning. Du kontrollerar hela din produktion via ATEM Software Control panel eller någon av Blackmagics ATEM-kontrollenheter, såsom ATEM 1 M/E Advanced Panel eller ATEM 2 M/E Broadcast Panel.

Fördelar

Kompakt och kraftfull – 40 SDI-ingångar och 24 SDI-utgångar i 2U-rackformat

Med 10 kombinerade QuadLink-ingångar i 8K och hela 40 ingångar i 4K är ATEM Constellation 8K en otroligt kraftfull bildmixer för liveproduktion. Varje ingång har dedikerad "up and cross converter", s.k. scaler, vilket betyder att den skalar om ingångssignalen för att passa projektformatet. Detta betyder att du kan blanda kameror och andra bildenheter med olika upplösning i produktionen.

Dedikerade knappar på enheten samt inbyggd LCD-panel

Med de dedikerade knapparna på framsidan av enheten kan du byta bildkälla i både program- och monitorläge, aktivera övergångar, lägga in "keyers", aktivera mediaspelare och "fade to black". Via den inbygga skärmen ser du din aktiva programfeed och får på så sätt en snabb överblick över din produktion, till exempel om du har enheten monterad i ett rack.

Fyra stycken inbyggda multiviews

Med de fyra anpassningsbara multiview-utgångarna kan du skicka dina utgående videoströmmar till fyra separata monitorer för att få en tydlig överblick över alla dina kameror och det du skickar ut i liveproduktionen. Fyra till 16 simultana videokällor kan visas på varje skärm samtidigt och du kan fritt bestämma vilken källa som visas på vilken skärm.

Inbyggda övergångar i 8K

ATEM Constellation levereras med flera övergångar, såsom mix, dip, wipe – allihopa förberedda för att klara 8K-upplösning. Övergångarna kan anpassas med längd, färg, position och riktning.

Stödjer talkback via XLR, ethernet eller SDI

På enhetens frontpanel finns en utgång för talkback via 5-pin XLR och på baksidan finns expansionsport via RJ12-uttag (ethernet) för att använda talkback-system. ATEM Constellation 8K stödjer också SDI-talkback genom kanal 15 och 16 för anslutning till Blackmagic-kameror.

Två mediapooler för uppspelning av grafik eller bilder

Den inbyggda medialagringen rymmer 24 stycken stillbilder i 8K, eller 64 stycken 4K/full HD. Rörlig grafik för animationer, namnskyltar och logotyper uppgår till 100 bildrutor i 8K RGBA, 400 i 4K eller hela 1 600 bildrutor i full HD.

16 stycken ATEM Advanced Keyers för chromakeying (green screen) i hög kvalitet

Enheten stödjer 16 stycken avancerade "keyers" för att arbeta med virituella studios och bakgrunder via chroma- (green screen) eller luma-keying.

Inbyggd Fairlight-ljudmixer med 156 kanaler

Inbyggt i switchern finns en ljudmixer med hela 156 kanaler – 80 kommer inbäddade från videoströmmarna via SDI-ingångarna och 64 ytterligare kanaler finns tillgängliga via MADI-ingång. Varje kanal har en sex bands EQ, kompressor, limiter, expander och noise gate samt panoreringsinställningar. Alla inställningar kan kontrolleras antingen via ATEM Software Control, en kompatibel kontrollpanel från Mackie, eller en Fairlight-konsoll.

ATEM Software Control Panel ger dig full kontroll via din dator

Via mjukvarumixern ATEM Software Control Panel, som medföljer utan extra kostnad, får du full kontroll över din bildmixer. I programmet finns också stöd för kamerakontroll, ljudmixer, medialagring, programmering av makros samt även kontroll över HyperDeck-inspelare.

Teknik för kreativt skapande är vår passion.

Vi på SP älskar kreativitet och vårt fokus är att erbjuda högkvalitativa produkter till teknikintresserade människor. Med personlig service och expertrådgivning skapar vi lösningar som är skräddarsydda för dig och ditt ändamål – till bra priser.

Let's be friends!
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Häng med i teknikbranschen! Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av exklusiva erbjudanden, de senaste nyheterna från ledande varumärken i branschen och massvis med inspiration.

Scandinavian Photo använder sig av cookies för att sajten ska fungera bättre för dig som användare. Om du inte accepterar användandet av cookies kan du enkelt stänga av det i inställningarna för din webbläsare. Dock kan det medföra att vissa funktioner på sajten inte fungerar som de ska.