Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Lär dig mer om podcast

podcast-microphone-banner.jpg

Podcast, podd, poddradio – kärt barn har många namn. Att starta en podcast behöver inte vara avancerat och att gå från idé till sändning kan gå snabbt. Fundera ut en inrikting eller ett ämne som din podd ska handla om, välj ut ett antal produkter som passar dig och sedan är du igång! Här finner du produkttips, inspiration och goda råd till dig som vill börja podda eller redan har en podcast och vill fördjupa din kunskap.

Perfekt poddstudio för två personer

När du väl har din podcastidé vill du helst komma igång nu, nu, nu! Det finns flera paket där du inte behöver fundera på vilken utrustning du ska ha utan det inkluderar mikrofoner, stativ, hörlurar och kablar – allt du behöver för att komma igång med din podcastproduktion. En modell är RØDECaster Pro som är en helt integrerad produktionsstudio för podcast med fyra mikrofoningångar, fyra hörlursutgångar och flera andra anslutningsmöjligheter. Den har pads för att du enkelt ska kunna använda dig av ljudeffekter och jinglar. Via den inbyggda touchskärmen kan du enkelt justera inställningar för att forma ditt ljud på bästa sätt efter den som pratar.

Hörlurar

Vid producering av podcast är det viktigt att höra hur sändningen låter, oavsett om du sänder live eller spelar in. Därför kan det vara bra att investera ett par hörlurar som ger dig ett tydligt ljud över det dina lyssnare kommer att höra. Det finns flera modeller med brett frekvensomfång som innefattar både klar diskant och en djup bas. Det är också viktigt att de sitter bra eftersom du kommer använda dem under långa perioder. Egenskaper att titta på när det gäller passform är hur öronkåpor och huvudbygeln är konstruerad.

Gästblog: Ola Ringdahl 

”Jag har ljud i öronen de flesta vakna timmarna i mitt liv. Jag älskar musik och jag älskar ljudburen kommunikation. Antingen musik som peppar och hjälper mig att fokusera när jag jobbar eller guidade meditationer när jag behöver en paus. En podcast eller ljudbok. Jag älskar alla dessa men måste jag välja så blir det podcast. Jag får sällskap. Jag lär mig. Jag blir underhållen. Men det måste kännas äkta.

Om jag ska ge ett enda råd till en podcastare: var genuin och äkta. Jo, förresten – ett till: SLUTA FUNDERA – GÖR DET!”

Läs podcastproducenten Olas bästa tips till en lyckad podcast. Till blogginlägget!

Mer inspiration om podcast

16
jan

Gästblogg: Olas bästa tips till en lyckad podcast!

Podcastproducenten Ola Ringdahl beskriver sig som något av ett Kinderägg – tre överraskningar i en. Han jobbar som speakerröst och hörs bland annat i C More-trailers och i programmet Sveriges Mästerkock som sänds på TV4. Ola har flera års erfarenhet som producent på Sveriges Radio och Utbildningsradion, men har framförallt arbetat med intern och extern företagskommunikation. Han brinner för att hjälpa företag och organisationer att skapa, utveckla och beställa podcasts för sitt varumärke.

Läs mer

13
maj

Förverkliga din podcastdröm

Podd, det populära radioformatet "on-demand" ökar konstant i popularitet. På Apples Podcast-plattform finns över 500 000 aktiva poddar och fler än 18 miljoner avsnitt har producerats. Startsträckan från idé till din färdiga produkt kan vara mycket kort – genom ett par produkter och några enkla metoder kan du få ett riktigt bra ljud på din produktion. Lär dig mer om podcast och ljud på vår inspirationsblogg!

Läs mer

20
okt

Fem tips till bättre ljud

Att få bra kvalitet på tal kan ibland vara lite lurigt. För att underlätta för dig har vi här samlat fem tips som gör att du på ett enkelt sätt kan få bättre ljudkvalitet på din ljudupptagning.

Läs mer

Vi hjälper dig att ta bättre bilder!

Bilden, och utrustningen som gör den möjlig, har varit vår passion sedan 1982. Scandinavian Photo står för ett helhetserbjudande för film- och fotointresserade – oavsett kunskapsnivå. Utöver utrustning erbjuder vi inspiration, kunskap, utbildning och råd. Alltid samma pris, oavsett om du handlar i butik, på webben eller via telefon.

Let's be friends!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Häng med i fotobranschen! Prenumerera på Scandinavian Photos nyhetsbrev och ta del av exklusiva erbjudanden, de senaste nyheterna från ledande varumärken i branschen och massvis med inspiration.

Scandinavian Photo använder sig av cookies för att sajten ska fungera bättre för dig som användare. Om du inte accepterar användandet av cookies kan du enkelt stänga av det i inställningarna för din webbläsare. Dock kan det medföra att vissa funktioner på sajten inte fungerar som de ska.