Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.
Kampanj

EF 70-200mm f/4L IS II USM

Canon EF 70-200mm f/4L IS II USM

Artikelnummer: 1039991
 • Perfekt för porträtt-, sport- och naturfotografering
 • Fem stegs bildstabilisering för skakningsfria bilder
 • Lätt och kompakt teleobjektiv
 • Konstant bländare f/4 ger dig konsekventa exponeringar
 • Snabb autofokus
10 990 SEK12 990 SEK

Betala direkt, senare eller dela upp Info

Beställningsvara

CANON INSTANT REBATE

Spara 2 000 kronor. Gäller t.o.m. 31/5.
Gå till kampanjen
Beställningsvara

Värdepaket

EF 70-200mm f/4L IS II USM
Putsduk Photo Microklear Cloth
Väska Lens Changer 75 Pop Down V3.0 svart/grå
11 508 SEK13 508 SEK
EF 70-200mm f/4L IS II USM
Väska Skin 75 Pop Down V3.0 svart
Regnskydd Hydrophobia 70-200
12 054 SEK14 054 SEK

OBS! Stativfästet på bilden ingår ej!

Kompakt och lätt telezoom i Canons L-serie.

Canon EF 70-200mm f/4L IS II USM är ett lätt och smidigt teleobjektiv med snabb autofokus, vädertätning med flourbehandling av frontlinsen, effektiv bildstabilisering och antireflexbehandling. Objektivet lämpar sig perfekt för både porträtt, sport och naturfotografering och tack vare den låga vikten i kombination med den konstanta bländaren passar objektivet utmärkt för dig som vill leverera högkvalitativa bilder och samtidigt bära lätt.

Objektivet är tillverkat med 20 linselement i 15 grupper, varav en flouritlins, två stycken UD-linser samt Super Spectra Coating.

Fördelar:

 • Lätt och kompakt
 • 70-200 mm
 • Konstant bländare f/4
 • Snabb autofokus
 • Fem stegs bildstabilisering
 • Vädertätning
 • Bra närgräns
 • Antireflexbehandling
 • Stativfäste (tillval)

Lätt och kompakt

Med en vikt på endast 780 g och en längd på 176 mm är objektivet lätt och smidigt att hantera, lätt att bära på och lätt att röra sig med. Detta är extra uppskattat hos fotografer som behöver gå långa sträckor med sin utrustning som landskapsfotografer och äventyrsfotografer. Vikten och storleken gör det också lättare att objektivet balanseras bra på Canons mindre kameror.

70-200 mm

Brännvidden på 70-200 mm (112 – 320 mm på aps-c) är en mångsidig brännvidd med möjligheten att komma relativt nära och isolera motiven, samtidigt som zoomen ger dig flexibilitet och kan göra det lättare att hitta motivet i sökaren. Brännvidden används väldigt mycket till porträtt, men fungerar också till sport och landskapsfotografering.

Konstant bländare f/4

Den konstanta stora bländaren på f/4 ger dig konsekventa exponeringar när du fotograferar i M-läget eller filmar med objektivet. Tillsammans med brännvidden på 200 mm kan du också isolera dina motiv och modeller vid till exempel porträttfotografering.

Snabb autofokus

Objektivet använder en kombination av ringformad USM-motor och tredje generationens CPU och mjukvara för att leverera autofokus med snabb hastighet och noggrannhet. Du kan ställa skärpan manuellt och den mekaniska kopplingen mellan fokusering och fokuslins ger dig en noggrann och konsekvent hantering vid manuell skärpeinställning.

Fem stegs bildstabilisering

Bildstabiliseringen i 70-200mm f/4L IS II USM stabiliserar upp till fem steg för att ge skakningsfria bilder i sämre belysning. Det finns tre lägen på stabiliseringen;

 • Mode 1 – Normal fotografering. Objektivet stabiliserar lika mycket i alla leder.
 • Mode 2 – Panorering. Objektivet stabiliserar mest i vertikal led och mindre i horisontell led.
 • Mode 3 – Stabiliseringen är endast aktiv vid exponeringsögonblicket. Detta sparar batteri och motverkar ”sjösjukan” som kan upplevas av bildstabiliseringen.

Vädertätning

Objektivet är vädertat mot både damm, fukt och vattenstänk. Detta gör det utmärkt till användning utomhus och till actionfotografering.

Bra närgräns

Med en närgräns på endast 1m går det utmärkt att fotografera motiv med relativt god förstoring. Avståndet på 1 m gör det också möjlighet att ta porträtt på till exempel husdjur och andra mindre modeller då du kan komma närmare för att

Antireflexbehandling

Objektivet har fått avancerad antireflexbehanding, coating och linselement som korrigerar optiska fel. Tack vare Super Spectra Coatingen klarar objektivet av situationer med motljus bättre än sin föregångare. En flouritlins och två UD-linser motverkar färgfel och säkerställer en hög skärpa.

Stativfäste (tillval)

Canon EF 70-200mm f/4L IS II USM levereras inte med stativfäste, detta är tillval. Ett stativfäste är utmärkt för dig som kommer använda stativet vid landskapsfotografering, timelapse eller andra tillfällen där stativet används för att kunna nyttja långa slutartider.

Levereras med:

 • Motljusskydd
 • Främre och bakre objektivlock
 • Väska

[TEXT1014583797]

Vi hjälper dig att ta bättre bilder!

Bilden, och utrustningen som gör den möjlig, har varit vår passion sedan 1982. Scandinavian Photo står för ett helhetserbjudande för film- och fotointresserade – oavsett kunskapsnivå. Utöver utrustning erbjuder vi inspiration, kunskap, utbildning och råd. Alltid samma pris, oavsett om du handlar i butik, på webben eller via telefon.

Let's be friends!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Häng med i fotobranschen! Prenumerera på Scandinavian Photos nyhetsbrev och ta del av exklusiva erbjudanden, de senaste nyheterna från ledande varumärken i branschen och massvis med inspiration.