Hasselblad XCD 90mm f/2,5 V
Hasselblad XCD 90mm f/2,5 V
Hasselblad XCD 90mm f/2,5 V
Artikelnummer: 1059004

Hasselblad XCD 90mm f/2,5 V

XCD 90mm f/2,5 V

Webblager
Beställd. Okänd leveranstid
Butikslager:
  • Bländarintervall: f/2,5 till f/32
  • 11 % lättare än tidigare version
  • Uppdaterad fokusmotor: snabb, lätt och exakt
51 590 SEK
Fri frakt vid köp över 500 kronor
Köp nu och betala inom 30 dagar
Personlig service och expertrådgivning

XCD 90mm f/2,5 V är ett teleobjektiv med en brännvidd som motsvarar 71 mm i fullformat som är perfekt för närbildsporträtt eller stilleben. Dess brännvidd i kombination med en stor bländare på f/2,5 skapar en vacker mjuk bokeh-effekt som framhäver motivet. Det här objektivet med lätt teleobjektiv, med en 34° synvinkel, är väl lämpat för porträtt, stilleben och dokumentärfotografering. Den har också ett minsta fokuseringsavstånd på 67cm tillsammans med en optisk design som är avsedd att bibehålla bildkvalitet och skärpa genom hela fokusområdet för noggrann återgivning av närbilder. Med sin kompakta optiska design, lilla och lätta fokuseringsmodul och optimerade bladslutare väger XCD 90mm f/2,5 V endast 551g, 11 procent lättare än XCD 90mm f/3,2.

Fördelar

  • Bländarintervall: f/2,5 till f/32
  • Brännvidd 71 mm (motsvarande 35mm)
  • Ljusstark Porträtt-Längd Prime Lens
  • 11 % lättare än tidigare version
  • Ny AF-modul, Push-Pull Fokusring
  • Anpassningsbar kontrollring
  • Central linsslutare, 1/4000-sekunders synk
  • Apokromatisk optisk design, ED Element

Precisionsoptik som ger fantastiska resultat

En mellanformatssensor har en stor sensoryta och hög pixeltäthet, vilket ställer höga krav på objektivets precision. Från och med valet av högkvalitativt glas, slipar Hasselblads ingenjörer noggrant varje lins för att perfekta dess optiska kvalitet och uppfylla upplösningskraven på 100 miljoner pixlar.

XCD 90mm f/2,5 V-linsen har nio element i sex grupper, inklusive ett ED-element och ett specialtillverkat asfäriskt element med stor diameter. Med ett genomtänkt arrangemang har objektivet inte bara en kompakt storlek utan kan också leverera en apokromatisk effekt för exakt färgkorrigering. Att kombinera XCD 90mm f/2,5 V med en av Hasselblads spegellösa mellanformatskameror ger fantastiska resultat.

Ny fokusmotor: snabb, lätt och exakt

Den uppgraderade fokuseringsmodulen använder en linjär stegmotor och en lättare, mindre fokuseringslinsgrupp. Dessa förändringar eliminerar effektivt eventuella glapp från linsgruppen som rör sig och, tillsammans med PDAF-tekniken i X2D 100C, innebär att fokuseringslinsgruppen snabbt kan nå fokuseringspositionen och uppnå ett exakt stopp. Resulterar i snabb, flexibel och exakt fokusering.

Mindre central linsslutare

Den centrala linsslutaren är en kraftfull komponent i Hasselblads mellanformatsystem. XCD 90mm f/2,5 V-objektivet är utrustat med en uppgraderad linsslutare med stor bländare som, även om den är mindre, bibehåller samma precisionsprestanda som sina föregångare och är snabb och tyst för att undvika störningar vid fotografering. Dessutom fångar den på upp till 1/4000s, det snabbaste bland mellanformatobjektiv, och levererar blixtsynkronisering i alla hastigheter.

Levereras med

  • Hasselblad XCD 90mm f/2,5 V
  • Främre och bakre objektivlock
  • Motljusskydd
  • Mjuk väska
Teknik för kreativt skapande är vår passion.

Vi på SP älskar kreativitet och vårt fokus är att erbjuda högkvalitativa produkter till teknikintresserade människor. Med personlig service och expertrådgivning skapar vi lösningar som är skräddarsydda för dig och ditt ändamål – till bra priser.

Let's be friends!
Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Häng med i teknikbranschen! Om du anger din mejladress och börjar prenumerera samtycker du till att få nyhetsbrev från Scandinavian Photo. Som prenumerant får du exklusiva erbjudanden, de senaste nyheterna från ledande varumärken i branschen och massvis med inspiration till din mejl.

Ditt samtycke är frivilligt och du kan när som helst avregistrera dig eller återkalla ditt samtycke. Läs mer om vår personuppgiftsbehandling och dina rättigheter i vår integritetspolicy.

Kundvagn

Kundvagn

Din kundvagn är tom!

Totalt: 0 produkter
0 SEK

Gillar

Gillar

Det finns inga produkter

Totalt: 0 produkter
0 SEK

Dela kundvagn

Spara länken till senare, skicka till en vän eller dela i communityt.

Namnge din kundvagn
Länk till kundvagn