Fujifilm Fujinon XF 80mm F/2.8 LM OIS WR Macro
Artikelnummer: 1035894

Fujifilm Fujinon XF 80mm F/2.8 LM OIS WR Macro

Fujinon XF 80mm F/2.8 LM OIS WR Macro

Webblager
Beställs från leverantör till dig
Butikslager:
  • Makroobjektiv med avbildningsskala 1:1. Brännvidden motsvarar 120 mm
  • Lämpar sig väl för makrofotografering med längre avstånd till ditt motiv
  • Kompatibelt med telekonverter för längre räckvidd och ännu högre förstoringsfaktor
12 989 SEK
Fri frakt vid köp över 500 kronor
Köp nu och betala inom 30 dagar
Personlig service och expertrådgivning

Vädertätat makroobjektiv med bildstabilisering

Fujinon XF 80mm f/2,8 LM OIS WR Macro är ett makroobjektiv för dig med högra krav. Med en förstoringsskala på 1:1 lämpar sig objektivet utmärkt för fotografering av små föremål, insekter, blommor och andra situationer när du vill komma riktigt nära. Brännvidden (motsvarande 122mm) tillsammans med ljusstyrkan och den snabba autofokusmotorn gör att det även går att använda för porträttfotografering och i vissa sportsammanhang.

Objektivet är konstruerat med 16 linselement i 12 grupper, där det bland annat ingår en asfärisk lins som minimerar sfärisk aberration och ger bilderna hög skärpa från mitten ända ut till kanten. En Super ED- och tre ED-linser motverkar kromatisk aberration.

Fördelar:

  • Makro
  • Bildstabilisering
  • Vädertätat med flouritbeläggning
  • Internfokusering
  • Linjär autofokusmotor
  • Fungerar med telekonverter

Makro

Med ett makroobjektiv får du möjligheten att komma väldigt nära små saker och återbilda dessa med en högre förstoringsgrad än andra objektiv, vilket gör att detta passar utmärkt för naturdetaljer som blommor och insekter, smycken och andra små föremål. Brännvidden i kombination med ljusstyrkan och stabiliseringen gör att objektivet också kan fungera som porträttobjektiv.

Bildstabilisering

Den effektiva bildstabiliseringen (Optical Image Stabilization, OIS) gör det möjligt att fotografera på frihand med upp till 5 steg längre slutartid än man annars skulle klara, vilket innebär att man ofta slipper bära med sig stativ.

Vädertätat med flouritbeläggning

FUJINON XF80mmF2.8 LM OIS WR Macro är robust byggt och designat för omfattande användning utomhus, även vid dåliga väderförhållanden och temperaturer ned till -10 grader. Objektivet är försett med 11 gummitätningar på för att stänga ute fukt och damm och frontlinsen har fluoritbeläggning som stöter bort regndroppar, smuts och fett.

Linjär autofokusmotor

Autofokusen drivs av Fujifilms snabba och tysta linjära motor (Linear Motor, LM) och den breda fokusringen gör det också bekvämt att ställa skärpan manuellt. Här finns också ett reglage med tre lägen för val av fokusområde; 0.25 m – oändligt (fullt fokusområde); 0.5 m – oändligt samt 0.25 m – 0.5 m.

Internfokusering

För att undvika att objektivet ändrar storlek vid fokusering och säkerställa högsta möjliga bildkvalitet vid alla avstånd, från oändligt till närgränsen (25 cm), har objektivet internfokusering och en optisk konstruktion med så kallade flytande linselement. Två linsgrupper, en främre och en bakre, kan röra sig oberoende av varandra allteftersom fokusavståndet ändras.

Fungerar med telekonverter

Objektivet går också utmärkt att kombinera med Fujifilms telekonvertrar XF 2X TC WR och XF 1.4X TC WR  om du vill öka brännvidden ytterligare.

Levereras med:

  • Främre och bakre objektivlock

 

Teknik för kreativt skapande är vår passion.

Vi på SP älskar kreativitet och vårt fokus är att erbjuda högkvalitativa produkter till teknikintresserade människor. Med personlig service och expertrådgivning skapar vi lösningar som är skräddarsydda för dig och ditt ändamål – till bra priser.

Let's be friends!
Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Häng med i teknikbranschen! Om du anger din mejladress och börjar prenumerera samtycker du till att få nyhetsbrev från Scandinavian Photo. Som prenumerant får du exklusiva erbjudanden, de senaste nyheterna från ledande varumärken i branschen och massvis med inspiration till din mejl.

Ditt samtycke är frivilligt och du kan när som helst avregistrera dig eller återkalla ditt samtycke. Läs mer om vår personuppgiftsbehandling och dina rättigheter i vår integritetspolicy.