Innan solen går upp

Patrick Cole jobbar i Bankerydsbutiken och är en fotoentusiast som gärna är ute i naturen och förevigar den på bild. Oftast fotograferar han med Canon EOS eller Micro 4/3-systemet. Här visar han upp några bilder från sin senaste fotorunda!

Dessa bilder är tagna tidigt lördagen 21a september. Jag var framme vid Dumme Mosse, (naturreservat utanför Jönköping) runt 05.00-tiden, innan solen gick upp. Det är ju ganska kallt såhär års på morgonen och som alltid är det kallast precis innan solen går upp, så var noga med kläderna! Fingervantar, underställ, mössa. Gärna skalbyxor/skaljacka om det skulle blåsa. Glöm inte raggsockarna! Denna morgon värmde inte solen speciellt mycket när den kom upp. Ur bildsyn är det toppen, för det gör att dimman stannar kvar längre än den brukar.


OM-D E-M5 med Olympus AF 75/1,8 ED + Lightroom 5Canon EOS 5D Mark III med EF 300/2,8L IS II USM + EF 2x III konverter + Lightroom 5


OM-D E-M5 med Pansonic AF 20/1,7 ASPH + Lightroom 5


Canon EOS 5D Mark III med EF 300/2,8L IS II USM + Lightroom 5

Ur resefoto/landskapsfoto-synpunkt, där det oftast handlar om att vara på rätt ställe vid rätt tid så vill jag slå ett slag för de spegellösa systemkamerorna. Prestandan i förhållande till vikten är svårslagen, klockrent om man vill resa lätt!
 


Patrick Cole

2013-09-25

Dela

Teknik för kreativt skapande är vår passion.

Vi på SP älskar kreativitet och vårt fokus är att erbjuda högkvalitativa produkter till teknikintresserade människor. Med personlig service och expertrådgivning skapar vi lösningar som är skräddarsydda för dig och ditt ändamål – till bra priser.

Let's be friends!
Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Häng med i teknikbranschen! I vårt nyhetsbrev ger vi dig exklusiva erbjudanden, de senaste nyheterna från ledande varumärken i branschen och massvis med inspiration. Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev godkänner du att dina personuppgifter hanteras enligt vår integritetspolicy.