EF 85mm f/1,4L IS USM

Canon EF 85mm f/1,4L IS USM

Artikelnummer: 1035744
 • Ljusstarkt porträttobjektiv med bildstabilisering
 • Air Sphere och Fluorid-coating för maximal bildkvalitet
 • 9 rundade bländarlameller för en vacker bakgrundsoskärpa
 • Perfekt vid bröllop och porträttfotografering
 • Med Canons Ultra Sonic Motor får du en snabb, tyst och pålitlig autofokus
 • Bildstabiliseringen ger dig möjligheten att fotografera med 4 stegs längre slutartid
15 590 SEK

Betala direkt, senare eller dela upp Info

Beställningsvara
Beställningsvara

Värdepaket

EF 85mm f/1,4L IS USM
Putsduk Photo Microklear Cloth
Rengöringskit Lens cleaning kit
16 008 SEK
EF 85mm f/1,4L IS USM
UV-filter Pro Nano HUC 77mm
Polarisationsfilter cirkulärt C-PL HUC Pro Nano 77mm
17 870 SEK

Ett 85mm är den klassiska brännvidden för porträttfotografering och den höga ljusstyrkan ger dig möjlighet till ett väldigt kort skärpedjup. Bildstabiliseringen hjälper till att reducera oönskad skakningsoskärpa på grund av kamerarörelser. Linskonstruktionen är i 10 grupper med 14 linselement varav en asfärisk lins.

Fördelar:

 • Hög ljusstyrka
 • 9 rundade bländarlameller
 • Bildstabilisering
 • USM-motor
 • Air Sphere- och Flourid-coating

Hög ljusstyrka

Den höga ljusstyrkan på f/1,4 tillsammans med brännvidden på 85mm gör objektivet till ett utmärkt porträttobjektiv för fotografering med kort skärpedjup som ger ett behagligt arbetsavstånd till modellen. Ljusstyrkan bidrar även till möjligheten att fotografera i situationer med svagt ljus såsom konserter, kvällsfotografering och on-location porträtt i skymning och gryning.

9 rundade bländarlameller

Ett kort porträttele med stort ljusinsläpp är populära för sin vackra bakgrundsoskärpas skull. Med 9 stycken rundade bländarlameller blir bakgrundsoskärpan och övergången från skärpa till oskärpa mjuk och behaglig. Även punkter och strukturer i oskärpan avbildas mjuka utan störande kanter och hörn.

Bildstabilisering

Canons Image Stabilizer hjälper till att reducera skakningsoskärpa orsakad av oönskade kamerarörelser av fotografen. Bildstabiliseringen ger dig möjligheten att fotografera med 4 stegs längre slutartid vilket tillsammans med objektivets höga ljusstyrka underlättar vid fotografering i svaga ljusförhållanden.

USM-motor

Med Canons Ultra Sonic Motor får du en snabb, tyst och pålitlig autofokus, perfekt för de snabba och flyktiga situationerna som lätt uppstår vid bröllop och porträttfotografering av barn.

Air Sphere och Fluorid-coating

Flouridbeläggning motverkar smuts och fett på frontlinsen samt gör den lättare att rengöra, allt för att maximera bildkvaliteten. Air Sphere Coating motverkar oönskade interna reflektioner och bidrar till ökad kontrast i bilderna.

Levereras med:

 • Främre och bakre objektivlock
 • Transportväska
 • ET-83E motljusskydd
Teknik för kreativt skapande är vår passion.

Vi på SP älskar kreativitet och vårt fokus är att erbjuda högkvalitativa produkter till teknikintresserade människor. Med personlig service och expertrådgivning skapar vi lösningar som är skräddarsydda för dig och ditt ändamål – till bra priser.

Let's be friends!

Häng med i teknikbranschen! Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av exklusiva erbjudanden, de senaste nyheterna från ledande varumärken i branschen och massvis med inspiration.

Scandinavian Photo använder sig av cookies för att sajten ska fungera bättre för dig som användare. Om du inte accepterar användandet av cookies kan du enkelt stänga av det i inställningarna för din webbläsare. Dock kan det medföra att vissa funktioner på sajten inte fungerar som de ska.