Stor ryggsäck med lättåtkomlig kameradel

MindShift Gear Kameraryggsäck BackLight 18L Photo Daypack Woodland Green

Artikelnummer: 1039494
 • Rejält bärsystem med påbyggnadsbart midjebälte
 • Åtkomst från ryggen med "handsfree"-hantering
 • Rymmer 2 st DSLR med 1-2 objektiv, plus blixt eller Mavic Pro och 13" laptop
 • Plats för mängder med personliga tillbehör
 • Utvändiga fästpunkter och meshfickor
 • Stativfäste och regnskydd
2 390 SEK

Betala direkt, senare eller dela upp Info

Finns i webblager

Värdepaket

Kameraryggsäck BackLight 18L Photo Daypack Woodland Green
Filter Nest Mini
Claw Quick Release Shoulder Strap Set
3 188 SEK
Kameraryggsäck BackLight 18L Photo Daypack Woodland Green
Väska Cable Management 10 V2.0
Red Whips 12-pack
2 728 SEK

Stor väska med lättåtkomlig kameradel

BackLight är en rejäl väska för mycket utrustning. Kameradelen kommer du åt ifrån ryggsidan vilket gör att du slipper ta av dig väskan för att komma åt din utrustning. Väskan har också ett rejält bärsystem, anpassat för en fullastad kameraväska. Det finns även gott om utrymme för personliga grejer och tillbehör. Längst ner på sidan finner du en kapacitetslista och bildgalleri.

Fördelar:

 • Hög kapacitet för kamerautrustning
 • Åtkomst från ryggen med "handsfree"-hantering
 • Rejält bärsystem med påbyggnadsbart midjebälte
 • Mängder med personliga tillbehör
 • Utvändiga fästpunkter och meshfickor
 • Stativfäste och regnskydd

Hög kapacitet för kamerautrustning

Det stora huvudfacket ger utrymme för gott om kamerautrustning och tillbehör. Den maximala objektivstorleken är ett löst 600/4 för 36L, ett löst 200-400/4 för 26L och ett löst 300/2,8 för 18L, samtliga med vänt motljusskydd. Utöver det så får du plats med till exempel en Mavic Pro, flera olika objektiv, blixtar och annan hårdvara. Du kan givetvis anpassa insidan på väskan efter dina egna behov och väskan kommer med flera stycken avdelare.

Åtkomst från ryggen med "handsfree"-hantering

BackLight innebär att du kommer åt kameradelen ifrån ryggsidan, vilket ger flera fördelar. En självklar fördel är att det är svårt för obehöriga att ta sig in i väskan och till kamerautrustningen när du har den på ryggen, men den huvudsakliga och lite mer alldagliga egenskapen är att du kan själv kan komma åt kamerautrustningen utan att du behöver ta av dig väskan. Locket har en väldigt enkel men praktisk gummisnodd som du hänger över nacken när luckan är öppen, vilket låter dig byta objektiv eller hantera din utrustning med båda händerna utan att locket ramlar ner igen. Perfekt när du snabbt vill byta objektiv utan att ta av dig väskan.

Rejält bärsystem med påbyggnadsbart midjebälte

För tung kamerautrustning krävs ett bra bärsystem. Jämfört med den snabbare "UltraLight"-väskan så har BackLight ett mycket kraftigare mer utvecklat bärsystem. Midjebältet spänns "bakifrån och fram", vilket ger mer kraft och gör det mycket lättare att anpassa midjebältet. Midjebältet är också tjock för att sprida vikten bra och du har möjligheten att bygga på det med ThinkTanks och MindShift Gear's modulära system som LensChanger och Skin-serie. Bärsystemet är av en typ du normalt hittar på större ryggsäckar och på vandringsryggsäckar. Bakpanelen har en ventilationskanal i mitten och vadderingen i både ryggpanel och axelremmar andas. Axelremmarna är även dom rejält tilltagna för att sprida vikten. På ovansidan av axelremmarna har du remmarna för att få den övre delen av ryggsäcken nära ryggen, något som också normalt bara återfinns på större ryggsäckar och vandringsryggsäckar. Genom att dra ovansidan av väskan närmare ryggen får du ett bättre viktcentrum som sin tur underlättar och avlastar axlar och gör hela upplevelsen trevligare.

Mängder med personliga tillbehör

Utöver en väl tilltagen kameradel finns det gott med plats för personliga grejer med dedikerade fack för både laptop och surfplatta samt fack för pennor/lenspen, visitkort, och andra småsaker. Blixtlåset går nästan hela vägen ner till botten och du kan öppna upp framsidan rejält för att få en ordentlig överblick av vad som ligger i facket. Utanför det facket finns ännu ett men mindre fack, som passar bra för saker du behöver komma åt snabbt, som regnjacka eller regnskydd till väskan.

Utvändiga fästpunkter och meshfickor

På båda sidorna finns både mesh-fickor och kompressionsremmar. Fickorna går att ha för vattenflaskor, snabb åtkomst till en tunn skaljacka eller att ha ett stativ i. Då placerar du stativfötterna i fickan och spänner fast det med remmen ovanför. De båda kompressionsremmarna på ovansidan kan även användas för att säkra rep eller en tjockare jacka. På framsidan har du monteringspunkter för isyxor, men som också går att montera vandringsstavar eller andra saker i.
Det finns även två dasychains med öglor för småsaker som karbiner och hjälmar.

Stativfäste och regnskydd

På ovansidan och längst ner på framsidan finner du stativfästet. Placeringen av det övre fästet gör att stativet kan hålla nära väskan, något som också är viktigt ur belastningssynpunkt, då du vill ha vikten nära ryggen. Väskan är tillverkat i ett vattenavvisande material, men vid riklig nederbörd finns det ett regnskydd som går att kränga över väskan även med ett stativ monterat.

Kapacitet:

 • 1st DSLR med 4-6 zoomobjektiv, plus blixt eller Mavic Pro
 • 2st kompakta systemkameror med 5-7 objektiv, plus blixt eller Mavic Pro
 • 15" laptop och 10" surfplatta
 • 9 L personlig utrustning

Max objektivstorlek:

 • Monterat 150-600mm f/5-6,3 med vänt motljusskydd
 • Löst 300mm f/2.8 med vänt motljusskydd

Produktgalleri

[Produktbilder/backlight18]
Kameror, objektiv, stativ eller annan utrustning på bilderna ingår ej!

Teknik för kreativt skapande är vår passion.

Vi på SP älskar kreativitet och vårt fokus är att erbjuda högkvalitativa produkter till teknikintresserade människor. Med personlig service och expertrådgivning skapar vi lösningar som är skräddarsydda för dig och ditt ändamål – till bra priser.

Let's be friends!
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Häng med i teknikbranschen! Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av exklusiva erbjudanden, de senaste nyheterna från ledande varumärken i branschen och massvis med inspiration.

Scandinavian Photo använder sig av cookies för att sajten ska fungera bättre för dig som användare. Om du inte accepterar användandet av cookies kan du enkelt stänga av det i inställningarna för din webbläsare. Dock kan det medföra att vissa funktioner på sajten inte fungerar som de ska.