Digitala möten

banner-digitala-möten.jpg

Intresset för att spela in video är stort, och möjligheterna till att streama möten, event, utbildningar och föreläsningar är många. Här kan du fördjupa dina kunskaper och få tips på produkter för riktigt bra streaming!

Lär dig mer om streaming på våra temasidor!

Streama med din kamera

När du arbetar hemifrån vill du på ett enkelt sätt kunna koppla upp dig och delta i videomöten, konferenser och utbildningar. Den inbyggda webbkameran i din dator eller en extern webbkamera är ofta en smidig lösning, men du kan även använda en video- eller systemkamera för att få ännu högre upplösning. Här hittar du kameror och videokort som ger dig möjligheten att koppla ihop din kamera med din dator, och få riktigt bra kvalitet.

Koppla kameran till din dator

Webb- och konferenskameror

Vill du ha bättre kvalitet än din dators inbyggda webbkamera, eller arrangerar du möten där flera personer behöver synas? Då kan en webb- eller konferenskamera vara rätt lösning. En extern webbkamera lyfter kvaliteten på mötet och ger en skarp bild och bättre fokus. Med en videokonferenslösning får du ett komplett paket för konferensrummet, där både bild och ljud kombineras så att alla i rummet hörs och syns under digitala möten.

Komplettera ditt skrivbord

Arbetar du med en laptop kan du behöva koppla in en eller flera externa bildskärmar, och även annan utrustning såsom kamera, tangentbord, mus och hörlurar. Det är inte alltid helt lätt att veta hur allt ska kopplas in utan att du får en härva av kablar som ligger över skrivbordet. För att underlätta och få ett välstädat skrivbord hjälper en dockningsstation eller USB-hubb dig på vägen. Då kan du med en enda kabel till datorn koppla samman alla dina enheter på ett och samma ställe, utan att förlora kraft och prestanda.

Lär dig mer om streaming och videoinspelning

Det skapas mer och mer material med hjälp av våra mobiltelefoner och för dig som vill skapa snabba klipp och videor för sociala medier eller bevara minnen på din semesterresa så finns det många möjligheter att göra detta med just din mobiltelefon. Varför inte testa vad du klarar av att göra med mobilen? Att filma med mobilen kan bli så mycket mer än att bara filma ett minne, du kan skapa riktig proffsiga resultat genom några enkla steg och med några fiffiga prylar utan att det tar upp speciellt mycket plats i bagaget. Här har vi samlat fyra tips för bättre videor med din mobil.

Arbetsplatsen är för många inte längre bunden till en fysisk plats och du har möjlighet att jobba nästintill var som helst. Tack vare kommunikation via plattformar som Teams, Zoom och Slack kan du genomföra alla dina möten, utbildningar eller konferenser från hemmet. En första del i att ta med dig kontoret hem är att utrusta arbetsplatsen med rätt produkter och att koppla in din utrustning. Vi ger dig tips på hur du kan skapa ett hemmakontor för undervisning, möten eller spel med hjälp av datorer, skärmar och tillbehör – vi har lösningen till en effektiv arbetplats även hemma.

Nu har vi fått in massor av produkter från Godox – allt ifrån blixtar, LED-belysningar, reflexskärmar, studioväskor och mycket mer. Godox har flertalet produkter som passar utmärkt att kombinera med varandra i samma system.

Att höra sig själv för första gången på en ljudinspelning kan kännas lite läskigt. ”Låter jag så?!” kan en första reaktion bli och dina vänner svarar troligtvis ja – vilket antagligen är ett högst ärligt svar. Hur vi hör oss själva prata stämmer oftast inte överens med hur omgivningen hör oss. När du lyssnar på en inspelad version av dig själv saknas kroppens resonanslåda och det kan låta ljusare och tunnare än när du hör dig själv prata.

För att skapa och spela in ett bra ljud i dina inspelningar gäller det att hitta en smidig lösning som passar dig, oavsett du har tänkt att filma med mobilen eller med en system- eller videokamera. Vi har tidigare gjort några blogginlägg om hur du skapar bra ljud med våra produkter och nu ska vi ta dig vidare då det hela tiden kommer nya produkter som kan hjälpa dig till ett bättre ljud och höja kvaliteten på dina inspelningar. Det finns smidiga lösningar både för dig som spelar in film med mobilen, system- eller videokamera.

Teknik för kreativt skapande är vår passion.

Vi på SP älskar kreativitet och vårt fokus är att erbjuda högkvalitativa produkter till teknikintresserade människor. Med personlig service och expertrådgivning skapar vi lösningar som är skräddarsydda för dig och ditt ändamål – till bra priser.

Let's be friends!
Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Häng med i teknikbranschen! I vårt nyhetsbrev ger vi dig exklusiva erbjudanden, de senaste nyheterna från ledande varumärken i branschen och massvis med inspiration. Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev godkänner du att dina personuppgifter hanteras enligt vår integritetspolicy.