Jobba hemifrån

Arbetsplatsen är för många inte längre bunden till en fysisk plats och du har möjlighet att jobba nästintill var som helst. Tack vare kommunikation via plattformar som Skype, YouTube och Teams kan du genomföra alla dina möten, utbildningar eller konferenser från hemmet. Vi ger dig tips på hur du kan skapa ett hemmakontor för undervisning, möten eller spel – vi har lösningen till en digital arbetsplats för dig och dina kollegor.

Ta med dig kontoret hem

En första del i att ta med dig kontoret hem är att utrusta arbetsplatsen med rätt produkter och att koppla in din utrustning. Här tipsar vi om datorer, skärmar och tillbehör som gör att du får en effektiv arbetsplats även hemma.

Datorer

Här hittar du fler bärbara och stationära datorer.

Skärmar

Se vårt stora utbud av bild- och datorskärmar.

Allt du behöver till skrivbordet

Här hittar du fler tillbehör som underlättar ditt arbete.

Livesänd och spela in med din video- eller systemkamera

blog-hemmakontor.jpg

När du arbetar hemifrån är det viktigt att på ett enkelt sätt kunna koppla upp dig och delta i olika möten, konferenser och utbildningar via länk. För att göra det är den inbyggda webbkameran i din dator eller en extern webbkamera en smidig lösning. Ett annat alternativ är att du använder dig av din video- eller systemkamera. Det finns utrustning som ger dig möjlighet att koppla ihop din kamera med din dator, för att använda den som webbkamera istället.

Koppla system- eller videokameran till din dator

 

Webbkamera vs. Cam link 4K

Förbättrat resultat av din livesändning

Oavsett om det är för möten, distansutbildning eller streaming till din YouTube-kanal finns det flera tillbehör som underlättar och förbättrar ditt resultat när du riggar upp din utrustning.

Stativ för olika användningsområden

Ett stativ kan du använda dig av för att kameran ska hamna på rätt plats, och det hjälper dig även att kunna sätta upp din kringutrustning.

Mikrofon och headset

Den inbyggda mikrofonen i din dator eller kamera är inte alltid den bästa, och det finns inget mer irriterande än när det sprakar i mikrofonen eller när omgivningsljudet tar över. Genom att ansluta en extern mikrofon minskar du störande ljud från din omgivning vilket gör att den du pratar med hör dig bättre och kommunikationen blir enklare.

Ljus för videosamtal

En annan viktig del vid din livestreaming är ljuset. Att ansluta en LED-belysning vid din arbetsplats gör att du kan placera dig var som helst i hemmet oberoende av omgivningsljuset. Det finns LED-paneler som du kan fästa direkt på kameran och andra varianter som du istället fäster på ett stativ och sedan monterar på skrivbordet.

Smartphone som alternativ

Har du ingen video- eller systemkamera har du troligtvis ett bättre alternativ till webbkameran i din ficka – din smartphone. De flesta smartphones är utrustade med en kamera som många gånger har bättre kvalitet än den inbyggda webbkameran i datorn. Genom att koppla de rätta tillbehören till din smartphone kan du få ett streamingverktyg som fungerar i ditt hemmakontor.

Här hittar du alla våra mobiltelefoner


Johanna Bakos

2021-01-18

Dela

Teknik för kreativt skapande är vår passion.

Vi på SP älskar kreativitet och vårt fokus är att erbjuda högkvalitativa produkter till teknikintresserade människor. Med personlig service och expertrådgivning skapar vi lösningar som är skräddarsydda för dig och ditt ändamål – till bra priser.

Let's be friends!
Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Häng med i teknikbranschen! I vårt nyhetsbrev ger vi dig exklusiva erbjudanden, de senaste nyheterna från ledande varumärken i branschen och massvis med inspiration. Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev godkänner du att dina personuppgifter hanteras enligt vår integritetspolicy.

Scandinavian Photo använder sig av cookies för att sajten ska fungera bättre för dig som användare. Om du inte accepterar användandet av cookies kan du enkelt stänga av det i inställningarna för din webbläsare. Dock kan det medföra att vissa funktioner på sajten inte fungerar som de ska.