2021-03-17

Canon släpper PTZ-kameror för streaming, fjärr- och liveproduktion

Canon lanserar ett nytt fjärrkamerasystem med tre helt nya pan-tilt-zoomkameror – CR-N500, CR-N300 och CR-X500. De presenterar även RC-IP100 som är en ny, kraftfull kontrollenhet till kamerorna. Det ökade behovet och den stora efterfrågan på fjärrstyrda kameror gör att de tre nya modellerna fyller en betydelsefull plats i Canons sortiment. Förväntad säljstart under våren och sommaren.


Canon banner.png

PTZ-kameror för professionella produktioner

Canon CR-N500, CR-N300 är båda PTZ-kameror för inomhusbruk, medan Canon CR-X500 är anpassad för utomhusbruk. Canon kombinerar avancerad video- och nätverksteknik för att erbjuda högkvalitativ video med kompatibilitet för flera olika IP-protokoll – inklusive det nyutvecklade XC-protokollet, som förverkligar ett enkelt och effektivt arbetsflöde för fjärrproduktion.

Kontrollenhet för fjärrstyrning av kamerorna

För att underlätta kontrollen släpper Canon även RC-IP100 – en hårdvarukontrollenhet för PTZ-kamerorna för att du ska få maximal kontroll. Denna kontrollenhet säljs löst och kan styra upp till 100 kameror. Det nya XC-protokollet att göra det möjligt för andra kompatibla videoprodukter från Canon att fungera tillsammans inom produktionssystemet. Canon kommer dessutom att släppa en ny firmware som gör att även vissa Cinema EOS-kameror blir kompatibla med detta nya fjärrproduktionssystem, vilket ger en flexibel end-to-end-lösning.

RC-IP100.jpg

Förväntad säljstart för CR-N500 och RC-IP100 i slutet av maj, CR-N300 i juni och CR-X500 i slutet på juli.

Teknik för kreativt skapande är vår passion.

Vi på SP älskar kreativitet och vårt fokus är att erbjuda högkvalitativa produkter till teknikintresserade människor. Med personlig service och expertrådgivning skapar vi lösningar som är skräddarsydda för dig och ditt ändamål – till bra priser.

Let's be friends!
Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Häng med i teknikbranschen! I vårt nyhetsbrev ger vi dig exklusiva erbjudanden, de senaste nyheterna från ledande varumärken i branschen och massvis med inspiration. Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev godkänner du att dina personuppgifter hanteras enligt vår integritetspolicy.

Scandinavian Photo använder sig av cookies för att sajten ska fungera bättre för dig som användare. Om du inte accepterar användandet av cookies kan du enkelt stänga av det i inställningarna för din webbläsare. Dock kan det medföra att vissa funktioner på sajten inte fungerar som de ska.