Portraits and Fashion – Wanda Martin

Mode- och porträttfotografen Wanda Martin bjöd på en inspirationsföreläsning under ett digitalt event hos oss på SP. Nu har du möjlighet att ta del av eventet igen! Häng med och bli inspirerad av Wandas fotostil som präglas av romantik kombinerat med rock'n'roll.

Torsdagen 10 december 2020 genomförde vi, i samarbete med Canon, ett digitalt event där Canon-ambassadören Wanda Martin lärde oss mer om mode- och porträttfotografering, visade sina bilder och delade med sig av sina erfarenheter som fotograf.

Under eventet fick vi höra Wanda berätta om sin resa inom fotografering, från början genom sina studier till där hon är idag. Hon delade även med sig om var hon får sin inspiration ifrån, och visade sina bilder inom både mode och porträtt, men även sin personliga och konceptuella fotokonst. Vi fick dessutom ta del av Wandas tips och råd inom fotografering, höra henne dela med sig av sina insikter och se behind the scenes-material från hennes fotograferingar.

Eventet och mer inspiration hittar du på vår YouTube-kanal!

Romantik kombinerat med rock'n'roll

Wanda Martin är ambassadör för Canon och baserad i London. Hon jobbar som fotograf och filmskapare inom mode- och musikindustrin. Hennes fotostil kan beskrivas som en kombination av romantisk, konstnärlig skönhet och rock'n'roll.

Efter sin examen från London College of Fashion med inriktning på fotografering, har hon jobbat med tidningar som VOGUE, Numero, Dazed, i-D, Wonderland, Glamour, Marie Claire, Instyle China, och varumärken som Marc Jacobs, Dior, Burberry, Diesel, Charles Jeffrey LOVERBOY och Pretty Green. Wanda har också arbetat med skivbolag som Atlantic Records och Sony Music, balettdansöser som Sergei Polunin, artister som Zara Larsson, Tom Walker, Sean Lennon och band som The Horrors, Eagles of Death Metal, Sundara Karma och Fat White Family.

Ursprungligen kommer Wanda från Ungern, där hon tog examen inom Fine Art Photography vid Maholy-Nagy University of Art and Design in och inom Aesthetics, Film History and Theory vid Eotvos Lorand University Budapest. Studierna har gett henne mycket inspiration ända fram till idag, främst i hennes personliga, konceptuella fotoprojekt som dokumentärserierna "Nights Out" som publicerades i tidningen i-D, och "Lovers" som publicerades i Dazed.

Wandas Canon-favoriter

Kolla in Canons R-serie och fler 35mm-objektiv!

Se mer av Wanda

Hemsida: www.wanda-martin.com
Instagram: @wanda_martin
Facebook: Wanda Martin


Sanna Wikström

2021-01-05

Dela

Teknik för kreativt skapande är vår passion.

Vi på SP älskar kreativitet och vårt fokus är att erbjuda högkvalitativa produkter till teknikintresserade människor. Med personlig service och expertrådgivning skapar vi lösningar som är skräddarsydda för dig och ditt ändamål – till bra priser.

Let's be friends!
Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Häng med i teknikbranschen! Om du anger din mejladress och börjar prenumerera samtycker du till att få nyhetsbrev från Scandinavian Photo. Som prenumerant får du exklusiva erbjudanden, de senaste nyheterna från ledande varumärken i branschen och massvis med inspiration till din mejl.

Ditt samtycke är frivilligt och du kan när som helst avregistrera dig eller återkalla ditt samtycke. Läs mer om vår personuppgiftsbehandling och dina rättigheter i vår integritetspolicy.

Kundvagn

Kundvagn

Din kundvagn är tom!

Totalt: 0 produkter
0 SEK

Gillar

Gillar

Det finns inga produkter

Totalt: 0 produkter
0 SEK