Produkter för hemmakontoret

Foto på ett hemmakontor

Ta med dig kontoret hem

Arbetsplatsen är för många inte längre bunden till en fysisk plats och du har möjlighet att jobba nästintill var som helst. Tack vare kommunikation via plattformar som Teams, Zoom och Slack kan du genomföra alla dina möten, utbildningar eller konferenser från hemmet.

En första del i att ta med dig kontoret hem är att utrusta arbetsplatsen med rätt produkter och att koppla in din utrustning. Vi ger dig tips på hur du kan skapa ett hemmakontor för undervisning, möten eller spel med hjälp av datorer, skärmar och tillbehör – vi har lösningen till en effektiv arbetplats även hemma.

Skärmar

När man arbetar behöver man ofta ha många program och flikar uppe samtidigt. Då kan det underlätta att ha en extra skärm.

Här hittar du fler av våra bild- och datorskärmar.

Allt du behöver till skrivbordet

Här har vi samlat tillbehör som kommer göra ditt hemmaarbete enklare och effektivare.

Här finns fler tillbehör som underlättar arbetet.

Kameror för alla dina digitala möten

När du arbetar hemifrån är det viktigt att på ett enkelt sätt kunna koppla upp dig och delta i olika möten, konferenser och utbildningar via länk. För att göra det är den inbyggda webbkameran i din dator eller en extern webbkamera en smidig lösning. Ett annat alternativ är att du använder dig av din kompaktkamera eller systemkamera. Det finns utrustning som ger dig möjlighet att koppla ihop din kamera med din dator, för att använda den som webbkamera istället.

Bild av ett hemmakontor.

Koppla din system- eller videokamera till datorn

Har du dålig kvalitet på datorns inbyggda kamera och saknar extern webbkamera, så kan du använda din vanliga system- eller videokamera. Med hjälp av rätt utrustning kan du koppla din kamera direkt till datorn och få riktigt hög kvalitet på bilden till videomötet eller streamingen. Här nedan finns en jämförelse mellan en vanlig webbkamera och Elgatos Cam Link 4K.

Webbkamera vs. Cam link 4K

Rätt tillbehör ger bättre videokvalitet

Oavsett om det är för möten, distansutbildning eller streaming till din YouTube-kanal finns det flera tillbehör som underlättar och förbättrar ditt resultat när du riggar upp din utrustning.

Stativ för olika användningsområden

Ett stativ kan du använda dig av för att kameran ska hamna på rätt plats, och det hjälper dig även att kunna sätta upp din kringutrustning.

Mikrofon och headset

Den inbyggda mikrofonen i din dator eller kamera är inte alltid den bästa, och det finns inget mer irriterande än när det sprakar i mikrofonen eller när omgivningsljudet tar över. Genom att ansluta en extern mikrofon minskar du störande ljud från din omgivning vilket gör att den du pratar med hör dig bättre och kommunikationen blir enklare.

Bra ljus för bra bild

En annan viktig del när du filmar är ljuset. Att ansluta en LED-belysning vid din arbetsplats gör att du kan placera dig var som helst i hemmet oberoende av omgivningsljuset. Det finns LED-paneler som du kan fästa direkt på kameran och andra varianter som du istället fäster på ett stativ och sedan monterar på skrivbordet.

Använd mobilen som webbkamera

Har du ingen video- eller systemkamera har du troligtvis ett bättre alternativ till webbkameran i din ficka – din smartphone. De flesta smartphones är utrustade med en kamera som många gånger har bättre kvalitet än den inbyggda webbkameran i datorn. Genom att koppla de rätta tillbehören till din smartphone kan du få ett streamingverktyg som fungerar i ditt hemmakontor.

Här hittar du alla våra smartphones.

Här hittar du fler tillbehör till din smartphone.


Tveka inte att höra av dig till oss om du vill ha hjälp att hitta rätt utrustning för dina behov. Du är varmt välkommen att kontakta våra experter för rådgivning, support och köphjälp på 0770-77 11 00 eller via vårt kontaktformulär. Du kan även besöka oss i våra butiker i StockholmMalmö eller Borås. Kolla in alla produktnyheter och lärorika kunskapsinlägg som hjälper dig att utvecklas ännu mer i ditt kreativa skapande. Missa inte heller att bli medlem i vårt community där du kan träffa likasinnade och inspireras av andra kreatörer!

Teknik för kreativt skapande är vår passion.

Vi på SP älskar kreativitet och vårt fokus är att erbjuda högkvalitativa produkter till teknikintresserade människor. Med personlig service och expertrådgivning skapar vi lösningar som är skräddarsydda för dig och ditt ändamål – till bra priser.

Let's be friends!
Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Häng med i teknikbranschen! Om du anger din mejladress och börjar prenumerera samtycker du till att få nyhetsbrev från Scandinavian Photo. Som prenumerant får du exklusiva erbjudanden, de senaste nyheterna från ledande varumärken i branschen och massvis med inspiration till din mejl.

Ditt samtycke är frivilligt och du kan när som helst avregistrera dig eller återkalla ditt samtycke. Läs mer om vår personuppgiftsbehandling och dina rättigheter i vår integritetspolicy.

Kundvagn

Kundvagn

Din kundvagn är tom!

Totalt: 0 produkter
0 SEK

Gillar

Gillar

Det finns inga produkter

Totalt: 0 produkter
0 SEK

Dela kundvagn

Spara länken till senare, skicka till en vän eller dela i communityt.

Namnge din kundvagn
Länk till kundvagn