Fotografera på resan

FotograferaResa_Lifestyle_1.jpg

Att resa och upptäcka nya platser är ett fantastiskt sätt att få ny inspiration och hitta nya motiv. Att fota med rätt kamera och att ha de rätta tillbehören kan göra stor skillnad. På resan finns det många omständigheter som kan påverka vad du behöver ta med dig – här delar vi våra bästa tips både på kameror och tillbehör som du kan behöva på resan.

Objektiven för rätt känsla

Beroende på om du kommer fota landskap, stora monument eller din käresta så är det bra att välja rätt objektiv för att fånga känslan på rätt sätt. 

För porträttbilderna

För porträtt kan det vara fördelaktigt att välja ett ljusstarkt objektiv. Ett ljusstarkt objektiv ger tydlig fokus på personen du vill fota och en mjuk bakgrundsoskärpa. Välj ett objektiv med kortare brännvidd om du ändå vill få med det som händer runtomkring. 

För bilder på landskap och stora monument

Vill du fånga så mycket som möjligt av omgivningen på en och samma bild kan det vara en fördel att välja ett vidvinkelsobjektiv med en låg brännvidd.

Väskor för resefotografering

Gör det lättare att få med din kamerautrustning och objektiven du behöver. Om du känner att du vill ha lite extra hjälp med att hitta rätt väska, läs vår guide för kameraväskor.

Stadigare resefoton med stativ

För att kunna fånga en magisk timelapse eller ta bilder tillsammans med din resepartner med självutlösare krävs ett stabilt stativ. Här hittar du våra utvalda favoriter.

Sakerna du inte visste att du behöver

Om du vill fota på resan så glömmer du nog inte kameran hemma, men här hittar du produkter vi har valt ut som du kanske inte tänker på att du kommer behöva. Allt för att du ska kunna föreviga din resa på ett inspirerande och kreativt sätt, och se till att dina semesterbilder sticker ut.

Teknik för kreativt skapande är vår passion.

Vi på SP älskar kreativitet och vårt fokus är att erbjuda högkvalitativa produkter till teknikintresserade människor. Med personlig service och expertrådgivning skapar vi lösningar som är skräddarsydda för dig och ditt ändamål – till bra priser.

Let's be friends!
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Häng med i teknikbranschen! Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av exklusiva erbjudanden, de senaste nyheterna från ledande varumärken i branschen och massvis med inspiration.

Scandinavian Photo använder sig av cookies för att sajten ska fungera bättre för dig som användare. Om du inte accepterar användandet av cookies kan du enkelt stänga av det i inställningarna för din webbläsare. Dock kan det medföra att vissa funktioner på sajten inte fungerar som de ska.