Ta bättre barnbilder med Memories By Julia

Att vara barnfotograf är inte lätt för att just få till den perfekta barnbilden. Fotografera barn kräver mycket från dig som fotograf och ofta behöver du tänka flera steg utanför boxen för att barn ska förstå vad det är du vill. Julia som är barn- och familjefotograf samt en lojal kund till Scandinavian Photo kan läsa av barn på ett unikt och speciellt sätt. Nu har vi fått möjligheten att dela hennes bästa tips för att ta ännu bättre barnbilder!

Julia är en superentreprenör som idag driver Memories by Julia med fyra anställda. Julias företag är beläget i Tidaholm, som ligger mellan Vänern och Vättern. Verksamheten rullar dagligen på med fotograferingar samt kurser i marknadsföring och sälj för andra fotografer. Idag har företaget kunder från hela Norden som besöker ateljén för företagets unika fotokoncept ”smash the cake” som är ett koncept som går ut på att fotografera barn som får äta sin livs första tårta.

DSC_6827.jpg

Julia startade sitt företag när hon var arton år gammal efter ett framgångsrikt UF-företag där hon bland annat fick representera hennes distrikt i SM för Ung Företagsamhet. Under sina sju år som fotograf har hon nu fått ta emot över tjugo stipendium och utmärkelser, bland annat ett stipendium från ”från UF till AB” på 50 000 kronor och samtidigt fått stående ovationer från Prins Daniel och Stefan Löfven. De senaste åren har Memories By Julia blivit snabbt uppmärksammade runt om i Sverige för fotoprojektet ”Projekt Minea” där företaget synliggör och hyllar barn med särskilda behov och unika, fantastiska utseenden vilket alla på Memories by Julia brinner lite extra mycket för.

Nu är vi nyfikna på dina tips Julia, vad vill du dela med dig till våra läsare?

1. Fånga barnen så som de är – för äkta och naturliga bilder

Jag tar väldigt sällan bilder när barnen sitter stilla på en pall och ler mot kameran. Jag älskar istället att fota barnen mitt i deras lek och bus för att fånga deras personligheter. Avbryt inte barnen i det de gör, utan försök att fånga de i deras nu istället. Ett bra tips för att få barnen att just slappna av och våga släppa loss är vårt koncept smash the cake. Där blir barnen alldeles fnittriga, busiga och avslappnade för det blir något annat att fokusera på. På köpet får du dessutom fantastiska bilder!

tips1_mindre.jpg

Utrustning & inställningar: Nikon D810 med Nikon AF-S Nikkor 50mm f/1,4G @f/2,5, ISO 100 och 1/200s. 

2. Lek och busa med barnen och föräldrarna!

För att få barnen att slappna av och vara naturliga måste du våga bjuda på dig själv och vara barnslig, påhittig och fantasifull! Gör fotograferingen till en rolig lek. Låt barnen springa springtävling mot dig, kittla varandra, lek tittut bakom kameran, viska busiga ord i öronen på varandra för att få fnittriga och härliga bilder. Listan kan göras lång! Fotograferar du bilder med föräldrarna är det ännu viktigare att göra fotograferingen avslappnad, för oftast är vuxna personer mest obekväma framför kameran. Be föräldrarna att leka och busa med barnen som de gör hemma, så blir det automatiskt naturligt!

tips2_mindre.jpg

Utrustning & inställningar: Nikon D810 med Nikon AF-S Nikkor 50mm f/1,4G @f/2,2, ISO 100 och 1/320s. 

3. Serietagning är din bästa vän!

Det finaste som finns är att fånga barnen i rörelse och så naturliga som de är. För att kunna göra detta krävs en snabb slutartid (om du inte fotograferar i studio) och serietagning. När barnet kommer krypandes, gåendes eller springandes mot dig måste du vara snabb på avtryckaren. Serietagning är min allra bästa vän, för det är alltid någon bild under en serietagning som blir perfekt med uttryck och i fin skärpa! Den här bilden blir alltid föräldrarnas favorit, bilden i rörelse!

tips3_mindre.jpg

Utrustning & inställningar: Nikon D810 med Nikon AF-S Nikkor 50mm f/1,4G @f/3,2, ISO 200 och 1/200s. 

4. Ställ in din utrustning innan fotograferingen!

Att vara barnfotograf kräver mycket av dig som fotograf. Eftersom du hela tiden måste busa, leka och vara ett med modellerna framför kameran. Komma med idéer, hitta på lekar, busa med barnen och rätt vad det är kanske barnen spontant springer mot dig och då måste du vara beredd. Oftast orkar inte små minimänniskor vara modeller en längre tid. Tålamodet tryter ganska fort så ställ därför in dina kamerainställningar innan din fotografering för att vara bäst förberedd och bara kunna köra igång med en gång när du har barnens fulla uppmärksamhet.

tips4_mindre.jpg

Utrustning & inställningar: Nikon D810 med Nikon AF-S Nikkor 50mm f/1,4G @f/2,2, ISO 100 och 1/200s. 

5. Den finaste barnbilden är den med mest känsla, inte den som är bäst komponerad!

Att ta fina barnbilder handlar om att försöka spegla barnens personligheter genom kameran. Inte att ha den perfekta bilden utan några för ljusa högdagrar eller där någons ansikte är lite i oskärpa, det viktigaste är alltid känslan i bilden.

tips5_mindre.jpg

Utrustning & inställningar: Nikon D810 med Nikon AF-S Nikkor 50mm f/1,4G @f/2,2, ISO 400 och 1/500s. 

Vi önskar dig all lycka till med dina kommande barnfotograferingar och hoppas att med Julias tips att du kan utveckla din fotografering ytterligare ett steg. Är du mer nyfiken på Memories By Julia? Följ företaget på instagram här


Tveka inte att höra av dig till oss om du vill ha hjälp att hitta rätt utrustning för dina behov. Du är varmt välkommen att kontakta våra experter för rådgivning, support och köphjälp på 0770-77 11 00 eller via vårt kontaktformulär. Du kan även besöka oss i våra butiker i StockholmMalmö eller Borås. Kolla in alla produktnyheter och lärorika kunskapsinlägg som hjälper dig att utvecklas ännu mer i ditt kreativa skapande. Missa inte heller att bli medlem i vårt community där du kan träffa likasinnade och inspireras av andra kreatörer!


Judith Kirkhoff

2019-05-29

Dela

Teknik för kreativt skapande är vår passion.

Vi på SP älskar kreativitet och vårt fokus är att erbjuda högkvalitativa produkter till teknikintresserade människor. Med personlig service och expertrådgivning skapar vi lösningar som är skräddarsydda för dig och ditt ändamål – till bra priser.

Let's be friends!
Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Häng med i teknikbranschen! Om du anger din mejladress och börjar prenumerera samtycker du till att få nyhetsbrev från Scandinavian Photo. Som prenumerant får du exklusiva erbjudanden, de senaste nyheterna från ledande varumärken i branschen och massvis med inspiration till din mejl.

Ditt samtycke är frivilligt och du kan när som helst avregistrera dig eller återkalla ditt samtycke. Läs mer om vår personuppgiftsbehandling och dina rättigheter i vår integritetspolicy.

Kundvagn

Kundvagn

Din kundvagn är tom!

Totalt: 0 produkter
0 SEK

Gillar

Gillar

Det finns inga produkter

Totalt: 0 produkter
0 SEK

Dela kundvagn

Spara länken till senare, skicka till en vän eller dela i communityt.

Namnge din kundvagn
Länk till kundvagn