ATEM Television Studio HD

Blackmagic Design ATEM Television Studio HD

Artikelnummer: 1032240
 • Åtta kameraingångar som är fördelade i fyra HDMI- och fyra SDI-anslutningar
 • Inbyggd skärm visar bildsignal samt ljudnivå
 • Multi-view och Bild-i-bild-funktion
12 490 SEK

Betala direkt, senare eller dela upp Info

Beställningsvara
Fri frakt vid köp över 500 kronor
Köp nu och betala inom 30 dagar
Personlig service och expertrådgivning
Beställningsvara

Värdepaket

ATEM Television Studio HD
HDMI A Male - A Male 10m
3G-SDI Kabel 15m
13 238 SEK
ATEM Television Studio HD
HDMI A Male - A Male 5m
3G-SDI Kabel 5m
12 918 SEK

Bildmixer med åtta ingångar och många funktioner

Television Studio HD är en kompakt bildmixer med totalt åtta stycken ingångar. De olika funktionerna gör att den går att använda i många olika TV-produktioner eller AV-installationer.

 • HDMI och SDI ingångar
 • Kompakt design
 • Frontpanel för bildväxling
 • Inbyggd LCD-skärm
 • Bild-i-Bild


Mixern har åtta kameraingångar som är fördelade i fyra HDMI- och fyra SDI-anslutningar. Kameror med upplösning upp till 1080p60 kan anslutas. Enheten är en rackenhet hög och 2/3 bred och går att rackmontera med tillbehöret Rack Shelf (köps separat).

Inbyggd skärm

Den inbyggda skärmen visar bildsignal samt ljudnivå. Skärmen visar också menyn där man gör alla inställningar om man inte har en dator ansluten till mixern.

Bildväxling via frontpanelen

Med de åtta bakgrundsbelysta knapparna på frontpanelen väljer man bildkälla. Knapparna ändrar färg beroende på vilken källa som ligger som preview och som program. Knappar för bildövergångar, mediaspelare, meny och ljudkontroll finns också på frontpanelen. Detta gör att man kan sköta de mest grundläggande funktionerna i mixern utan att använda en dator.

Ljudmixer

Med den inbyggda ljudmixern kan man aktivera och justera ljudnivån från de inkommande kamerasignalerna. Det finns även två stycken analoga XLR-ingångar på mixern som kan användas för att skicka in ljud från exempelvis ett externt mixerbord. Aktiverar man funktionen "Audio follow video" aktiveras ljudkällan samtidigt som man växlar till den inkommande kamerasignalen.
På fronpanelen finns för varje ingång fyra led-lampor som visar styrkan för den inkommande ljudsignalen.

Multi-View

Ansluter du en skärm till mixern via SDI- eller HDMI-utången ser du de inkommande kamerasignalerna samt preview och program utgång. I multi-viewern visas även ljudstaplar för den aktuella ljudnivån.

Bild-i-Bild

Bild-i-bild kan aktiveras på en av ingångarna. Detta gör att du kan förminska storleken på en av kameraingångarna och lägga den ovanpå en annan bild, exempelvis i ett av hörnen av bilden.

Intercom

Använder man Television Studio HD tillsammans med kameror från Blackmagic Design och ansluter två SDI-kablar mellan mixern och kamerorna får man tillgång till tally och intercomlösning. Producenten och kameraoperatörerna kan prata med varandra och en lampa på kameran visar när den är vald som aktiv bildkälla.

Mediabank

20 stycken bilder kan lagras i den inbyggda mediabanken. Dessa kan sedan visas i någon av de två mediaspelarna. Ett exempel är om man vill visa fördefinerade namnskyltar eller en logga i övre hörnet av bilden.

AUX-utgång

Med AUX-utgången kan du via SDI-anslutning skicka en separat bildsignal. Detta är användbart om man exempelvis vill skicka en separat signal till en projektor eller en ren bildsignal för inspelning.

Anslutningar

 • 4 st HDMI in
 • 4 st SDI in
 • 4 st SDI loop ut
 • 2 st XLR ljud in
 • HDMI och SDI multi-view
 • SDI program
 • In och utgång för headset
 • RS-422
Teknik för kreativt skapande är vår passion.

Vi på SP älskar kreativitet och vårt fokus är att erbjuda högkvalitativa produkter till teknikintresserade människor. Med personlig service och expertrådgivning skapar vi lösningar som är skräddarsydda för dig och ditt ändamål – till bra priser.

Let's be friends!
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Häng med i teknikbranschen! Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av exklusiva erbjudanden, de senaste nyheterna från ledande varumärken i branschen och massvis med inspiration.