Hasselblad XCD 55mm f/2,5 V
Hasselblad XCD 55mm f/2,5 V
Hasselblad XCD 55mm f/2,5 V
Artikelnummer: 1058469

Hasselblad XCD 55mm f/2,5 V

XCD 55mm f/2,5 V

Webblager
Beställs från leverantör till dig
Butikslager:
 • Bländarintervall: f/2,5 till f/32
 • Intern fokusering med MF-överstyrning
 • Centralslutare, 1/2000 sek Synk
45 990 SEK
Fri frakt vid köp över 500 kronor
Köp nu och betala inom 30 dagar
Personlig service och expertrådgivning

Normalobjektivet Hasselblad XCD 55mm f/2,5 V motsvarar en fullformatsbrännvidd på 43 mm och producerar en synvinkel som liknar det mänskliga ögat. Detta perspektiv, i kombination med den mjuka bokeh-effekten från den stora bländaren f/2,5, gör detta objektiv till ett enastående alternativ för hel- eller halvlängdsporträtt och perfekt för att fotografera dokumentär, stilleben eller daglig fotografering.

Fördelar

 • Bländarintervall: f/2,5 till f/32
 • Centralslutare, 1/2000 sek Synk
 • Minsta fokusavstånd: 45 cm
 • Tre asfäriska element
 • Intern fokusering med MF-överstyrning
 • Främre filtergänga: 72mm

Precisionsoptik, enastående bildspråk

När du använder XCD 55mm f/2,5 V-objektivet kan den smala bländaren och centralslutare skapa Hasselblads kännetecknande åttapunkts starburst-effekt på starka ljuskällor. Med sin kompakta optiska design, lilla och lätta fokuseringsmodul och optimerade centralslutare väger XCD 55mm f/2,5 V endast 372g men levererar optisk prestanda i toppklass.

Genomtänkt konstruktion

XCD 55mm f/2,5 V -linsen har nio element i åtta grupper, inklusive två asfäriska element, ett ED-element och ett specialtillverkat asfäriskt element med stor diameter. Med ett genomtänkt arrangemang har objektivet inte bara en kompakt storlek utan förbättrar också ljustransmittansen och dämpar kromatisk aberration. Att kombinera XCD 55mm f/2,5 V med en av Hasselblads spegellösa mellanformatskameror ger fantastiska resultat.

Ny fokuseringsmodul: Snabb, lätt, exakt

Den uppgraderade fokuseringsmodulen använder en linjär stegmotor och en lättare, mindre fokuseringslinsgrupp. Dessa förändringar eliminerar effektivt eventuella glapp från linsgruppen som rör sig och, tillsammans med PDAF-tekniken i X2D 100C, innebär att fokuseringslinsgruppen snabbt kan nå fokuseringspositionen och uppnå ett exakt stopp vilket resulterar i snabb, flexibel och exakt fokusering.

Levereras med

 • XCD 55mm f/2,5 V
 • Främre och bakre objektivlock
Teknik för kreativt skapande är vår passion.

Vi på SP älskar kreativitet och vårt fokus är att erbjuda högkvalitativa produkter till teknikintresserade människor. Med personlig service och expertrådgivning skapar vi lösningar som är skräddarsydda för dig och ditt ändamål – till bra priser.

Let's be friends!
Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Häng med i teknikbranschen! Om du anger din mejladress och börjar prenumerera samtycker du till att få nyhetsbrev från Scandinavian Photo. Som prenumerant får du exklusiva erbjudanden, de senaste nyheterna från ledande varumärken i branschen och massvis med inspiration till din mejl.

Ditt samtycke är frivilligt och du kan när som helst avregistrera dig eller återkalla ditt samtycke. Läs mer om vår personuppgiftsbehandling och dina rättigheter i vår integritetspolicy.

Kundvagn

Kundvagn

Din kundvagn är tom!

Totalt: 0 produkter
0 SEK

Gillar

Gillar

Det finns inga produkter

Totalt: 0 produkter
0 SEK

Dela kundvagn

Spara länken till senare, skicka till en vän eller dela i communityt.

Namnge din kundvagn
Länk till kundvagn