Studiomonitorer

Studiomonitorer är högtalare som är konstruerade för att ge dig som användare en sådan ärlig och rak lyssning som möjligt. Hos SP hittar du ett brett utbud av studiomonitorer från kända varumärken som Genelec, Sennheiser, Yamaha och KRK. Oavsett om du är en modern kreatör, professionellt arbetande studiotekniker eller en aspirerande musikproducent så har vi produkterna och kunnandet för att ta din ljudupplevelse till nästa nivå. 

Högtalarplacering

En korrekt rumsplacering förbättrar avsevärt dina möjligheter att få till ett bra ljud. Det finns några saker man bör ta i beaktande när man placerar högtalarna vilket är höjd, vinkel och avstånd. Alla rum har olika förutsättningar men det finns några enkla generaliseringar man kan börja med att tillämpa:

  • Det ska vara samma avstånd mellan högtalarna som till din lyssningsposition
  • Monitorerna ska placeras så diskantelementen är i öronhöjd
  • Håll minst 120 centimeters avstånd mellan monitorerna
  • Placera högtalarna i en triangel där du sitter i spetsen

Störst är inte alltid bäst, anpassa ditt högtalarköp efter storleken på ditt rum. Ett mindre högtalarpar med kompletterande subwoofer kan då vara ett bättre alternativ än större monitorer. Hos SP finner du studiomonitorer och subwoofers i alla storlekar.

Högtalare för det mindre rummet

Högtalare för det större rummet

 

Subwoofer – för en djupare bas

En subwoofer är ett perfekt komplement till ditt högtalarsystem för att ge dig ett bra tryck i basen med korrekt basåtergivning utan förlorad klarhet i ljudbilden vilket oftast inte är möjlig i mindre högtalarsystem. Fördelen med en subwoofer är många men framför allt är den mindre känslig för rumsplacering, dock kan du börja med att placera den i främre hörnet av ditt rum men du kan även experimentera och placera den där det låter bäst i just ditt rum.

  • Bättre basåtergivning i både mindre och större högtalarssytem
  • Placera subwoofern cirka 60cm ut från väggen
  • Mindre känslig för rumsplacering

På SP kan vi erbjuda ett brett sortiment på subwoofers i alla storlekar som passar både för 2.1-, 5.1- och atmos-system.

Subwoofers

Tillbehör

Paket

Rumskalibrering – för en bättre ljudupplevelse

Alla rum har sina problemområden där det kan uppstå stående ljudvågor, där en viss frekvens antingen förstärks eller släcks ut. En lösning är att akustikbehandla ditt rum, detta kan dock bli väldigt kostsamt men tack vare avancerad teknik kan du nu mäta upp och kalibrera ditt rum genom mjukvara och lösa många akustiska ljudproblem på ett enkelt och smidigt sätt. 

  • Automatisk kalibrering för en jämn frekvensåtergivning
  • Finjustera bas och diskant efter tycke och smak
  • Passar till stereo-, 5.1- och atmossystem

Du behöver köpa till ett GLM-kit till dina Genelec-högtalare i 8300-serien och en M1-mätmikrofon för Neumann KH-serien. 


Tveka inte att höra av dig till oss om du vill ha hjälp att hitta rätt utrustning för dina behov. Du är varmt välkommen att kontakta våra experter för rådgivning, support och köphjälp på 0770-77 11 00 eller info@scandinavianphoto.se. Du kan även besöka oss i våra butiker i StockholmMalmö eller Borås. Missa inte heller att bli medlem i vårt community eller kolla in vår nyhets- och kunskapssida där du hittar lärorika inlägg och inspiration som hjälper dig att utvecklas ännu mer i ditt kreativa skapande.

Lycka till!

Vi på SP älskar kreativitet och vårt fokus är att erbjuda högkvalitativa produkter till teknikintresserade människor. Med personlig service och expertrådgivning skapar vi lösningar som är skräddarsydda för dig och ditt ändamål – till bra priser.

Let's be friends!
Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Häng med i teknikbranschen! I vårt nyhetsbrev ger vi dig exklusiva erbjudanden, de senaste nyheterna från ledande varumärken i branschen och massvis med inspiration. Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev godkänner du att dina personuppgifter hanteras enligt vår integritetspolicy.