Tema: Resefotografering

Att resa och upptäcka nya platser är ett fantastiskt sätt att få ny inspiration och att hitta nya motiv men då gäller det även att du har rätt utrustning med dig, att ha fel kamera eller avsaknad av de små tillbehören kan göra stor skillnad på din resa. När du ska ut och resa så finns det många omständigheter som kan påverka vad du behöver ta med dig och du ska få några tips både på kameror och tillbehör som kan vara bra under resan.

Blogginlägg för resefoto

Här har vi samlat både inspirerande och praktisk information på ämnet resefoto. Du hittar tips om kameror och utrustning, kan läsa om flygregler med batterier och hur du ska sortera och säkerhetskopiera dina bilder när du kommer hem.

28
juni

Fyra tips till bättre videor med din mobil

Det skapas mer och mer material med hjälp av våra mobiltelefoner och för dig som vill skapa snabba klipp och videor för sociala medier eller bevara minnen på din semesterresa så finns det många möjligheter att göra detta med just din mobiltelefon. Varför inte testa vad du klarar av att göra med mobilen? Att filma med mobilen kan bli så mycket mer än att bara filma ett minne, du kan skapa riktig proffsiga resultat genom några enkla steg och med några fiffiga prylar utan att det tar upp speciellt mycket plats i bagaget. Här har vi samlat fyra tips för bättre videor med din mobil.

Läs mer

17
aug

Bildredigering i mobilen

Nuförtiden är det många individer som använder mobilen som ett alternativ till den bärbara eller stationära datorn hemma i arbetsrummet. Bildredigeringen är en uppgift som man i stället väljer att hantera i mobiltelefonen på grund av dess enkelhet och smidighet. Att kunna redigera bilder i mobilen är ett nytt fenomen som gör att fotografens bildbehandling blir både flexibel och snabb. Att spontant kunna redigera en bild ”on-the-go”, oavsett var i världen du befinner dig eller vilken tid på dagen det är, blir mer och mer aktuellt i dagens teknikfokuserade samhälle.

Läs mer

21
juni

Snabbtips till likeable semesterbilder!

Att resa och upptäcka nya platser är ett fantastiskt sätt att få ny inspiration och att hitta nya motiv. En stor del av att uppleva en ny plats är även att dokumentera detta både för dig själv men också för att kunna dela det med dina nära och kära på sociala medier. Här kommer ett par snabba tips på hur du komponerar ihop de bästa och mest ”likeable” bilderna för dina sociala medier!  

Läs mer

20
juni

Flyg rätt och säkert med din utrustning

Att ge sig ut på en resa med din fotoutrustning kan både vara spännande och avslappnande men kan tyvärr ibland också resultera i frustration och osäkerhet, speciellt om du ska flyga. På senare år har reglerna kring säkerheten på flygplan ändrats och blivit hårdare, något som i värsta fall kan ställa till det för dig. I det här inlägget tänkte jag klargöra lite regler som gäller när du flyger med kamerautrustning och dela med mig av lite tips.

Läs mer

20
juni

Resefotografens olika kamerakit

Att resa och upptäcka nya platser är ett fantastiskt sätt att få ny inspiration och att hitta nya motiv men då gäller det även att du har rätt utrustning med dig, att ha fel kamera eller avsaknad av de små tillbehören kan göra stor skillnad på din resa och de bilder du tar. När du ska ut och resa så finns det många omständigheter som kan påverka vad du behöver ta med dig och vilken utrustning som passar bäst utifrån den resa du ska göra. Här har vi samlat tips både på kameror och tillbehör som kan vara bra att ha med dig på din kommande resa.

Läs mer

25
juli

Håll din utrustning ren

Smuts, bös och skräp. Kärt barn har många namn. I detta inlägget kan du läsa om hur du gör rent din kamerasensor och dina objektiv. Smuts av olika typer kan hamna lite överallt i kamerautrustningen. I vissa fall kan det fullkomligt förstöra en bild och i andra fall är det bara ett tecken på väl använd utrustning. Vi ger dig tips på hur du kan göra rent din utrustning och produkterna för det. 

Läs mer

Stativ för resefoto

För att fånga de där speciella kvällarna eller göra en timelapse på den fantastiska solnedgången behövs ett stativ. Här har vi samlat lätta och mindre stativ som är lätta att få med.

Gimbals och drönare för resor

Att få nya perspektiv med drönare och fina videoklipp med en gimbal är något som höjer nivån på din berättelse! Här har vi samlat smidiga drönare, actionkameroro och smidiga gimbals som passar resan.

Vad har du i kameraväskan, Jesper Anhede?

Att fotografera på land, i luften och under vatten – och sammanlagt besöka över 80 länder världen runt låter som en omöjlighet. Men inte för Jesper Anhede, fotograf från Hjo i Västergötland som framförallt jobbar med drönarfotografering för företag och hjälporganisationer. Häng med när vi dyker ned i Jespers kameraväska och vad han bär med sig jorden runt.

Vi hjälper dig att ta bättre bilder!

Bilden, och utrustningen som gör den möjlig, har varit vår passion sedan 1982. Scandinavian Photo står för ett helhetserbjudande för film- och fotointresserade – oavsett kunskapsnivå. Utöver utrustning erbjuder vi inspiration, kunskap, utbildning och råd. Alltid samma pris, oavsett om du handlar i butik, på webben eller via telefon.

Let's be friends!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Häng med i fotobranschen! Prenumerera på Scandinavian Photos nyhetsbrev och ta del av exklusiva erbjudanden, de senaste nyheterna från ledande varumärken i branschen och massvis med inspiration.

Scandinavian Photo använder sig av cookies för att sajten ska fungera bättre för dig som användare. Om du inte accepterar användandet av cookies kan du enkelt stänga av det i inställningarna för din webbläsare. Dock kan det medföra att vissa funktioner på sajten inte fungerar som de ska.