Stormembransmikrofon med valbar upptagningskaraktär

Neumann U 87 Ai Studio Set

Artikelnummer: 1053099
 • Legendarisk kondensatormikrofon
 • Välj mellan kardoid, rundupptagande eller figure-8
 • XLR-anslutning
 • Stötdämpande mikrofonhållare ingår
 • Lågt egenbrus
27 090 SEK

Betala direkt, senare eller dela upp Info

Finns i webblager

Värdepaket

U 87 Ai Studio Set
Mikrofonkabel XLR hane - XLR hona 3 meter
MS232BK Stand
27 604 SEK
U 87 Ai Studio Set
Mikrofonstativ 259, 2-delat med 2-delad bom
Ljudkabel 3 meter 6,3 mm mono - XLR hona
28 004 SEK
Neumann U 87 Ai är förmodligen den mest kända och mest använda studiomikrofonen över hela världen, som kom redan 1967. Dess släta och raffinerade ljud är lika ikoniskt som dess eleganta design. Stort membran, tre valbara ljudupptagningsmönster som gör att du kan anpassa mikrofonen efter önskemål och situation, högpassfilter samt lågt egenbrus gör U 87 Ai till en sann legend. I detta studioset ingår en stötdämpad mikrofonhållare för att garantera bästa möjliga ljud för tal och sång.

Fördelar

 • Världens mest kända studiomikrofon
 • Kondensatormikrofon med stort membran
 • XLR-anslutning med fantommatning
 • Klassiskt ljud med balanserad frekvensrespons
 • Tre polära mönster: omni, kardioid, figur-8
 • Växlingsbar högpassfilter
 • Mycket lågt egenbrus

Hög kvalitet i över 50 år

U 87 Ai från tyska Neumann är en sann legend bland mikrofoner. Den introducerades 1967 och har format ljudet av otaliga hitskivor under de senaste 50 åren. U 87 Ai är en stormembransmikrofon av kondensatortyp med XLR-koppling. Dess avsmalnande kropp och ikoniska grillkapsel-design har blivit nära på en standard för hur studiomikrofoner ser ut än idag. Detsamma gäller ljudet: U 87 Ai representerar studiokvalitet och satt ribban för vad andra mikrofoner mäts mot.

Tekniskt sett har formeln för U 87 Ai varit oförändrad i årtionden. Mikrofonen använder samma kondensorkapsel med dubbla membran som sin föregångare, den inte minst legendariska U 67 från början av 1960-talet. Resultatet är en studiomikrofon med oöverträffad klarhet. Dess naturliga ljud och unika mellanregisternärvaro gör U 87 Ai till den ultimata röstmikrofonen, hyllad av sångare och ingenjörer, liksom det främsta valet för tal-sammanhang, till exempel voice over, dubbning och ljudböcker.

Valbart ljudupptagningsmöster

Olika situation och inspelningar kräver olika typer av ljudupptagning. Neumann U 87 Ai har en switch där du kan välja mellan tre olika polärmönster; kardoid (njure), omni (rundupptagande) och Figure-8 (åtta). På så sätt kan du använda mikrofonen både för röstinspelning som för körer, och från akustisk gitarr till trummor. På grund av sin solida basrespons och utmärkta mellanregisterdetaljer syns den ofta framför bas- och gitarrer. För klassiska inspelningar används U 87 Ai ofta som spotmikrofon för solister, t.ex. cello. 

Levereras med

 • Neumann U 87 Ai studiomikrofon
 • Shockmount mikrofonhållare
Levereras i trälåda
Teknik för kreativt skapande är vår passion.

Vi på SP älskar kreativitet och vårt fokus är att erbjuda högkvalitativa produkter till teknikintresserade människor. Med personlig service och expertrådgivning skapar vi lösningar som är skräddarsydda för dig och ditt ändamål – till bra priser.

Let's be friends!
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Häng med i teknikbranschen! Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av exklusiva erbjudanden, de senaste nyheterna från ledande varumärken i branschen och massvis med inspiration.

Scandinavian Photo använder sig av cookies för att sajten ska fungera bättre för dig som användare. Om du inte accepterar användandet av cookies kan du enkelt stänga av det i inställningarna för din webbläsare. Dock kan det medföra att vissa funktioner på sajten inte fungerar som de ska.